Jump to content
IGNORED

Obrazovanje 21. veka - reforma ili propast

bigvlada

Recommended Posts

Posted

Mogu da kazem nase iskustvo sa postavljanjem kamera u kompaniji. Po zakonu kamere su smele da snimaju samo ulaze/izlaze (ukljucujuci i protivpozarne). Strogo je zabranjeno postavljanje kamera u wc-u ili tamo gde ljudi rade.

Takodje, ako bi trebalo da se pregledaju snimci, po zakonu to mora da radi ovlascena kompanija zajedno sa policijom a ne mi. I meni bilo cudno ali verujem da je ideja da se spreci spijuniranje ljudi od strane onih koji imaju kamere. Mi u principu ne bi trebalo uopste da imamo pristup kamerama iako smo ih mi platili, u nasem su vlasnistvu i snimaju nas.

• 4 weeks later...
Posted

Po koji to put oni već odlažu?

Ja sam 2012. mislim radila na nekom istraživanju o uvodjenju mature, pa smo išli po fakultetima da pričamo sa rukovodstvom (intervjui) o tome šta oni misle o tome, pošto to neminovno znači ukidanje prijemnog ispita, i jedan od ključnih zaključaka je bio da se oni svi jako protive tome. Više se ne sećam detalja, ubrzo nakon toga sam i otišla iz Srbije, i s te strane me ovo ne čudi, a s druge strane sam opet iznenadjena da se to toliko odugovlači. Puno je tu i para otišlo na to, kroz razne projekte.

Posted

Upravo tako: puno para kroz projekte i status quo, win-win

zabavan podatak: 1995. godine se počelo sa reformom predškolskog obrazovanja i vaspitanja, a završena četvrt veka kasnije.

• +1 1
Posted
59 minutes ago, dunja said:

Po koji to put oni već odlažu?

Više se i ne sećam.

Svakako mislim da još nismo tome dorasli, s obzirom na to šta se sve dešava tokom sprovođenja završnog ispita u osnovnoj.

• +1 1
  • 4 weeks later...
Posted (edited)

Pobuna roditelja zbog haosa u poznatoj beogradskoj OŠ „Drinka Pavlović“: Četiri učiteljice dale otkaz, matematiku predaje spiker TV Pink.

Deo kolektiva škole juče je stupio u celodnevni štrajk, a roditelji i dalje čekaju informaciju da li je TV lice i nastavnik Stefan Ašanin dostavio fakultetsku diplomu

https://nova.rs/vesti/drustvo/nova-pise-haos-u-beogradskoj-os-drinka-pavlovic-cetiri-uciteljice-dale-otkaz-matematiku-predaje-spiker-tv-pink/

Edited by vememah