msv Posted November 14, 2021 Posted November 14, 2021 (edited) 1 hour ago, Jimmy Kowalski said: Ja tako mesam reditelja Crne Svadbe Nemanju Cipranica i reditelja Svindlera Nemanju Ceranica (koji je uz to i montazer Kljuna, pa sam sve mislio da je ovo sa majkom/cerkom i snovima pokrao odatle ) A Ćeranić se pojavljuje i u CS kao sveštenik-bibliotekar Edited November 14, 2021 by msv 1
Arkadija Posted November 14, 2021 Posted November 14, 2021 1 hour ago, msv said: A Ćeranić se pojavljuje i u CS kao sveštenik-bibliotekar Zar to nije jedan od braće Benčina?
Frank Pembleton Posted November 14, 2021 Author Posted November 14, 2021 Just now, Arkadija said: Zar to nije jedan od braće Benčina? Ne Bencina je onaj pop koji odbija da se pridruzi makedoncu 1
msv Posted November 14, 2021 Posted November 14, 2021 4 minutes ago, Arkadija said: Zar to nije jedan od braće Benčina? https://www.imdb.com/title/tt13479474/fullcredits?ref_=tt_ov_st_sm 1
Duhovnost, ljubav i med Posted November 14, 2021 Posted November 14, 2021 Ова вечерашња епизода "Црне свадбе", што се завршава ударцем воза, има у себи нешто шмека доброг хорор жанра Б продукције, прва која ми је држала пажњу од почетка до краја... А тантијеме заслужено иду Сунцокретима и ... Дади Топићу, чини ми се.
ragasto Posted November 15, 2021 Posted November 15, 2021 7 hours ago, ToniAdams said: nije samo u serijama, cak i u visokobudzetnim filmovima tipa kustinim. kapiram da numeju ljudi da isprate tehnologiju. U kojim Kustinim filmovima? To mi je već čudno, čuo sam da je težak perfekcionista. A da, naravno da su u pitanju pare, šta bi drugo bilo...ovo je period u kom ne zaostajemo za svetomtm po tehničko-ljudskim resursima.
Redoran Posted November 15, 2021 Posted November 15, 2021 4 hours ago, Duhovnost, ljubav i med said: Ова вечерашња епизода "Црне свадбе", што се завршава ударцем воза, има у себи нешто шмека доброг хорор жанра Б продукције, прва која ми је држала пажњу од почетка до краја... А тантијеме заслужено иду Сунцокретима и ... Дади Топићу, чини ми се. Kako se Štimac oblizne pred udar voza, stvarno da čoveka prođe jeza kroz svaki pršljen. Mislim, i ona oblizivanja iz prve epizode su bila jeziva ali ovo je bilo, ono baš... Ideja da se Prvi sneg iskoristi kao muzička podloga za scenu pokolja u manastiru je za 9/10. Gledao sam petu epizodu još jednom i čini mi se da prilično dobro i onako usput ostavljaju neke hintove koji će se materijalizovati u završnici. 3
ragasto Posted November 15, 2021 Posted November 15, 2021 Crna svadba ide ka vrlo napetoj završnici i odlično ubrzava. Tko je nestrpljiv može da nađe 8. epizodu na netu.
foto Posted November 15, 2021 Posted November 15, 2021 (edited) 12 hours ago, Frank Pembleton said: I da fascinacija dronovima u našim serijama baš počinje da nervira... ... Shiit has hit the fan bravo veljo. sve cekam nekoga iz struke da skrene paznju na to. pa nismo mi svi golubovi visokoletaci. ok imas dobar dron al' spusti me na zemlju da gledam iz svoje vizure. nemoj da mi vestacki pumpas epizodu na 45'-50' koliko vec treba da bude. ed: naravno, nije to problem samo sa ovom svadbom. bilo je bas onako smetajucih letecih kadrova u nekim uradcima al ne mogu sada da se setim ko je prednjacio u tome. Edited November 15, 2021 by foto
ToniAdams Posted November 15, 2021 Posted November 15, 2021 7 hours ago, ragasto said: U kojim Kustinim filmovima? To mi je već čudno, čuo sam da je težak perfekcionista. A da, naravno da su u pitanju pare, šta bi drugo bilo...ovo je period u kom ne zaostajemo za svetomtm po tehničko-ljudskim resursima. ono smece sa vukom kosticem, secam se da sam probao da gledam na tv i da nista nisam razumeo 1
kud u maglu Simoviću Posted November 15, 2021 Posted November 15, 2021 (edited) @foto naraciju menjaju sekvencama iz drona nema mnogo veze sa cenom koštanja, više sa nedostatkom dobrog teksta. i to je pokupljeno iz svetske produkcije primer, dva junaka se voze kolima, sad svako i nesvesno filmski pismen očekuje neku dijalošku scenu u kolima. ono plan, kontraplan, pa tu njih dvoje pričaju nešto što bi moglo da pretstavlja izgradnju svojih likova, radnje, nečega ali jok, pušte dron da leti i tom promenom vizure kupe vreme. jer je prosečan gledalac u tom vremenu zaokupljen neobičnim uglom snimanja i pokušajem da percipira sve aspekte slike koja je pred njim a primećujem još jedan manir kupovine vremena koji se ustaljuje u netflixtm produkcijama, malo smisleniji, al opet gledaocu potpuno nepotreban. muzička numera, tipa neki poznati hit koji bupnu u sred epizode i onda junaci đuskaju, oblače se, idu negde uglavnom rade neku potpuno benignu radnju koja nema nikakve potpore u priči(peaky blinders, la casa de papel, narcos mexico…) pa jbt radoš bajić je to smislenije radio, slika drvo na obali morave i krene neki monolog iz off-a “i takoooooo” ako nije smisleniji, onda je makar u kontekstu priče koju priča Edited November 15, 2021 by kud u maglu Simoviću 1 1
Frank Pembleton Posted November 15, 2021 Author Posted November 15, 2021 Ma da ali nekako u većini "stranih", to lepo prekinu ili lepo umetnu.Ovde ja "vrištim na televizor" :Pa izbaci jbna kola iz kadra više i reži to... Sad su počeli i sa zgradama da odugovlače, ide dron ka prozoru/terasi i ide i ide...Dali je pritisak na montažeru da "iscedi" scenu do maksimuma ili nešto drugo nemam pojmaE sad ne gledamo mi sve strane serije verovatno je i tamo tedencija... ... Shiit has hit the fan
Dehickok Posted November 15, 2021 Posted November 15, 2021 Ne znam. Meni je "Crna svdaba" bila veoma i simpaticna i zanimljiva do ove pete a narocito seste epizode. Gotovo sve simpatije koje mi je serija imala su iščilele zajedno sa poslednjim kadrovima te šeste epizode (i . Ovo nije samo naivno (neki bi rekli glupo) vec i prilicno nevešto snimljeno u nekim ključnim momentima. Koja sa svojim "duhovitim" doskočicama u toj poslednjoj epizodi je prešao svaki prag tolerancije (osim ukoliko niko od nas ne shvata da je u stvari "Crna svadba" komedija) ali to njegovo iskakanje je ovde toliko primetno samo zbog toga što više ništa drugo ne funkcioniše. Napr. teško je pogledati čitavu sekvencu kada Uliks, Jelena i Toni (monah) iskaču iz automobila i trčeći ulaze u bolnicu, da bi koji sekund kasnije isto tako trčeći izleteli iz bolnice, a da se onako, od srca,ne nasmejete... jer, fakat, smešno je. Nevolja je što bi to trebalo biti uzbudljivo... Ali mozda ce sedma i osma biti bolje...nastavicu da gledam
Milošica Posted November 15, 2021 Posted November 15, 2021 (edited) 16 hours ago, Duhovnost, ljubav i med said: Ова вечерашња епизода "Црне свадбе", што се завршава ударцем воза, има у себи нешто шмека доброг хорор жанра Б продукције, прва која ми је држала пажњу од почетка до краја... А тантијеме заслужено иду Сунцокретима и ... Дади Топићу, чини ми се. O da. Sve mi se više dopada serija. Verovatno nas čeka scena egzorcizma. Edited November 15, 2021 by Milošica
Arkadija Posted November 15, 2021 Posted November 15, 2021 Moram da priznam da mi je lik Koje u Crnoj svadbi veća misterija. Čemu njegov lik služi u ovoj seriji? Kao policajac i on i njegov kolega su potpuno beskorisni. Kao ljubavnik prijateljeve žene, ni posle 6 epizoda, nema nekog uticaja na priču. Sem Spoiler ako se Igor ne pretvori u zombija pa krene da ga progoni. Jedino logično je da je Koja kukao drugaru reditelju da mu da neku ulogu, a ovaj se smilovao , pa su ga naknadno ubacili sa restlom dijaloga iz Mi nismo anđeli 105.
Recommended Posts