Jump to content
IGNORED

Teroristički napad u Parizu

Nesh

Recommended Posts

Posted

Pa sad. Po meni moderna evropa je posledica civilizacije rima a stoji da rim uveo hriscanstvo kao jedinu religiju tako da je ipak prvo bila drzava rim pa hriscanska crkva i kada odstranis sve elemente rimske civilizacije koje prepoznajes u modernoj evropi malo toga ostane od moderne evrope. Daleko bilo da negiram ulogu hriscanstva u istoriji evrope ali ipak vidim vise implementacija rimske civilizacije nego hriscanstva u modernoj evropi s tim da jos da se slozimo kada pocinje moderna evropa dal u industrijskoj revoluciji dal u renesansi

Послато са SM-J320FN уз помоћ Тапатока

Ma, ne stoji to da je hriscanstvo kolevka moderne drzave, nego vidis da imamo posla s nekim mucenim desnicarem koji nama levicarima i marksistima hoce nesto da "objasni". Narocito pravoslavna i katolicka crkva nemaju velike veze s tim, nesto od protestantske kulture se zapatilo u drzavama gde je protestantizam bio dominantan i to je to. Imas kod onog Vucicevog drugara lepo objasnjeno. Zapravo je raspad rimokatolicke crkve udario jedan od najjacih temelja za postepeno pa onda i konacno ukidanje uticaja crkve na drzavne poslove. Hriscanstvo ima ogroman uticaj na bukvalno sve oblasti drustvenog zivota u Evropi, sto je normalno jer je toliko dugo i sa tolikim znacajem prisutno, ali se moderne drzave ne zasnivaju na hriscanskom svetonazoru vise nego na mikrocipu.

• Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• borris_

173

• wall

168

• Prospero

165

• Аврам Гојић

125

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Je li bila odvojena tema za Brisel?

Police in Brussels say have surrounded a man who was behaving suspiciously and wearing a heavy winter coat with protruding wires.

A large police operation is underway near Place de la Monnaie in the centre of the Belgian capital.

The bomb squad is present. Shops nearby have been evacuated and several streets are closed.

Photos from the scene show a man kneeling with his hands up, while police point their guns at him.

Police say that they have the suspect "under control" but have not yet arrested him:

"We got a call about someone acting suspiciously. Someone with a heavy winter coat - in these temperatures it's very suspicious.

"And there were wires coming out of the coat too," Christian De Coninck of Brussels police told Belgian TV. "We didn't take any risks. The person was stopped and kept at a distance.

"We are now waiting for more information from the bomb disposal unit which is at the scene now and then we'll know more."

It was 30 degrees Celsius in Brussels on Wednesday afternoon.

_90461854_twitter.jpg

Posted (edited)

Harpere otprilike je tako kao sto kazes. Cudo jedno kako se rim previdja u celoj toj prici a da bas rim nije uzeo hriscanstvo kao jedinu religiju pre ce biti da se hriscanstvo negde zagubilo posle raspada rimske drzave jer religija tada bilo ko pleve i nista bez drzavne podrske i obezbedjivanja monopola hriscanstva mada ko zna i sta bi od tekovina rimske civilizacije ostalo a u svakom slucaju ne bi bilo islama jer arapi ne bi imali od koga da urade copy'paste hriscanstva koji postao ono sto se zove islam

Edited by Pontijak
Posted

Saće™ razne dokone budale da drkaju sistem.

Jebeš lažne prijave da je bomba u tržnom centru, bioskopu...

Posted

Otprilike tako kao sto kazes. Cudo jedno kako se rim previdja u celoj toj prici a da bas rim nije uzeo hriscanstvo kao jedinu religiju pre ce biti da se hriscanstvo negde zagubilo posle raspada rimske drzave mada ko zna i sta bi od tekovina rimske civilizacije ostalo a u svakom slucaju ne bi bilo islama jer arapi ne bi imali od koga da urade copy'paste hriscanstva koji postao ono sto se zove islam

Za sve je kriv, a ko bi drugi nego Aristotel. :lolol:

Nisam ja nikakav antihriscanin, crkva je uz sve fejlove napravila ogroman posao u tranziciji nakon pada Zapadnog Rimskog carstva ali jednostavno nije temelj na kojem su stvorene moderne drzave. Koje, uzgred budi receno, po svojim ustavima mahom imaju odrednice o striktnom odvajanju crkve od drzave napisane na ovaj ili onaj nacin. Cak i u Norveskoj u kojoj je do skoro postojala drzavna crkva (ukinut joj status drzavne pre nekoliko godina) ona nije imala bas nikakav upliv na drzavne poslove. Ali nikakav.

Posted

Za sve je kriv, a ko bi drugi nego Aristotel. [emoji38]ol:

Nisam ja nikakav antihriscanin, crkva je uz sve fejlove napravila ogroman posao u tranziciji nakon pada Zapadnog Rimskog carstva ali jednostavno nije temelj na kojem su stvorene moderne drzave. Koje, uzgred budi receno, po svojim ustavima mahom imaju odrednice o striktnom odvajanju crkve od drzave napisane na ovaj ili onaj nacin. Cak i u Norveskoj u kojoj je do skoro postojala drzavna crkva (ukinut joj status drzavne pre nekoliko godina) ona nije imala bas nikakav upliv na drzavne poslove. Ali nikakav.

Da, slazem se jer i ja slicno mislim. Negirati znacaj uloge hriscanstva u istoriji evrope je naprosto glupo kao sto je zamorno trpeti insistiranje verskih talibana da je njihova verzija istorije jedina ispravna i moguca

Posted (edited)

Za očuvanje raznih civilizacijskih tekovina mogu se i moraju pripisati zasluge crkvi, naravno, ali vrhunac je ludila trubiti kako je crkva zaslužna za sekularna državna uređenja. I da se u šali kaže, bilo bi previše groteskno.

Na takve stavove se lako nadoveže ono gore što me mrzi i da citiram, da danas Mi™ eto imamo a Oni™ eto nemaju zato što je hrišćanski moral superioran :isuse: Ne zbog ikakvih istorijskih faktora, ne zbog industrijske revolucije, ne ni zbog evropskog kravarstva i konsekventne tolerancije na laktozu, dakle sve to nema veze - hrišćanski moral je zaslužan za trijumf zapadne civilizacije nad ostatkom sveta. Gott mit uns!

Edited by Weenie Pooh
Posted

Ne bih se slozio skroz. U nekim slucajevima da. U nekim slucajevima ne, imamo ljude koji su slabo integrisani u drustvo, osecaju se odbacenim i onda se okrenu radikalnoj veri pradedova da se svete.

Zapadna Evropa ne ume kako da integrise imigrante. I sto su imigranti drugaciji od lokalne kulture, to je teze da se oni integrisu u drustvo. Fejl integracije se ne vidi mnogo na Srbima ili Poljacima, ali se zato vidi na Arapima i Turcima. Stvar je u tome sto na pocetku zapadnoevropske zemlje ove ljude nisu gledale kao imigrante nego kao gasterbajtere. I ovo nisu samo neka nagadjanja i subjektivne procene vec stvari koje su lako dokazive statistikom. U Kanadi imas skolski sistem koji se ceo bukvalno vrti oko apsorpcije imigrantske dece, to je u centru paznje. U Nemackoj imas skolski sistem koji imigrantskoj deci sa 10 ili 12 godina zatvara put do fakulteta jer ona ne znaju dovoljno dobro nemacki (bas cudno za nekog ko je stigao prekjuce, jel).

U Francuskoj to nije slučaj, Francuska sve prima, vrlo je lako uklopiti se u društvo, sve što treba da znaš je jezik. Niko ništa ne sme da te pita, ni koje si vere i koje si nacije. U Francuskoj žive milioni potomaka Italijana, Španaca, Portugalaca, Afrikanaca, Polinežana, Karibljana, Poljaka, Arapa, Rusa i svih živih pripadnika ove naše nesretne faune. Premijer im je Katalonac rođen u Kataloniji a bivši predsednik Mađar. Mnogima je u Francuskoj teško. Ipak, nisam primetio da se Senegalci dižu u vazduh ili da Madagaskarci pucaju po nedužnim prolaznicima.

Posted (edited)

U Francuskoj to nije slučaj, Francuska sve prima, vrlo je lako uklopiti se u društvo, sve što treba da znaš je jezik. Niko ništa ne sme da te pita, ni koje si vere i koje si nacije.

Isto je i u Nemackoj, samo sto Nemci i nisu bas insistirali da se jezik nauci i to mi se cini delom problema u neuspesnoj integraciji. Bez jezika nema dobre komunikacije i izlaska iz svojih "sigurnih" a zacaranih krugova. I tako dodjes do toga da vec koja generacija ne vlada jezikom koliko bi trebalo, kada ne ponese taj stav od kuce, a skola nije dovoljna.

A nisu insistirali, kao ni na drugim metodama privikavanja na novu civilizaciju (sem na papiru) izmedju ostalog i zbog straha od prozivki, evo i sada kada pricas sa ljudima zdravorazumski na razne teme, neki i dalje kazu "mi ne mozemo to da im nametnemo, moraju sami da traze". Sasavi su. I na pocetku su Nemci ocekivali da ce ti svi ljudi kada zarade otici svojim kucama, a onda ovi nisu i tu je valjda nastao prostor kada se nije jasno odredilo kako ce ici dalje. Kada tada u mirnim vremenima nisu valjano smislili kako da svima bude dobro (tj koliko moze biti) zarad buducnosti, kako li ce sada a da to bude ~mirnim putem..

Edited by I*m with the pilots
Posted

Za očuvanje raznih civilizacijskih tekovina mogu se i moraju pripisati zasluge crkvi, naravno, ali vrhunac je ludila trubiti kako je crkva zaslužna za sekularna državna uređenja. I da se u šali kaže, bilo bi previše groteskno.

Na takve stavove se lako nadoveže ono gore što me mrzi i da citiram, da danas Mi eto imamo a Oni eto nemaju zato što je hrišćanski moral superioran :isuse: Ne zbog ikakvih istorijskih faktora, ne zbog industrijske revolucije, ne ni zbog evropskog kravarstva i konsekventne tolerancije na laktozu, dakle sve to nema veze - hrišćanski moral je zaslužan za trijumf zapadne civilizacije nad ostatkom sveta. Gott mit uns!

Hriscanski moral je iznedrio preduslove za sekluarnu modernu drzavu. To a priori ne ide u prilog nekoj superiornosti istih. Eto, muslimani se recimo ne slazu s tim tipom uredjenja. Vi i dalje lajete na pogresno drvo. Ovo nije pitanje cija je patka veca lepsa i vise prava nego uzrok ovoga sto imamo danas.

Civilizacijska nekompatibilnost koja proistice iz razlicitih, ne boljih ili losijih, shvatanja morala.

Necu vise da se ponavljam.

Posted

U Francuskoj i ne postoji druga opcija nego da naučiš jezik, jer oni druge jezike ne govore. 

Posted (edited)

Za nemce mislim da nisu sasavi nego je to posledica traume nacizma koji je unakazio nemacko drustvo a i demolirao im zemlju plus im dao hipoteku zlocina koji tesko da ce skoro biti nadmaseni po metodologiji i efikasnosti cistog zla tako da mislim da jos uvek vazi ta nemacka doktrina da se budno motri da mimikrirani neonacizam ne predje crtu i postane prihvatljiva politicka opcija i nadam se da ne gresim i da to nije samo moja idealizacija sadasnje nemacke

Edited by Pontijak
Posted

Na takve stavove se lako nadoveže ono gore što me mrzi i da citiram, da danas Mi™ eto imamo a Oni™ eto nemaju zato što je hrišćanski moral superioran :isuse: Ne zbog ikakvih istorijskih faktora, ne zbog industrijske revolucije, ne ni zbog evropskog kravarstva i konsekventne tolerancije na laktozu, dakle sve to nema veze - hrišćanski moral je zaslužan za trijumf zapadne civilizacije nad ostatkom sveta. Gott mit uns!

Čekaj, kažeš da i dalje postoje ljudi koji još uvek drve da je hrišćanski moral zaslužan za nešto drugo osim očuvanja hrišćanstva.

Posted

Ma premestanje 4000 vojnika naspram koliko ono divizija Kremlja je cudo.

Najobicnije lupetanje i potpuno neodgovarajuca poredjenja.

Mislim, bile su i SAD u ne zmam koliko ratova i nije bilo nikakvo ratno stanje sirom drzave.

Anduril,

Prvo, SAD se nalaze na zasebnom kontinentu i imaju mogucnost da kontrolisu ko ulazi i izlazi iz zemlje.

Drugo, u ratovima koje su SAD vodile sa zemljama koje su imale emigraciju u SAD i gde je postojala opasnost da ta emigracija radi protiv interesa SAD, bilo su uvedene posebne mere. WW1 odnos prema Nemcima u SAD. ww2 i odnos prema Nemcima, a posebno prema Japancima.

U kontekstu ratova na Bliskom istoku u poslednjih 15 godina, mere masovne spijunaze gradjana su deo tog ratnog stanja. Gradjani SAD koji su bili u Iraku, Siriji, Jemenu, Sudanu i jos par zemalja su pod prismotrom. Strancima sa vazecim vizama za SAD koji su bili u tim istim zemljama u poslednjih 5 godina viza je automatski ponistena i moraju da traze novu.

to Harper:

"1. Uveren sam da bi se Francuzi radije odlucili da izadju iz celog tog "rata" sa ISIL nego sto bi pristali na proglasavanje ratnog stanja u Francuskoj. O tako necemu garant niko ne razmislja osim mozda Le Penove ali njene motive znamo"

Moje pitanje je bilo, da li je FRA u ratu sa ISIL i da li se njeni gradjani ponasaju u skladu sa ratom koji je u toku? Po meni, gradjani i njihova vlast se ponasaju ignorantski, tj. ignorisu cinjenicu da su u ratu. Pristali su na vandrednu stanje samo zato sto im odgovara da imaju osecaj lazne sigurnosti (vojska na ulicima), ali im je prihvatanje realnosti nije po ukusu.

to Nautilus:

"Samo sto rat sa ISILom nije klasičan rat. Koliko god da ih bombarduješ ili pobiješ, čak i da pošalješ vojsku dole da uništi tu ekipu, ostaje ti osnovni problem. Ove zločine čine domaći državljani ili razni likovi koji dugo borave ili su odrasli u zapadnom društvu ali su iz nekog razloga izolirani od njega. Onda se dohvate određene ideologije, naprave haos i pozovu se na ISIS iako u stvari nemaju nikakve veze, osim ideološke, sa njima.​"

ISIL i jeste patoloska ideologija koja za svoju osnovu uzima islam. Dakle, svaka budala moze sebe da nadje u toj ideologiju i da postane borac ISIL-a.

Rat sa ISIL-om jeste klasican rat i mora se voditi na drugaciji nacin od sadasnjeg. Ovo nije prvi, a ni poslednji ideoloski rat, i mora se voditi po osnovnim ratnim principima. Puko verovanje da sporadicno bombardovanje iz vazduha moze nesto da promeni u ratu sa ISIL je kao verovanje da analgetik moze da zaustavi zubobolju.

Pozdrav,

X500

Posted

Rat sa ISIL-om jeste klasican rat i mora se voditi na drugaciji nacin od sadasnjeg. Ovo nije prvi, a ni poslednji ideoloski rat, i mora se voditi po osnovnim ratnim principima. Puko verovanje da sporadicno bombardovanje iz vazduha moze nesto da promeni u ratu sa ISIL je kao verovanje da analgetik moze da zaustavi zubobolju.

Pa, on se i vodi kao klasican rat, dole na terenu su pripadnici najmanje tri sirijske (mislim na drzavu) struje i bar dve susedne ili regionalne drzave cije efektive ratuju protiv ISIL. Ako Francuzi ne ratuju s upotrebom pesadije to ne znaci da ne ratuje niko.

• Create New...