Jump to content
IGNORED

Obrazovanje 21. veka - reforma ili propast

bigvlada

Recommended Posts

Posted (edited)
5 hours ago, Dsnake said:

Pa valjda se zdravstvo i bavi time, od kad postoje sistematski pregledi za decu. Ako se ovim ne bave doktori nego neki statisticari, ovo sa zdravljem nema nikakve veze.

Ja što sam pričao sa par nastavnika, njima je glavni problem da im se uvaljuje još jedna obaveza...

Edited by Frank Pembleton
  • +1 3
Posted

Učiteljica mog klinca na roditeljskom rekla da joj ne pada na pamet da ništa meri i evidentira, da su kolege i koleginice iz škole uglavnom saglasni, konsultovali su i advokate i da budemo mirni što se toga tiče.

• +1 3
Posted (edited)

Kako zakuvaju sve kad hoce. I ljudi se primaju, jer jelte nema drugih problema.

Trenutno kruzi potpisivanje izjava da ce roditelji da tuze mene (koja se zali na novouvedenu obavezu) jer sam unela podatke u zdravitas (koliko je koji ucenik bacio medicinku) :D.

Ziveo Zdravitas, svi profitiraju, neko uzeo kes za softver (nije neki), teoreticari zavere se istresli, borci za prava takodje, nastavnici nece da rade itd.

Skrenula se paznja da nam sugradjani ginu na pravdi boga 

Edited by Sandradjer
  • +1 2
  • Tužno 3
Posted

videh prilogiz milanovca o projektu "zdravitas". pogledah o čemu je. kontroverza, čini mi se

nešto o tome sa N1

Posted (edited)

Teška glupost.

Ne mogu u esdnevnik podaci koliko je dete visoko, teško, koliko skače u dalj iz mesta itd, nije to pedagoška sveska. Usput, nivo zaštite esdnevnika je nikakav, i dalje može samo korisničko ime i šifra, u zdravitas ne može ulaz bez digitalnog sertifikata.

Uzeli pare neki likovi sa FONa što je mnogo bolje nego u slučaju esdnevnika.

Ja mislim (a nisam sasvim siguran) da je glavni problem što je zdravitas uleteo usred pregovora sindikata i Ministarstva. Nekako mi se ne sviđa da ima i drugih razloga (zatucanost roditelja, mrzovolja učiteljica da dva puta godišnje unesu oko 200 brojeva (ako imaju po 25 učenika).

Zdravitas je direktno projekat Fakulteta za fizičko i Društva fiskulturnika, fiskulturnici nema šta da se bune, mislim da se ide na to da se poveća broj časova fizičkog (na osnovu konkretnih podataka da je to potrebno).

Edited by stray cat
  • +1 2
  • Hvala 1
Posted (edited)

Da, sve tako. 

Esdnevnik stručnim saradnicima traži autentikator, koji svaki put generiše novi pass koji traje samo jedan minut. Meni to deluje ok.

Meni ovo sve bezveze kad se pristalo, olako, na "Čuvam te". Mnogo je više mogućnosti zloupotrebe

On 21. 11. 2024. at 19:16, Sandradjer said:

Ziveo Zdravitas, svi profitiraju

Ja sam eto ipak saznala dve važne činjenice:

1. Da mi sin ima fizičku spremnost vrapca

2. Ko koga bulira u odeljenju zbog loših rezultata i da mi je klinac pretposlednja karika 

On to zove Zdravitis :D

Edited by Svemir Zeka
  • +1 1
Posted

Cujem danas iz skole da je Zdravitas pauziran

• 3 weeks later...
Posted

https://n1info.rs/vesti/ministarstvo-potvrdilo-zimski-raspust-pocinje-u-utorak-24-decembra/

"Podsetimo, reprezentativni sindikati zaposlenih u prosveti odlučili su da će zaposleni u prosveti sutra obustaviti rad, u znak solidarnosti i podrške studentima u borbi za bolje i pravednije društvo.

Reprezentativni sindikati su poručili i da će se od 23. do 27. decembra sprovesti štrajk na teritoriji Srbije zbog nepoštovanja potpisanog Protokola, ali budući da je Vlada sada „pomerila“ zimski raspust, poslednji radni dan u prvom polugodištu biće ponedeljak, 23. decembar."

Za sve smo saznali iz medija, još ništa zvanično.