Jump to content
IGNORED

Jedna mapa govori vise od rijeci

borris_

Recommended Posts

Posted

To su verovatno zvanicni podaci. Inace pricao sam sa jednim Svajcarcem, ako sam dobro razumeo oruzje je dozvoljeno ali ne i meci.

Posted

To su verovatno zvanicni podaci. Inace pricao sam sa jednim Svajcarcem, ako sam dobro razumeo oruzje je dozvoljeno ali ne i meci.

Tako je i meni moj švicarski drugar kazao.

Ovo uknjiženo na mapi je registrovano oružje. Brojke sa mape nema veze sa stvarnim stanjem na cijeloj SFRJ teritoriji, možda je samo Slovenija izuzetak. Samo u prošloj sedmici u BiH je bilo pucanja na TK policiju iz kalaša, čovjek se u Goraždu ubio iz papovke, a jedan iz Trebinja je nakon što je popio batine krenuo da se revanšira zoljom. Baška što sedmično bude bar jedna zaplijena oružja koje civili nikako ne bi smjeli imati u posjedu.

Meni nikako nije jasno kako ona rafalanja na svadbama ili za vjerske praznike, a redovna su, uglavnom prolaze bez izlaska policije na teren i krivične prijave pucoljubima.

Posted

Ako je bilo, praštajte.

2nbemiv.png

Posted

Kod Rumuna tromedja piva, vina i zestine.

Posted

".tk" :0.6:  

Tokelau, 1.411 stanovnika, 10 kilometara kvadratnih :D

Posted

Vidim da Jugoslavija i dalje ima 32000 domena, mislio sam da su to ukinuli?  :blink:

Posted

Kod Rumuna tromedja piva, vina i zestine.

a Srbija iskusno podjednako u sve tri zone

Posted

što znači: šumatovci u portugalu i belgiji, velikić u mađarskoj, mlinarevići u nemačkoj, švajcarskoj i ukrajini, gluhići i gluščevići u finskoj, bojčinovići u turskoj, mladenovići u nizozemskoj, popovići u rumuniji, rudići u austriji, božići u francuskoj

Posted (edited)

Deretiću ti li si?  :lolol:

A da ne bude off:

Edited by desboj