Jump to content
IGNORED

Jedna mapa govori vise od rijeci

borris_

Recommended Posts

Posted
On 23.6.2021. at 12:10, Ayatollah said:

Opet nema njeguškog pršuta...

izvini što kasnim. jednom, ne tako davnoišli smo na lovćen. ortakje pitao lokalca o njeguškom pršutu. da nigde u CG nije video svinju. lokalac reče da butke uvoze iz holandije.

Posted (edited)
On 24.6.2021. at 16:17, zorglub said:

Proju u obliku u kojem je danas poznajemo matori je prvi put video u Zemunu. Proja u posleratnoj Bosni bila je kukuruzno brašno + so + voda.

I u Srbiji, bez jaja. Neka je sirotinjska, bas sam je volela kao dete. prababa je mesila. Oni su zapamtili svakakva vremena. Ovo sto danas zovu proja je projara, sa jajima i sirom.

Edited by Moonwalker
  • +1 2
Posted
27 minutes ago, Moonwalker said:

I u Srbiji, bez jaja. Neka je sirotinjska, bas sam je volela kao dete. prababa je mesila. Oni su zapamtili svakakva vremena. Ovo sto danas zovu proja je projara, sa jajima i sirom.

Eh.

Moja pok majka je iz kninske krajine. Kod njih je ta proja bila brašno+ voda. Bez soli. Po tome se razlikovala od bosanske proje.

Moja majka nikada nije napravila sarmu ili podvarak ili kuvan kiseo kupus, a da ne napravi tu neslanu proju. To nije moglo jedno bez drugog.

Posted
5 minutes ago, dùda said:

Moja majka nikada nije napravila sarmu ili podvarak ili kuvan kiseo kupus, a da ne napravi tu neslanu proju. To nije moglo jedno bez drugog.

Tacno tako, najbolja uz kiseli kupus, sarmu ili podvarak, zimi. 

Posted
On 24.6.2021. at 16:17, zorglub said:

Proja u posleratnoj Bosni bila je kukuruzno brašno + so + voda

6 hours ago, Moonwalker said:

I u Srbiji, bez jaja. 

6 hours ago, dùda said:

Kod njih je ta proja bila brašno+ voda. Bez soli. Po tome se razlikovala od bosanske proje.

Sremci dok jedu kukuruzni hleb:

Spoiler

sad fat woman GIF

• Haha 4
Posted
13 hours ago, dùda said:

Eh.

Moja pok majka je iz kninske krajine. Kod njih je ta proja bila brašno+ voda. Bez soli. Po tome se razlikovala od bosanske proje.

Da, to je i logično, da neutrališe slanoću kupusa,
Mene su tetke učile da proja može bez soli, to jest da neću ništa pogrešiti ako i zaboravim da stavim (što mi se na početku kulinarske karijere i dešavalo)

Posted

Sta, nema ribe u rekama i jezerima?

Posted

Nemaju objektivan pogled

Inviato dal mio Mi 9 Lite utilizzando Tapatalk

Posted

Ma pogled im je objektivan skroz. Kroz fisheye objektiv.

:Jova:

• +1 1
Posted
8 minutes ago, 189- said:

xm68nbX.jpeg

Meni je ovo otkrovenje, iskreno. 

Posted

Kafa u BG 200din?

u Rimu ako piješ za 2€ to je fensi-nensi a ne bar na ćošku