Jump to content
IGNORED

CrowdFlower znate li ?

cedo

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• cedo

1271

• pbg12345

400

• Joe D

320

• Renegade

305

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

resetovali jobove izgleda. ovo što ima od jutros je manje više bulja. 

elem, jel uspeo neko da prebaci pare sa Paypala na račun u Srbiji? 

Posted

paypal sljaka kako treba vec neko vreme. jedino sto nema one opcije da se pare svakog prvog u mesecu prebacuju na racun bez nadoknade, ali bice i to nekad valjda...

Posted

jel dodje isplativije da se vadi preko netellera ili preko paypala?

Posted (edited)

paypal uzima 5 dolara za svako povlacenje na racun, za neteller ne znam.

a ima i ona provizija od valjda 3,4% + 0.35e za svaku uplatu na paypal, mada se to ne naplacuje uvek. ne znam kako to ide s crowdflowerom, ali na ovom sajtu na kojem ja radim, ta provizija je vec uracunata u svaku transakciju. znaci, ako na racunu tog sajta imam 50 dolara i povucem ih na paypal, stici ce mi svih 50.

Edited by Calavera
Posted (edited)

jedno je provizija za povlacenje sa raznih sajtova na online racun, a drugo uzimanje tih para u ruke

za paypal ne znam ... nemam

za neteller postavih juce info ... 2% sa neobuxa (fixno $1 za manje od $50, fixno $2 za $50-100) ...  sto ce reci, saberi bar $100 i povuci

to je jedan par carapa ... posle toga, sa online racuna te pare mozete trositi kako hocete

provizije su razlicite

https://www.neteller.com/en/fees

zavisi gde povlacite ... razlicita je

ja mislim da je najbolje trositi online, a ako hocete "Novac u rukama" onda uzmite plastiku za $13 jednokratno i povlacite pare na bilo kom ATM mastercarda

nemojte da vam currency bude EUR, izaberite $ ... jer cete u slucaju EURA imati nepotrebne konverzije ... a sa $ samo jednu ... kada uzimate pare u dinarima/EUR/valuti zemlje u kojoj uzimate pare

• Free to pay in shops, restaurants, or online
  • 3.39% foreign exchange fee
  • 13.00 USD shipping and handling fee
  • 6.00 USD cash withdrawal fee
  • 13.00 USD to replace a lost card

naravoucenije ... saberite para za maximum onoga sto mozete da povucete u jednoj transakciji na ATM koji odaberete, bice vam najjeftinije

edit: zaboravih ... tu bi ordi trebala da pomogne

imam jednu drugu karticu (sa koje isto tako vadim na ATM) ... ali sa njom i placam svuda gde ima mogucnost placanja mastercardom ... tamo nema provizije, samo konverzija valute, i to je najisplativije

posto verujem da i neteller to moze, onda je to ubedljivo najjeftiniji nacim trosenja novca ... znaci 2% sa neobuxa na netteler + provizija (a to je do 4% u konveziji valute) kada kupujete robu u bilo kojoj prodavnici na knez mihajlovoj :) ... ili u piljari :)

Edited by cedo
Posted

ako dobro razumem, ako prebacim za neobuxa, naplatice mi njihovu taxu u zavisnosti od toga koliko novca prebacujem, a kad podizem netellerovom karticom sa bankomata naplatice mi konverziju u dinare plus proviziju banke(4 eura valjda)?

Posted (edited)

ako dobro razumem, ako prebacim za neobuxa, naplatice mi njihovu taxu u zavisnosti od toga koliko novca prebacujem, a kad podizem netellerovom karticom sa bankomata naplatice mi konverziju u dinare plus proviziju banke(4 eura valjda)?

da ... 2% neobux - netteler (preko $100) ... (fixno $1 za manje od $50, fixno $2 za $50-100) 

+

konverzija valute ...  ako placas karticom (ovo ordi neka potvrdi, ali ne sumnjam da moze)

konverzija valute + $6 ...  ako uzimas na ATM

ako se kladis online ... onda prebacivanje sa nettelera ne kosta nista :) ... ja da bih malo proverio, prebacio $10 i kladio se na djokovica kada je izgubio od federera na mastersu ... a inace se ne kladim  :0.6:

Edited by cedo
Posted

valjda nije fiksno 2 dolara, vec 2% sa najmanjom fiksnom provizijom od $1. tako je pisalo u obavestenju od pre neki dan.

gde si nasao tih 6 dolara za skidanje para sa bankomata?

Posted (edited)

valjda nije fiksno 2 dolara, vec 2% sa najmanjom fiksnom provizijom od $1. tako je pisalo u obavestenju od pre neki dan.

gde si nasao tih 6 dolara za skidanje para sa bankomata?

ovako je kako sam napisao ... mislim

ako skidas manje od 50 onda ti uzmu 1, 50-100 uzmu 2, vise od 100, uzmu 2%

na gore linku ... fees, na dnu

https://www.neteller.com/en/fees

Withdrawal options

876383 Socks Key- Revise

accuracy

Edited by cedo
Posted

ja ne skidam novce s bankomata već samo plaćam po radnjama.

prošlog ponedeljka, ne znam koji je kurs bio, al za iznos od 3.700,00 rsd skinuli mi oko 34 $.