Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jedna mapa govori vise od riječi

Featured Replies

Crna Gora bi trebala da bude zelena

• Replies 6.3k
  • Views 593.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ayatollah
    Ayatollah

Rumuni imaju jednu mnogo dobru osobinu kao narod, a to je da ne shvataju sebe previše ozbiljno i nemaju maniju sopstvene veličine i bitnosti, pa shodno tome i ne ganjaju kojekakve mitove i legende. Pr

• Moj bivši šef belgijanac je često ponavljao da je bog izbalansirao tu predivnu zemlju (mora, planine, blagorodno zemljište) tako što je stvorio francuze.

Posted Images

2 hours ago, Ayatollah said:

image.png

Исланд му дође ‘име + очево име + додатак сон (син)’. Сигурдс-сон, Магнус-сон, Гунарс-сон, Олафс-сон.. Зато им се често и понављају презимена.

Руси од очевог имена направе презиме, дакле Јуриј Алексејевич Гагарин (отац Алексеј). Или Марија Јурјевна Шарапова (лећа Јуриј).

42 minutes ago, johan nagel said:

Исланд му дође ‘име + очево име + додатак сон (син)’. Сигурдс-сон, Магнус-сон, Гунарс-сон, Олафс-сон.. Зато им се често и понављају презимена.

Može i majčino, npr. u slučaju globalno najpoznatije Islanđanke: Björk Guðmundsdóttir.

11 minutes ago, vememah said:

Može i majčino, npr. u slučaju globalno najpoznatije Islanđanke: Björk Guðmundsdóttir.

To u slucaju da se ne zna pouzdano ko je otac? s_dj

Izvinjavam se, pogreših, -dottir je nastavak za ćerke, Bjork ima ime oca u svom da kažemo prezimenu.

Björk Guɀmundsdóttir was born November 21, 1965, in Reykjavik, Iceland. Her father, Gudmundur Gunnarsson, was an electrician and a labor leader and her mother, Hildur Hauksdóttir, was a practitioner of alternative medicine. Björk's parents divorced before she was two years old, and Björk, her three brothers, and three sisters were raised by her mother in a hippie community. Hauksdóttir married Icelandic blues guitar player Sævar Árnason.

https://www.ebsco.com/research-starters/womens-studies-and-feminism/bjork

Da, koliko ja znam, u porodici mama, tata, sin i cerka svo cetvoro imaju razlicito prezime. Mogu misliti zbuna kad se pojave negde na granici )

Po ovome, Srbi se otkidaju od posla. Svakog radnog dana u proseku rade sat i po vise od Austrijanaca. Uzas.

Screenshot_20250519_071524_Chrome.jpg

Edited by Kampokei

to je zato što radimo u proseku 6 dana nedeljno, trgovine i motaonice kablova, njihovi radnici imaju 1 vikend slobodan mesečno

• npr pon i uto od 6 do 14, sre i čet od 14 do 22, pet i sub od 22 do 6, onda im u nedelju u 6:30, ili kada već kada dođu kući, počinju 2 slobodna dana, pa onda uto i sre od 6 do 14, čet i pet od 14 do 22, sub i ned od 22 do 6 itd

• još gora je situacija u malim firmama i prodavnicama, kojih je doduše sve manje, u jednoj takvoj je jedna devojka imala bukvalno svaku drugu nedelju slobodnu, dakle 2 ili max 3 slobodna dana u mesecu, radila je za kikiriki i bila srećna kada su je primili u motaonicu kablova jer je i takav četvorosmenski način rada za nju bio unapređenje

Edited by gone fishing

U Amanu u centru grada svi zaposleni rade svaki dan, svaki vikend. Slobodni dani u godini su Uskrs, Bozic, prvi januar i Prvi maj popodne. Prva smjena 7-14, druga 14-22.

To te neko opasno slagao.

To je mali ducan, cetvoro zaposlenih. Dvoje rade ujutro, dvoje popodne. Nije me niko slagao, gledam ih svaki dan.

Ja znam curu koja radi u Pull&Bear, imaju slobodno dva dana tokom nedelje ali to su random dani, nekad ponedeljak, nekad sreda, nekad dobiju cak i jedan dan vikendom... uz to da rade malo jutarnju malo popodnevnu smenu.

Ja bih sve to ko u doba komunizma: sve da se zatvara u petak uvece i da svako ima normalan vikend.

U doba komunizma i mog sela, zatvaralo se u 15h subatom, koja je mogla biti radna, kao prva u mesecu.

Ja se secam da su sve prodavnice hrane radile tipa do 5 mozda 6 popodne u petak i onda sta si kupio kupio si, cekaj ponedeljak ujutru da se otvori pekara za burek.

Možda je već i bilo:

image.png