Jump to content
IGNORED

Domaće serije i prepevi

Frank Pembleton

Recommended Posts

Posted

kakva klaustrofobija od epizode

:ziga:

• +1 2
Posted

Ko će dočekati sledeću. Ne sećam se kada sam poslednji put gledao neku seriju a da nije bindžovanje.

Posted

Kako ide emitovanje? Samo subotomo ili subotom i nedeljom?

Posted
26 minutes ago, utilitarist said:

da, đinđić je bio energičniji u glasu i nastupu, po strani što je važio za nasmejanog i vedrog čoveka a ovaj deluje da se bori sa depresijom. 
ali je zato analitičar pljunuti boža prelević.

vedrina pred smrt je bila hinjena, posebno sprdnja sa "učenjem da se vozi kamion".

nemam zamerki, osim da mi ne trebaju izmišljeni likovi pored punog kurasta autentičnih.

takođe ovo je maltene bugarska serija (odjavna špica govori), sa srpskim glumcima, koju je Srbija pomogla kao, je l te, stranu investiciju.

Posted
9 minutes ago, Arkadija said:

E ladno je sutra druga epizoda. Da nisi pitala mislio bih da je sledeće subote.

• Hvala 1
Posted (edited)
10 minutes ago, Arkadija said:

Subotom i nedeljom.

Edit:

Nikodije brži.

Edited by klimt
  • Hvala 1
Posted
4 minutes ago, garcia said:

takođe ovo je maltene bugarska serija (odjavna špica govori), sa srpskim glumcima, koju je Srbija pomogla kao, je l te, stranu investiciju.

nema govora o tome. oba reditelja, scenaristi(jedan makedonac), glumci prvi i drugi red...

jeste jedna bugarka koproducent, više je u pitanju uplovljavanje™ u razne eu fondove

samo za tijanićev naslov "ako đinđić preživi srbija neće" kapa do poda

• +1 3
Posted

Gledam sad od pocetka, bolji je Micanovic u prvim scenama, oko petog oktobra, nego u onom posle. 

I da, moram opet da primetim, hoce li se nase serije/filmovi izleciti vise od ove bolesti zvane "kamera iz ruke" i to ove jadne sto, kao po nekom algoritmu, obigrava oko jedne tacke u elipsastim putanjama. Odlepicu. 

Posted
9 minutes ago, garcia said:

vedrina pred smrt je bila hinjena, posebno sprdnja sa "učenjem da se vozi kamion".

meni nije ubedljivo da je zbog opasnosti koja mu se nadvijala ili zbog bolova u nogi postao osoba gotovo neodlučnog glasa. ali neću da zakeram, u par navrata sličnost se pomaja i izvedba je mnooogo bolja od uliksovog điđnića. što je doduše uvredljivo da se poredi jer ono je jedna od najgorih gluma ikada.  

isto serija ni približno nema momente koji izgledaju beskrajno naivno, kao onaj kad 1 beba popović u usputnom razgovoru sa kolegama koštunicu bez trunke ironije zove "predsednik jugoslavije vojislav koštunica". :cool2:

Posted

E super mi je ovaj Beba Popović u Sablji, baš efektna rola. Ko je taj glumac? Nije mi poznat.

Posted

Tesko da moze nesto da donese savremenicima

Ono su mnogo mracni tipovi kao i ovi sada, za sablonsko opisivanje, ne svidja mi se, nije dovoljno dobro

Posted (edited)

...

Edited by utilitarist
Posted
31 minutes ago, villiem said:

Tesko da moze nesto da donese savremenicima

Ono su mnogo mracni tipovi kao i ovi sada, za sablonsko opisivanje, ne svidja mi se, nije dovoljno dobro

Slazem se. Aj sto me nerviraju neke netacnosti i neautenticnosti (koje jesu nebitne za pricu, ali meni su bitne kao savremeniku, sto je moj problem), plasim se, medjutim, da ce manjak konteksta i bitnih momenata (poput recimo pobune crvenih beretki), naustrb nekih satro intimnijih, licnih prica olosa i izmisljenih pandura i novinara, seriju da pretvori u niz nebitnih klisea. Iz ove prve epozode ne vidim zasto je ovo serija o atentatu na Djindjica, a ne na nekog izmisljenog predsedinka ili premijera neke izkisljene zemlje. Ok, malo mi je proradio stomak na prvu loptu, podsetilo me na to vreme, a onda krenem da se prisecam i potpuno mi gubi smisao. 

Ostavljam mogucnost, naravno, da ce nekim flesbekovima i retrospektivnim prikazima da poprave stvar, ali ako se po jutru dan poznaje, tesko.

• +1 1
Posted

Kakva god da je serija sa zanatske strane bukvalno sam osecao mucninu dok sam gledao ovu prvu epizodu. Mislio sam da sam prezvakao taj atentat ali sto vise vreme prolazi i sto vise tonemo i propadamo kao drzava sve vecu mrznju osecam prema sljamu koji je na direktan ili indirektan nacin likvidirao Djindjica od kojih mnogi danas vladaju Srbijom. I jos premijera posle ovog u Novom Sadu. Da covek poludi, nista drugo.

• +1 7
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
1 hour ago, Nikodije said:

E super mi je ovaj Beba Popović u Sablji, baš efektna rola. Ko je taj glumac? Nije mi poznat.

Marko Marković. Glumio ti je u prethodnoj sezoni Močvare, Vreme smrti, Kalkanski krugovi... Meni se ne sviđa kao glumac, bar ne u ovim ulogama do sada.

• +1 2