MancMellow Posted May 7, 2017 Posted May 7, 2017 Ova "Nova narodna kultura" se danas zove "Kultura bele fasadne cigle"
MancMellow Posted May 7, 2017 Posted May 7, 2017 (edited) to je Bihać ako dobro vidim. Ili Cazin, cek da proverim Hmm, Kladusa. Edited May 7, 2017 by MancMellow
Kampokei Posted May 7, 2017 Posted May 7, 2017 Sta je preinacena vizantijska? Gde bi se ona ocitovala u danasnjoj Makedoniji? U bendu Mizar? :) Nekako mi se cini random raspored ove orijentalne kulture.
pbg12345 Posted May 7, 2017 Posted May 7, 2017 to je Bihać ako dobro vidim. Ili Cazin, cek da proverim Hmm, Kladusa. ma tacka treba da predstavlja cazinsku krajinu generalnonego je autor malo omasio ovako gde je jugozapadnoo od usca kupe u savu, odnosno siska, mu dodje glina a u glini uticaj orijenta tesko da je znacajno veci nego npr u dvoru ili kostsjnici :D
hazard Posted May 7, 2017 Posted May 7, 2017 Sta je to "evropska kultura" i kako je to odvojeno od "sredozemne"? Da pise "centralnoevropska kultura" ili tako nesto, OK. I zasto je "nova narodna kultura" u koliziji sa evropskom? Glup naziv stvarno
hazard Posted May 7, 2017 Posted May 7, 2017 Ne znam da li je već bila ova mapa. Sent from my F8132 using Tapatalk Iz koje je godine i koje knjige?
Tribun_Populi Posted May 7, 2017 Posted May 7, 2017 Ne znam dal je bilo, ipak stavljam. Izvor su etnogeografska istraživanja Jovana Cvijića u vreme Kneževine/Kraljevine Srbije, period između Berlinskog kongresa i Prvog balkanskog rata (1878-1912).
palikaris Posted May 7, 2017 Posted May 7, 2017 Iz koje je godine i koje knjige?Nemam pojma stvarno. Neko je serovao na fb samo tu fotku pa sam preneo. Pre drugos sv. rata definitvno. Sent from my F8132 using Tapatalk
palikaris Posted May 7, 2017 Posted May 7, 2017 Nemam pojma stvarno. Neko je serovao na fb samo tu fotku pa sam preneo. Pre drugos sv. rata definitvno. Sent from my F8132 using Tapatalk Saznao sam iz koje knige: atlas kraljevine jugoslavije. Ali i dalje ne znam koja je godina. Sent from my F8132 using Tapatalk
mackenzie Posted May 8, 2017 Posted May 8, 2017 Sta je to "evropska kultura" i kako je to odvojeno od "sredozemne"? Da pise "centralnoevropska kultura" ili tako nesto, OK. I zasto je "nova narodna kultura" u koliziji sa evropskom? Glup naziv stvarno Nazivi su tako smišljeni da bi se uklopili u političku korektnost doba kada je to štampano.
Recommended Posts