Jump to content
IGNORED

Teroristički napad u Parizu

Nesh

Recommended Posts

Posted (edited)

Iz ex-yu su najveci zagovornici radikalnih rijesenja. I ne bih rekao radikalskih. Nisam napisao da sve muslimane treba protjerati, nego oduzeti/unistitu imovinu najblizoj familiji.

Edit: napadac je rodjen u Tunisu.

Edited by borris_
  • Replies 3.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• borris_

173

• wall

168

• Prospero

165

• Аврам Гојић

125

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Mnogo veći mač i veliki Guantanamo. Ja odavno ne verujem da se ovo može smiriti bez opšteg krvoprolića i sa jednim pobednikom.

To verovatno oni i hoce da postignu - da posten™ svet pomisli da je to jedino moguce resenje. A sve na bazi uredno PRovanog krvoprolica, desetaka i stotina mrtvih i - kad to zariba - par uredno tajmovanih™ egzekucija... Mis'im - uredno je to sve al' da mu se malo manje publiciteta daje i a da se vise radi™ drugacija bi se pesma pevala... Cenim ja. 

Posted

Da bi primenio izraelski recept moraš biti kao oni, a Francuzi to definitvno nisu.

Što se tiče radikalnog™ pristupa meni je teško da se pomirim sa tim da neko ko je iz ex-yu zagovara rešenje koje su primenjivali radikali™.

Za početak bi zapadne demokratije trebale da shvate da ne mogu svuda da uteruju zapadnu demokratiju.

Ako si mislio na mene. Ne zastupam ih uopšte nego mislim da razvoj događaja ide u tom smeru.

Ne verujem da se išta od ovoga može rešiti nekim mirnim putem, pregovorima ili uništavanjem većine terorističkih ćelija.

Posted

Previše smo blizu Africi i bliskom istoku, i puni njihovih saplemenika, da se ove stvari ne bi prelivale. Trebalo je stabilizovati taj region, a ne uletati poput nekog manijaka i razbijati te mnogoljudne zemlje gde ljudi još prave neku decu, koja onda u nedostatku perspektive lako postaju plen terorističkih bandi. Sad da kajganu vraćaju u ljusku, malo zajeban posao.

Posted

To verovatno oni i hoce da postignu - da posten™ svet pomisli da je to jedino moguce resenje. A sve na bazi uredno PRovanog krvoprolica, desetaka i stotina mrtvih i - kad to zariba - par uredno tajmovanih™ egzekucija... Mis'im - uredno je to sve al' da mu se malo manje publiciteta daje i a da se vise radi™ drugacija bi se pesma pevala... Cenim ja.

Super ako može, tj da nije već kasno.

Najrazumije bu bilo trpiti i raditi™ ali nisam siguran da je zapad spreman da se toliko žrtvuje.

Ne znam, možda mračim suviše.

Posted

Vidim da se pominje IL metoda borbe, ali to nije resenje i IL nije resio svoj problem sa terorizmom.

Cini mi se da je najbolje resenje tzv. Africki model. Poslednjih godina u delovima Afrike poput Nigerije razne islamske grupe ubijaju puno ljudi. Zapadni mediji i politicari uspesno ignorisu sve sto se desava na terenu i tek ponekad kao uzgrednu vest prenesu da je ubijeno ili oteto xx ljudi. Niko se ne uzmirava, niko ne reaguje, nema emocija, solidarnosti i pokazivanja empatije. Kako da se nije desilo i svi su mirni.

Moze da se primeni i tzv. Kososvski model iz 2004 godine. Posle svakog napada na gradjane treba naci neku osvetnicku reakciju i onda nju forsirati do imbecilnosti. Samo se baviti osvetnickim delom a stvarne zrtve ignorisati.

Posted

Vidim da se pominje IL metoda borbe, ali to nije resenje i IL nije resio svoj problem sa terorizmom.

Cini mi se da je najbolje resenje tzv. Africki model. Poslednjih godina u delovima Afrike poput Nigerije razne islamske grupe ubijaju puno ljudi. Zapadni mediji i politicari uspesno ignorisu sve sto se desava na terenu i tek ponekad kao uzgrednu vest prenesu da je ubijeno ili oteto xx ljudi. Niko se ne uzmirava, niko ne reaguje, nema emocija, solidarnosti i pokazivanja empatije. Kako da se nije desilo i svi su mirni.

Moze da se primeni i tzv. Kososvski model iz 2004 godine. Posle svakog napada na gradjane treba naci neku osvetnicku reakciju i onda nju forsirati do imbecilnosti. Samo se baviti osvetnickim delom a stvarne zrtve ignorisati.

Ko je to "reagovao" na Kosovu 2004te?? Misliš u Makedoniji - Bundesver je reagovao... ili 1994te??

A Nigerijski model je majka. Zašto da se nerviramo kad je "daleko", ne?

Sent from my GT-I9305 using Tapatalk

Posted

Uhhh dobro je što noćas nisam vrljao po portalima....

Ovo je stvarno otišlo predaleko.

Forumski Francuzi čuvajte se...

Napisao neko još ranije kako se boriti protiv nekog ko nema nameru da se živ vrati iz akcije. Naravno da je najbolje rešenje boriti se u zemlji"izvoru" , ali koja je to zemlja? A sem toga tamo su već sranja napravljena...

....shit has hit the fan...

Posted

Ko je to "reagovao" na Kosovu 2004te?? Misliš u Makedoniji - Bundesver je reagovao... ili 1994te??

A Nigerijski model je majka. Zašto da se nerviramo kad je "daleko", ne?

Sent from my GT-I9305 using Tapatalk

iDemo,

2004 godine Nemacki mediji su pustali sliku crkve koja gori i govorili o napadima na dzamije u Beogradu i Nisu.

Slicno je bilo za vreme talacke krize u moskovskom pozoristu. Sve vreme mediji su govorili o ratu u Ceceniji i zlocinima Ruske vojske. Ljudi u pozoristu su bili minorna vest.

Pozdrav,

X500

Posted

Jbte, šta pričaš ti? Ignorisati stotine mrtvih?
Posted

Pročitah nedavno kako su za napad na školu u Beslanu koristili terin "militants" a ne "terorists". Može i tako.

Posted

Bilo je puno djece. Dosli sa roditeljima da gledaju vatromet. Povraca mi se.

Posted

Pročitah nedavno kako su za napad na školu u Beslanu koristili terin "militants" a ne "terorists". Može i tako.

Beslan je bio prekratnica. Tada su poceli da teroriste zovu pravim imenom.

• Create New...