Jump to content

Jedna mapa govori vise od rijeci

Featured Replies

To su verovatno zvanicni podaci. Inace pricao sam sa jednim Svajcarcem, ako sam dobro razumeo oruzje je dozvoljeno ali ne i meci.

To su verovatno zvanicni podaci. Inace pricao sam sa jednim Svajcarcem, ako sam dobro razumeo oruzje je dozvoljeno ali ne i meci.

Tako je i meni moj švicarski drugar kazao.

Ovo uknjiženo na mapi je registrovano oružje. Brojke sa mape nema veze sa stvarnim stanjem na cijeloj SFRJ teritoriji, možda je samo Slovenija izuzetak. Samo u prošloj sedmici u BiH je bilo pucanja na TK policiju iz kalaša, čovjek se u Goraždu ubio iz papovke, a jedan iz Trebinja je nakon što je popio batine krenuo da se revanšira zoljom. Baška što sedmično bude bar jedna zaplijena oružja koje civili nikako ne bi smjeli imati u posjedu.

Meni nikako nije jasno kako ona rafalanja na svadbama ili za vjerske praznike, a redovna su, uglavnom prolaze bez izlaska policije na teren i krivične prijave pucoljubima.

Ako je bilo, praštajte.

2nbemiv.png

Kod Rumuna tromedja piva, vina i zestine.

hky3SPK.jpg

Jel bila ova?

Map-Of-The-Online-World.jpg

".tk" :0.6:  

".tk" :0.6:  

Tokelau, 1.411 stanovnika, 10 kilometara kvadratnih :D

Vidim da Jugoslavija i dalje ima 32000 domena, mislio sam da su to ukinuli?  :blink:

Kod Rumuna tromedja piva, vina i zestine.

a Srbija iskusno podjednako u sve tri zone

Jel bila ova?

Map-Of-The-Online-World.jpg

.me :lol:

što znači: šumatovci u portugalu i belgiji, velikić u mađarskoj, mlinarevići u nemačkoj, švajcarskoj i ukrajini, gluhići i gluščevići u finskoj, bojčinovići u turskoj, mladenovići u nizozemskoj, popovići u rumuniji, rudići u austriji, božići u francuskoj

Deretiću ti li si?  :lolol:

A da ne bude off:

Edited by desboj