Dr Arslanagić Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 Po ovim cenama, ne bih rekao da je 2600$ dovoljno za dvoje. To jest nije ako hoćeš nešto da uštediš, a valjda zato i ideš tamo.
Have_Fun Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 (edited) Hvala maheem :)Pa i ne izgleda loseRacunao sam ovako.. mada kapiram da necu svakog dana trositi 2L coca-cole i 12 jaja :DAli, nprhleb + 2L cocacole + 0.5L piva + 1kg krompira + 1kg jabuka + 12 jaja +1kg paradajza + 1L mleka + 500gr pilecih grudi (boneless) + combo meal u fast foodu pa sve to x 30 i ispadne nesto manje od 850$pa onda, 15 piva u pabu, 6 karata za bioskop, uz pantalone i suknju (za devojku) i to ispadne oko 400$dakle, sve ukupno je ispod 1250$ (ostaje mi 1250$), a verujem da necu ici toliko puta u bioskop ili jesti svakog dana sve ono iznad u onolikim kolicinama i piti toliko piva :D (ali neka to npr zameni neke druge stvari)smestaj je u hotelu, pa su mi neke namirnice tamo resene (teretana je u sklopu hotela free), kao i net.. prevoz do posla takodje jer je omoguceno koriscenje autobusa.I 1000$ da mi ostaje mesecno ja sam zadovoljan.. samo da me odaberu :) Edited November 1, 2016 by Have_Fun
radisa Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 Hvala maheem :) Pa i ne izgleda lose Racunao sam ovako.. mada kapiram da necu svakog dana trositi 2L coca-cole i 12 jaja :D Ali, npr hleb + 2L cocacole + 0.5L piva + 1kg krompira + 1kg jabuka + 12 jaja +1kg paradajza + 1L mleka + 500gr pilecih grudi (boneless) + combo meal u fast foodu pa sve to x 30 i ispadne nesto manje od 850$ pa onda, 15 piva u pabu, 6 karata za bioskop, uz pantalone i suknju (za devojku) i to ispadne oko 400$ dakle, sve ukupno je ispod 1250$ (ostaje mi 1250$), a verujem da necu ici toliko puta u bioskop ili jesti svakog dana sve ono iznad u onolikim kolicinama i piti toliko piva :D (ali neka to npr zameni neke druge stvari) smestaj je u hotelu, pa su mi neke namirnice tamo resene (teretana je u sklopu hotela free), kao i net.. prevoz do posla takodje jer je omoguceno koriscenje autobusa. I 1000$ da mi ostaje mesecno ja sam zadovoljan.. samo da me odaberu :) Nekako sam ubeđen da se dosta stvari može naći i (dosta)jeftinije, od onoga što piše u Maksinom linku... Ovakve cene su i u Dubaiu, a meni su tamo pričali da je Abu Dabi jeftiniji što se mnogo stvari tiče... Imaš i jeftinije odeće, obuće, pa i hrane po Carefourovim marketima, koje uopšte nije nekvalitetna... Tehnika je dosta jeftinija nego ovde, takođe, obrati pažnju na to (uglavnom za naš PDV, a nekad i više, npr uzeo sam pre 2 meseca ženi tel za 220€ koji je kod nas oko 40K din+ bio tad)... Smeštaj u hotelu je OK, tamo su hoteli uglavnom OK, ako još imaš doručak, milina...:) Raspitaj se za radno vreme teretane i bazena u hotelu da se ne iznenediš (recimo, meni se dešavalo da bazen radi od 9-17, taman dok sam ja na poslu, jbg, pa od kupanja nema ništa) Sretno ti bilo, svakako...
Have_Fun Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 da, pokusacu da dodjem do tih informacija :)hvala, drzim fige da prodjem :)
Prokleto Djubre Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 (edited) Jedan poznanik je otisao tako ali se ne secam tacnih cifara pa ti to nije od pomoci. Jedna stvar koje se secam a moze znaciti je da dosta ovisi o tome koliko ti je bitan alkohol u zivotu :D Ako mozes bez cirke to se itekako oseti na novcaniku svakog meseca, posto su cene nepopularne. Parafraziracu: "Kontas pivo kao kokain i ok si" ;) Edited November 1, 2016 by Prokleto Djubre
Have_Fun Posted November 1, 2016 Posted November 1, 2016 To ne bi trebalo da bude problem :DNisam nesto poznat po casi :D
Amelija Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 samo da potvrdim priču o alkoholu, doduše iskustva iz Katara ali suština je ista razne ("zapadne") ljude srela što tamo rade, uglavnom planiraju privremeno (mada neki su i super zadovoljni i neće da menjaju do daljnjeg), neki pričaju ovo neki ono (klima, drukčija kultura, levo desno), ali svi se žale što nema/komplikovano je i skupo doći do alkohola :D srećno! :)
palikaris Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 (edited) Have_Fun, proveri da li ti tamo treba auto. U vecini gradova u tim zemljama (emirati, katar, oman...) bez kola ne mozes da mrdnes nigde. Za posao ti je obezbedjen prevoz, ali sve ostalo, tipa odlazak u soping, do grada, bilo gde, vrlo moguce da je neizvodljiv ili preksup bez kola. A to ti onda povecava mesecne troskove prilicno. Edited November 2, 2016 by palikaris
Have_Fun Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 nije obezbedjen auto :/al` kontam da sa nekim kolegama ako treba, iznajmimo stogod.. ili da koristimo gradski prevoz kad vec mozemo.. moracu jos da se raspitam oko toga, dobro si mi skrenuo paznjual` prvo da oni mene odaberu :D to mi je sad najbitnije :) Mada govore da cemo verovatno svi upasti, ipak ne verujem dok ne vidim :)p.s. hvala svima :)
Lezilebovich Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 Pored takvih shopping molova, a sobzirom da ce zeni biti neverovatno dosadno, dobro ce biti da ne ostanete u dugovima Al bar cete imati super odecu :)
Zverilla Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 al` kontam da sa nekim kolegama ako treba, iznajmimo stogod.. ili da koristimo gradski prevoz kad vec mozemo.. moracu jos da se raspitam oko toga, dobro si mi skrenuo paznju dubai bez automobila.. iz mog turistickog iskustva - tesko (osim ako nisi direktno na onoj liniji voza, i da ti je posao takodje direktno na liniji voza) obicno se kao turista slabo vozim taksijem (skupo), al tamo nisam imao mnogo izbora cim bih mrdnuo od te centralne linije mada, mislim da polovni automobili nisu skupi, svi voze, dolaze, odlaze, vazda ima nesto da se kupi
radisa Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 Za auto, ako radi tamo, mora polagati ponovo, ne priznaju se naša dozvole... Može prvih 3 ili 6 meseci da vozi na međunarodnu, posle jok... Za Dubai, ne znam kad si bio, sad imaju autobuske i tranvajske lokalne linije kad izađeš sa metroa, ali i dalje je katastrofa bez auta... Doduše, taksi nije jako skup, ali da se svaki dan vozim njime, verovatno bi bio (da ne pominjem što vozči uglavnom ne znaju dobro zapadni engleski,a ni poznavanje Dubaia im nije jača strana :()...
Zverilla Posted November 2, 2016 Posted November 2, 2016 pre jedno 4 godine. moguce da je bilo prevoza uz taj glavni voz, ali bilo je toliko cimanje da sam uvek uzimao taksi (bas zato sto nije mnogo skup) i taksisti i organizacija grada su zlo. cim ne ides na neku popularnu destinaciju, moras da objasnjavas pomocu hotela koji se nalaze u blizini... plus da ih dovedes na kraju do adrese gde hoces. sto je malo zajebano kad prvi put ides negde :)
Recommended Posts