June 23, 20213 yr 15 hours ago, levi said: sarma došla iz Rumunije? Rumuni sarmu smatraju svojim nacionalnim jelom...
June 23, 20213 yr 40 minutes ago, Svarog said: Opet nema njeguškog pršuta... U čemu je razlika između sarajevskih, travničkih i tuzlanskih ćevapa?
June 23, 20213 yr 7 minutes ago, Ayatollah said: Opet nema njeguškog pršuta... U čemu je razlika između sarajevskih, travničkih i tuzlanskih ćevapa? Ako sam dobro video neku sliku, u tome koje delove razlicitih zivotinja stavljaju u smesu.
June 23, 20213 yr 16 hours ago, levi said: sarma došla iz Rumunije? Slusao sam da je to jedino autenticno jelo Balkana, tj jedino jelo koje nema nigde drugo i mesavina je nemackog kiselog kupusa i turskih dolmi.
June 23, 20213 yr 4 minutes ago, djeneralche said: Slusao sam da je to jedino autenticno jelo Balkana, tj jedino jelo koje nema nigde drugo i mesavina je nemackog kiselog kupusa i turskih dolmi. Ne znam šat da kažem, ali ja sam ostao zapanjen kad sam u nekom etno restoranu u Bukureštu video sarmu kao nacionalno jelo... Posle sam pitao kolege Rumune i oni svi rekli da je to njihov nacionalni specijalitet... Nisam ni pokušavao da objašnjavam, rekoh, "aha ok, i mi to jedemo"...
June 23, 20213 yr Sarma/Sarmica se pravi od Grcke do Baltika, provereno. Mislim, bas je nacionalnotm uviti u list kiselog kupusa ili vec nekog prirucnog zelja, ono sto se ima, moze: od pravogtm mesa, preko pirinca, do ribe, sa svim kombinacijama izmedju....