dillinger Posted January 4, 2016 Posted January 4, 2016 Dusko Korac 1 month ago Hvala svima ionima koji me kritikuju ne vole ili pak mrze i na to u javnom poslu imaju pravo samo ne prizemne uvrede i sl najvažnije tada smo pobedilisve rijaliti tvprograme što je dobar znak za srbiju da nije bas cela veliki brat farmerskih parova ziveo normalni atletsko sportski ostatak naše jedine srbije još jednom hvala ovo je moj prvi i poslednji kontakt sa društvenim mrežama vise volim živ kontakt dk Reply · 48
Time Crisis Posted January 4, 2016 Posted January 4, 2016 Ne vidim da se negde suštinski ne slažemo. Naravno da sportski komentatori nemaju moć koju imaju političari ali društveni mehanizmi koji drže sve pobrojane na pozicijama su isti oni mehanizmi koji 20 godina drže na televiziji čoveka koji, pritisnut galopirajućim ludilom, u etar ispaljuje skandal za skandalom bez ikakvih posledica. Ti mehanizmi postoje jer društvo većinski smatra da je Vučić u pravu a Kum zabavan. Zar ne govorimo o istoj stvari onda? Mislim da je veća propast, što je i takav Korać bio bolji (ili u najmanje ruku nije bio gori) od većine onih koji treba da ga zamene.
SleeperSleep Posted January 4, 2016 Posted January 4, 2016 (edited) u čemu je bio bolji, čoveče? on je poslednjih 10+ godina pričao bezveze i pojma nije imao o onome što je prenosio. Edited January 4, 2016 by ikar
Time Crisis Posted January 4, 2016 Posted January 4, 2016 u čemu je bio bolji, čoveče? on je poslednjih 10+ godina pričao bezveze i pojma nije imao o onome što je prenosio. Koliko se sećam sa prenosa skijaških skokova nije nikad pričao bezveze i nije bilo dosadno slušati, za razliku od npr. smarača koji prenose tenis (ne znam ni kako se zovu, ali trudim se da nikad ne gledam srpski strim).
SleeperSleep Posted January 4, 2016 Posted January 4, 2016 Koliko se sećam sa prenosa skijaških skokova nije nikad pričao bezveze i nije bilo dosadno slušati, za razliku od npr. smarača koji prenose tenis (ne znam ni kako se zovu, ali trudim se da nikad ne gledam srpski strim). ma daj jebo te, on sa skijaškim skokovima dve decenije nije imao nikakvog dodira, izuzev novogodišnje turneje. a i tamo je uglavnom patio za tim što ne može da se obžderava i loče, već mora da džedži u rts-u.
elementary Posted January 4, 2016 Posted January 4, 2016 RIP Prvi put me je iznervirao u Atlanti kada smo igrali odbojku sa Brazilom, četvrtfinale valjda. Vodili 2-0 ,oni izjednačili . Tada sam ga prvi put zapamtio .bio sam klinac ali se sećam da mi je dzigericu pojeo tada .
Aleksandar88 Posted January 4, 2016 Posted January 4, 2016 Covek je epski gadio i omalovazavao vrhunske sportiste samo zato sto dolaze iz njemu mrskih zemalja. Prenosom mu je dominirala politicka frustracija i prica koja ima malo veze sa sportom, uz to sve je i uspeo da podmetne pricu o tome kako su americki olimpijci izuzeti od doping kontrole, sto se poprilicno primilo u ovom ionako zatrovanom drustvu. Ne znam da li je nekada bio veliki komentator, ali ovo sto je radio u poslednjih desetak godina je sramota.
harper lee Posted January 4, 2016 Posted January 4, 2016 Mislim da je veća propast, što je i takav Korać bio bolji (ili u najmanje ruku nije bio gori) od većine onih koji treba da ga zamene. Korac je, naravno, u glavi imao vise znanja o sportu i informacija o takozvanim malim sportovima nego sto ceo ostatak sportske redakcije RTS-a zna da nadje na internetu. Ovo isto ce ti reci svako od njih ako ih pitas. Covek je imao bezbroj mana, bio je neobjektivan, politicki nekorektan, teski rusofil, mrzeo je otvoreno mnoge americke sportiste (dobro, ovo mu i nije bas neka mana iz mog ugla ), imao je sulude komentare o nekim atleticarkama na i preko granice mizoginije, precesto je privatizovao prenose do krajnjeg neukusa, ali da nije znao sta prenosi to je notorna neistina. Ono zbog cega ga ljudi generalno ne podnose je, paradoksalno, isto ono sto odvaja upecatljive prenose od obicnih, unosenje emocija u sportski dogadjaj umesto pukog komentarisanja slike i tona za kojim i nema potrebe, buduci da to prenosi tehnika sa ili bez komentara. Koracev komentar nakon pobede Nadje Higl na SP spada u antologijske momente domaceg sportskog novinarstva, zajedno sa, recimo, komentarom Mladena Delica trke Boruta Petrica ili Radanovicevog gola protiv Bugara, Nikitinim komentarom Partizanove epske kosarkaske pobede u Istanbulu, Djurkovicevim komentarom vaterpolo finala i gola Igora Milanovica i slicnim komentatorskim raspadima zbog kojih nas je, ovako politicki korektne, ljubi nas majka, danas sramota. Uopste, uporedjivati Koraca sa Petrom "veliki je to majstor, moze jako i do samog kraja za dva i tri" Dendom, Predragom "Vucicu pederu" Strajnicem, Dobrosavom "imao je malu porodicnu neprijatnost, umrla mu je majka" Gajicem, Acom Plastelin Stojanovicem, Gojkom "svaki mi je porok podjednako drag" Andrijasevicem, Zakulama, Kovinjalima i raznim drugim likovima koji se muvaju ili su se muvali po toj redakciji je jednostavno smesno. Korac je bio nepodnosljiv po mnogo osnova ali je znao da radi svoj posao.
hefaca Posted January 4, 2016 Posted January 4, 2016 Slavio je americko zlato u troskoku prosle godine.
SleeperSleep Posted January 4, 2016 Posted January 4, 2016 notorna neistina, moj qrac. atletiku sa njegovim prenosima nisam gledao dugo, pa ću se uzdržati od komentara. što se skijaških skokova, vaterpola i odbojke tiče - tu je kontakt sa onim što se u tim sportovima dešava izgubio davnih dana. zato se toliko i bavio sobom u tim prenosima.
harper lee Posted January 4, 2016 Posted January 4, 2016 Slavio je americko zlato u troskoku prosle godine. Takodje je neumereno navijao i proslavljao sve pobede sportista iz bivse SFRJ, Komplikovan covek.
Halvard Posted January 4, 2016 Posted January 4, 2016 Možda i jeste bio upućen u materiju, samo mi nije jasno šta smo mi kao gledaoci imali od toga kad se 95% vremena ponašao kao prosečni "sad ću ja vama da objasnim" pijanac koga su dovukli iz obližnje kafane da radi prenose. Unošenje emocija u situacijama koje naprosto prevazilaze sport, poput pobede Nađe Higl u Rimu (što i nije moguće komentarisati racionalno i objektivno) je daleko najmanji problem.
Muwan Posted January 4, 2016 Posted January 4, 2016 Emocije su jedno a besomučno pljuvanje/glorifikovanje atletičara u zavisnosti od svojih političkih preferenci je nešto sasvim drugo. Recimo onaj lik koji je prenosio Čavićevo finale protiv Phelpsa, to je bilo emotivno i svima nam se dopalo. A Kumova ludačka fiksacija na američke atletičare i idolizacija Rusa koji su na kraju isključeni iz svetske atletike zbog masovnog dopinga protiv kojeg se pokojnik šatro borio - to nisu nikakve emocije nego nešto prilično gadno.
harper lee Posted January 4, 2016 Posted January 4, 2016 Možda i jeste bio upućen u materiju, samo mi nije jasno šta smo mi kao gledaoci imali od toga kad se 95% vremena ponašao kao prosečni "sad ću ja vama da objasnim" pijanac koga su dovukli iz obližnje kafane da radi prenose. Unošenje emocija u situacijama koje naprosto prevazilaze sport, poput pobede Nađe Higl u Rimu (što i nije moguće komentarisati racionalno i objektivno) je daleko najmanji problem. To je zato sto ste "vi" zahtevna publika kojoj niko nije dovoljno dobar. No, sad cete neometano nastaviti da uzivate u Kovinjalu, Stojanovicu, Strajnicu i Dendi pa cete malo da odmorite od Koraca.
SleeperSleep Posted January 4, 2016 Posted January 4, 2016 a pa što ne kažeš da ga legendom čini to što je bio bolji od ace i nedeljka, da ne raspravljamo bezveze.
Recommended Posts