blok70 Posted March 30, 2016 Posted March 30, 2016 Smeštaj smo rezervisali preko Air B'n'B-a najopuštenije. Rent-a-car nam je bio ponuđen uz avio karte kada samo rezervisali, ali može se uzeti na licu mesta, a može i preko interneta da se rezerviše, sve velike svetske i američke firme su tamo (Alamo - to je bio naš - Hertz, Budget, itd.). To funkcioniše kao bilo gde u razvijenom svetu, nema šta posebno da se objašnjava. U aerodromu na Kankunu svi znaju engleski naravno. Samo da se lepo zahvalim na odgovoru. Prilicno si me ohrabrio za samostalno planiranje posete tog kraja!
Delija67 Posted April 4, 2016 Author Posted April 4, 2016 Na dvadesetak kilometara od Uxmala se nalaze rusevine jos jednog Majanskog grada, Kabaha, pa smo o istom trosku obisli i to. Na vecem delu arheolozi vrse iskopavanja i taj deo nije dostupan posetiocima. Tu se nalazi i velika piramida koju smo videli samo iz daljine, a nekoliko objekata je otvoreno za posetioce. Grejpfrut za uzinu
Delija67 Posted April 19, 2016 Author Posted April 19, 2016 Idemo dalje... Iz Meride se vracamo na more i usput obilazimo Chichen Itzu Kao sto je Hazard rekao treba doci ranije jer bude guzva. Mi smo stigli oko 10 i bilo je dosta naroda, ali relativno podnosljivo jer je velik prostor Tu je i pripadajuci buvljak
Delija67 Posted April 19, 2016 Author Posted April 19, 2016 Posle Chichen Itze svratili smo do obliznje cenote Ik Kil, inace jedne od najvecih i najpoznatijih, pa i tamo ume da bude guzva, ali smo imali srece, pa nije bilo mnogo ljudi. Tamo je bilo lepo kupanje, moze da se skace u vodu, jako je duboko, kao neki bazen u rupi, samo se vidi parce neba visoko iznad.
Delija67 Posted April 19, 2016 Author Posted April 19, 2016 (edited) Posle toga pravimo pauzu u Valjadolidu. Hazard ga je detaljnije opisao. Evo par slika Ovde ima da se pazare cokolade za koje osnovano sumnjam da su A klasa, snabdeo sam se kontigentom. Nalazi se na cosku centralnog trga. Nastavice se. Ima jos malo... Edited April 19, 2016 by Delija67
Delija67 Posted May 6, 2016 Author Posted May 6, 2016 Da privedem kraju ovu reportazu. Baza za poslednji deo boravka je bila Plaja del Karmen. To je posle Kankuna najveci grad na obali. Dobro je pozicioniran jer se za sat vremena stize na svako mesto na potezu od Kankuna do Tuluma, a odmah preko puta je i ostrvo Kozumel. Sam grad nije nista specijalno. Plaza koja i nije neka, ali moze da posluzi za po neko kupanje, pa posle bloka hotela paralelno sa morem glavna dzada klasicnog turistickog mesta gde se nalazi skoro sve, prodavnice, kafane, nocni zivot, a iza toga neka Borca do duboko u kopno. Evo malo slika sa plaze neposredno posle nevremena, pa nema zive duse, veliki kontrast u odnosu na par dana pre toga i BPM festival kad je tu bila zurka i nije moglo da se prodje od ljudi. Nedaleko od hotela u kom smo bili smesteni je bilo staniste velikog broja pelikana. Fantasticne, mocne ptice. Veoma brzo lete i samo se ustremljuju u more kad opaze neku ribu. NA ovom malom delu je moglo da im se pridje jako blizu
Delija67 Posted May 6, 2016 Author Posted May 6, 2016 Evo malo i glavne dzade u Plaji poznate kao 5. Avenija bici parking i ovi sto se vrte na glavacke
Delija67 Posted May 6, 2016 Author Posted May 6, 2016 U onom Borcanskom delu Plaje, tamo preko autoputa, sam obisao restoran Alux. Nasli ga negde na Trip Advajzoru i u nekim listama najboljih restorana na svetu, pa krenuli da ga trazimo. Spolja krajnje neugledno mesto, izgleda kao bilo koja random kuca sa nekom ogradom, a ispod kuce cenota, potpuno fenomenalno mesto sa jezercetom, glavna prostorija sa nekoliko stolova, i nekoliko manjih izdvojenih kome treba za romanticnu atmosferu. Bila dobra i hrana, a i nije bilo preterano skupo.
Delija67 Posted May 6, 2016 Author Posted May 6, 2016 O Tulumu je Hazard vec pisao detaljnije, evo malo i od mene. Poslusajte savete i na mesta koje obilaze horde turista idite sto ranije jer bude velika guzva. Mi smo hteli da krenemo na vreme, ali nam je rent a car agencija isporucila kombi sat vremena posle dogovorenog termina, a onda smo imali i manji udes kad smo poleteli preko lose obelezenog lezeceg policajca na autoputu na ulazu u Tulum, srecom bez povredjenih. Tako da kad zakasnite zateknete ovakvu atmosferu Plaza u Tulumu, ona van arheoloskog nalazista, je plaza koja se meni najvise svidela
Delija67 Posted May 6, 2016 Author Posted May 6, 2016 I za kraj Kozumel. Do ostrva idu brodici iz Plaje del Karmen na svakih poola sata i za oko pola sata se i stize tamo. Kozumel je nezaobilazno mesto za ronioce jer oko ostrva ima dosta koralnih grebena, ja nisam ronio, ali sam obisao ostrvo. Oko pristanista se nalazi gradic San Migel, glavni grad ostrva. Duz obale su skulpture ptica
Delija67 Posted May 6, 2016 Author Posted May 6, 2016 Severno od grada su hoteli i tamo nismo isli, ali smo iznajmili dzipove i krenuli na jug, napravili dve kratke pauze na plazama koje nam se nisu preterano svidele, i na kraju zavrsili na krajnjem jugu ostrva, gde se nalaze dva rege bara, vrhunsko mesto za izblejati, 20km udaljeno od bilo cega, pored nas jos jedna grupa ljudi koji su tu zavrsili isto kao i mi ne znajuci gde su posli, pici Marli sa zvucnika, duva vetar, more se talasa... Toliko od mene za ovo javljanje, do neke sledece prilike da se obidje Meksiko.
MayDay Posted December 29, 2017 Posted December 29, 2017 Samo da se javim da sam sletela po EST sinoc u 9 uvece, jeli, nagutala se melatonina, legla, ustala u 6 jutros i odmah ekskurzija na Chichen Icu. Lepo je, nema sta, ali nisam se usrala od srece kao ispred Tadza npr. Malo sam podrhtala kod astronomskog dela i jako mi je cool kako su Maje operacionalizovali kretanje Venere, ali sam valjda ispizdela na onom loptaskom igralistu dok je vodic kenjao o "magiji" kako se prenosi zvuk sa jednog na drugi kraj. Ko da svaka kutija ne rezonira po istom principu. Posle smo plivali u Senoteu i to je stvarno dozivljaj par ekselans. Iznajmili smo pa bukvalno hacijendu na Isla Mujeres i najverovarnije ni sutra nema plaze jer je vencanje. Ono malo sto sam videla mora na potezu od Isla Mujeres do Kankuna na feriju preko dana je da pocnes da places od emocija. Posto sam ja poslednja stigla i vodali me po hacijendi i pokazivali mi kakve su nam plaze na Isli, samo sam vikala Uzas! Uzas! jer moje telo ne prepoznaje i podjednako reaguje i na pozitivne i negativne sokove ovako intenzivnih dozivljaja. Isla je najbolje mesto za zezanje ikad. Scenografija da padnes na dupe, mali barovi nacickani na sve strane, narucis jednu margraritu, pocaste te sa jos dva koktela i pet tekila jer si velika plava zena i bog te veselio. Nasli smo i najbolji restoran u ovom delu sveta, odgovorno tvrdim.
mustang Posted December 29, 2017 Posted December 29, 2017 @MayDay posle bese ides za vegas? ja bih trebalo u januaru opet ali ne znam kad...cekam da mi srbija javi kad dolaze. ako smo u isto vreme tamo, volela bih da se vidimo vodim i sina
MayDay Posted December 30, 2017 Posted December 30, 2017 Neću sad u LV. Idem u Austin, TX 10. januara, pa odatle idem kući. Drugi put ću doći planski u LV, pa ću da dodjem i do LA. :-)
Recommended Posts