đorđe geprat Posted July 4, 2021 Posted July 4, 2021 On 23.6.2021. at 12:10, Ayatollah said: Opet nema njeguškog pršuta... izvini što kasnim. jednom, ne tako davnoišli smo na lovćen. ortakje pitao lokalca o njeguškom pršutu. da nigde u CG nije video svinju. lokalac reče da butke uvoze iz holandije.
Moonwalker Posted July 6, 2021 Posted July 6, 2021 (edited) On 24.6.2021. at 16:17, zorglub said: Proju u obliku u kojem je danas poznajemo matori je prvi put video u Zemunu. Proja u posleratnoj Bosni bila je kukuruzno brašno + so + voda. I u Srbiji, bez jaja. Neka je sirotinjska, bas sam je volela kao dete. prababa je mesila. Oni su zapamtili svakakva vremena. Ovo sto danas zovu proja je projara, sa jajima i sirom. Edited July 6, 2021 by Moonwalker 2
duda Posted July 6, 2021 Posted July 6, 2021 27 minutes ago, Moonwalker said: I u Srbiji, bez jaja. Neka je sirotinjska, bas sam je volela kao dete. prababa je mesila. Oni su zapamtili svakakva vremena. Ovo sto danas zovu proja je projara, sa jajima i sirom. Eh. Moja pok majka je iz kninske krajine. Kod njih je ta proja bila brašno+ voda. Bez soli. Po tome se razlikovala od bosanske proje. Moja majka nikada nije napravila sarmu ili podvarak ili kuvan kiseo kupus, a da ne napravi tu neslanu proju. To nije moglo jedno bez drugog.
Moonwalker Posted July 6, 2021 Posted July 6, 2021 5 minutes ago, dùda said: Moja majka nikada nije napravila sarmu ili podvarak ili kuvan kiseo kupus, a da ne napravi tu neslanu proju. To nije moglo jedno bez drugog. Tacno tako, najbolja uz kiseli kupus, sarmu ili podvarak, zimi.
Desmond Bojčinski Posted July 6, 2021 Posted July 6, 2021 On 24.6.2021. at 16:17, zorglub said: Proja u posleratnoj Bosni bila je kukuruzno brašno + so + voda 6 hours ago, Moonwalker said: I u Srbiji, bez jaja. 6 hours ago, dùda said: Kod njih je ta proja bila brašno+ voda. Bez soli. Po tome se razlikovala od bosanske proje. Sremci dok jedu kukuruzni hleb: Spoiler 4
Svemir Zeka Posted July 7, 2021 Posted July 7, 2021 13 hours ago, dùda said: Eh. Moja pok majka je iz kninske krajine. Kod njih je ta proja bila brašno+ voda. Bez soli. Po tome se razlikovala od bosanske proje. Moja majka nikada nije napravila sarmu ili podvarak ili kuvan kiseo kupus, a da ne napravi tu neslanu proju. To nije moglo jedno bez drugog. Da, to je i logično, da neutrališe slanoću kupusa, Mene su tetke učile da proja može bez soli, to jest da neću ništa pogrešiti ako i zaboravim da stavim (što mi se na početku kulinarske karijere i dešavalo)
mlatko Posted July 10, 2021 Posted July 10, 2021 Nemaju objektivan pogledInviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk
jezovuk Posted July 10, 2021 Posted July 10, 2021 Ma pogled im je objektivan skroz. Kroz fisheye objektiv. 1
Svarog Posted July 10, 2021 Posted July 10, 2021 8 minutes ago, 189- said: Meni je ovo otkrovenje, iskreno.
mlatko Posted July 10, 2021 Posted July 10, 2021 Kafa u BG 200din?u Rimu ako piješ za 2€ to je fensi-nensi a ne bar na ćošku
Recommended Posts