July 4, 20213 yr On 23.6.2021. at 12:10, Ayatollah said: Opet nema njeguškog pršuta... izvini što kasnim. jednom, ne tako davnoišli smo na lovćen. ortakje pitao lokalca o njeguškom pršutu. da nigde u CG nije video svinju. lokalac reče da butke uvoze iz holandije.
July 6, 20213 yr On 24.6.2021. at 16:17, zorglub said: Proju u obliku u kojem je danas poznajemo matori je prvi put video u Zemunu. Proja u posleratnoj Bosni bila je kukuruzno brašno + so + voda. I u Srbiji, bez jaja. Neka je sirotinjska, bas sam je volela kao dete. prababa je mesila. Oni su zapamtili svakakva vremena. Ovo sto danas zovu proja je projara, sa jajima i sirom. Edited July 6, 20213 yr by Moonwalker
July 6, 20213 yr 27 minutes ago, Moonwalker said: I u Srbiji, bez jaja. Neka je sirotinjska, bas sam je volela kao dete. prababa je mesila. Oni su zapamtili svakakva vremena. Ovo sto danas zovu proja je projara, sa jajima i sirom. Eh. Moja pok majka je iz kninske krajine. Kod njih je ta proja bila brašno+ voda. Bez soli. Po tome se razlikovala od bosanske proje. Moja majka nikada nije napravila sarmu ili podvarak ili kuvan kiseo kupus, a da ne napravi tu neslanu proju. To nije moglo jedno bez drugog.
July 6, 20213 yr 5 minutes ago, dùda said: Moja majka nikada nije napravila sarmu ili podvarak ili kuvan kiseo kupus, a da ne napravi tu neslanu proju. To nije moglo jedno bez drugog. Tacno tako, najbolja uz kiseli kupus, sarmu ili podvarak, zimi.
July 6, 20213 yr On 24.6.2021. at 16:17, zorglub said: Proja u posleratnoj Bosni bila je kukuruzno brašno + so + voda 6 hours ago, Moonwalker said: I u Srbiji, bez jaja. 6 hours ago, dùda said: Kod njih je ta proja bila brašno+ voda. Bez soli. Po tome se razlikovala od bosanske proje. Sremci dok jedu kukuruzni hleb: Spoiler
July 7, 20213 yr 13 hours ago, dùda said: Eh. Moja pok majka je iz kninske krajine. Kod njih je ta proja bila brašno+ voda. Bez soli. Po tome se razlikovala od bosanske proje. Moja majka nikada nije napravila sarmu ili podvarak ili kuvan kiseo kupus, a da ne napravi tu neslanu proju. To nije moglo jedno bez drugog. Da, to je i logično, da neutrališe slanoću kupusa, Mene su tetke učile da proja može bez soli, to jest da neću ništa pogrešiti ako i zaboravim da stavim (što mi se na početku kulinarske karijere i dešavalo)