Jump to content
IGNORED

The Expanse

hazard

Recommended Posts

Posted

Pričamo o Leviathan Wakes, je l' da?

Da

Posted

Pričamo o Leviathan Wakes, je l' da?

Edit: pitam pošto je recimo i u Foundation serijalu stalno ubacivano i napred i nazad.

kakav Faundation serijal? Jel ima nesto snimljeno o Zaduzbini?
Posted

Ne, bio je projekat po kojem je 2008. snimanje trebalo da počne i trebalo je da režira ovaj tip što je radio "I Robot". Ali su prdnuli u čabar.

Posted

Stvarno, samo nam je falio još jedan I, Robot. Will Smith je verovatno previše mlad fresh da bi glumio Seldona, ali možda bi Morgan Freeman bio slobodan. Ceo Trantor bi mogao da koristi Apple proizvode...

• 2 weeks later...
Posted

Meni je najzanimljivije od svega kako su Avasaralu ubacili u priču, iako se ona kao lik pojavljuje tek u drugoj knjizi serijala ( Kaliban's War ) . Tako su dobro to uradili da se ni sam nisam toga setio sve dok, nakon odgledane poslednje epizode serije, nisam uzeo "Leviathan Wakes", kao ajd malo da prelistam da se podsetim detalja, davno sam čitao :), i vidim ( pošto su glave u knjizi nazvane po likovima koji su sadržajem ispraćeni ) nigde nema Avasarala glava  :D. Btw...mislim da je matora pokidala kako je dobro glumila i uopšte ne smatram da je nešto posebno iritantna. 

• 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

dobra serija, nego nisam bas najbolje razumeo pricu oko holdenove keve i cele te njihove komune ili sta vec...o cemu se tu radi?

Posted

Pa u suštini nema neki poseban značaj za samu fabulu. Holden potiče iz neke neohipi/prema prirodi orjentisane zamljoradničke svingerske komune/bračne zajednice u okviru koje ima biološku majku ( sa kojom je Avasarala pričala ) i još nekoliko "majki" koje su ( sve zajedno) brinule o njegovom odrastanju i odgoju. Jednostavno...društvena grupa koja postoji u univerzumu kakav su autori knjige po kojoj je serija snimana, zamislili. 

Posted

Da, da, ali zastao je Ava dosla sa "dolazim u miru" pricom? Uopste mi ta familija/komuna nije djelovala kao neki problem/faktor.

Posted

Ja sam razumeo da je njen cilj bio  da kroz priču sa kevom upozna Holdena, pošto je on u centru zbivanja u pojasu. Da ga razume i da na osnovu toga bolje predvidi njegove postupke.

Malčice mi je to nategnuto, jer ne proističe iz knjige s obzirom da su Avasaralu ubacili u seriju iako se pojavljuje tek u drugom delu književnog serijala. ( ovo dosad snimljeno serije orjentaciono prati prvu polovinu prve knjige ) 

• 7 months later...
Posted

pomerili početak druge sezone, izlazi 1 februara