Jump to content
IGNORED

Peaky Blinders


Mil@n

Recommended Posts

Sramota je da ovo nema svoj topik. Napisao sam svoje utiske na topiku serije posle dve epizode, to ću kvotovati dole. Sada sam odgledao i prve dve epizode druge sezone. Početna euforija malo je splasla posle prve tri epizode koje je režirao izvesni Otto Bathurst, pa je posle prve tri nestalo i malo njegove magije, ali je i dalje serija odlična. Iako traje oko 50+ minuta voleo bih da se razvuklo na barem 10 epizoda radi dužeg uživanja.

 

Drugom sezonom gospodari Paul Anderson u ulozi Artura Šelbija, a mojoj radosti nije bilo kraja kada sam video da Hardi glumi u drugoj sezoni, međutim u prve dve ga ima samo nekih 5 minuta, trebalo bi to da se poveća. Pri tom, Arctic Monkeys u pozadini :Hail:

 

Sve u svemu, dajte još neke utiske, rad sam čuti.

 

 

Peaky Blinders, lele... Totalno sam odlepio posle samo dve epizode. Ovo ima sve, fantastičnu režiju, sjajnu glumačku ekipu (možda bih Sem Nila promenio, ta uloga ima potencijal za bolji kasting mada dobar je i on), zanimljivu radnju koja se brzo razvija i traži da se gleda još (6 epizoda po sezoni), ambijenti birmingemskih  brodogradilišta i grada uopšte prikazani savršenom fotografijom, ne mogu da dočekam da nastavim, serija je ubica.

Kao trailer seriji, oogledajte samo ovaj fajt (ceo intro je fantastičan), naježio sam se kad sam gledao prvi put  :Hail: Savršenstvo od prvog do poslednjeg kadra. Umalo zaboravih muziku u seriji... Perfekcija... Ukoliko se nešto ne promeni u narednim epizodama u šta sumnjam tj ako se nastavi kako su krenuli, ovo je nešto ponajbolje što se pojavilo poslednjih godina. 

 

 

 

Link to comment

Odlična je bila u prve dve epizode, posle je ostala samo dovoljno zanimljiva. Naravno, rado se gleda. Isplati se čekati 364 dana da bi se tih šest epizoda po sezoni pogledalo za jedno veče...

 

Obzirom na sve ove argumente ostaje zaista pravi mali whodunit što serija ranije nije dobila svoj sopstveni topic...

Link to comment

naravno nije kalibar sopranovih ili bb-a, ali dovoljno kvalitetno da se sa radošću čeka s03.

arctic monkeys su samo šlag na torti. malo mi nedostaju pandur i sojka, ali su šelbiji dovoljno zanimljivi.

 

hvala mustang na otkriću

Link to comment
  • 6 months later...

Pocela nova sezona ... Seblijevima bas ide ... ima malo Kuma + dvadesete + jos malo pa Downton, ali ima i dalje tu "ostricu" ulicarsku, teatralnost i mahnitost. Svaki kadar je slikovnica :)

Link to comment

Pocela nova sezona ... Seblijevima bas ide ... ima malo Kuma + dvadesete + jos malo pa Downton, ali ima i dalje tu "ostricu" ulicarsku, teatralnost i mahnitost. Svaki kadar je slikovnica :)

 

Hvala na obaveštenju :D

 

Ovo za kadar je živa istina i drago mi je da su nastavili sa tom praksom. Sve u svemu, čekam da izađe sve pa ću zbindžujem brzinom svetlosti. :)

Link to comment
  • 2 weeks later...

Sta radi Kilijan ove sezone, ubiva!

 

Meni je Pol Anderson tj Artur jedan od najjačih likova koje sam video u poslednje vreme na tv ekranima malih prijemnika™. Čovek je baš zverčina, kida. 

Link to comment

Fotografija i režija su uništavanje. :Hail:   Prva sezona fantastična, druga na trenutke i bolja ali mi se finale nije svidelo.

Malo mi čitava ona završnica sa obrtima i rupama u akciji zaličila na Prison break.

Link to comment

Šta učinih sebi. Počela sam slučajno da gledam ovu seriju jer mi zafalilo da gledam nešto pred spavanje po 20ak minuta. I pustim ponudjeni Peaky Blinders pre desetak dana i razbudim se, naravno. I onda sam bukvalno do juče gledala samo prvu sezonu. Sve mi se nešto naguzilo da nisam imala kada da gledam PB, a po ceo dan sam samo razmišljala o tome kako jedva čekam da idem kući da gledam Peaky Blinders. Anyways, sinoć pogledam prvu epizodu druge sezone i danas odbindžujem preostalih pet (sa sve nošenjem ajpeda u kadu da ne gubim vreme). I to poslednju scenu kada su već odveli Tomija do one njive sam odgledala usput na telefonu, na putu do posla malopre.

 

I sad lepo nemam treću sezonu na Netfliksu. Idioti.

 

 

Uglavnom, insajderski, u Tomija su nabili sve na šta ženska osoba može da se iseče. Sposoban, nesretan slučaj koji hoće da se izvuče iz govana i kome treba pomoći, brine o familiji i sve slično. Plus je specifična pojava. Artur je poseban lik, ali i Poli i Džon su do jaja živopisni. Ma svi, Scudboat, Dany Whizz-Bang, Ješe, Italijani, spektakl. Scenografiju ne moram da pominjem.

 

Sjajni su zapleti, sve je nasilje i žrtvovanje nekih nejakih. Pokidah se.

Link to comment

Anyways, sinoć pogledam prvu epizodu druge sezone i danas odbindžujem preostalih pet (sa sve nošenjem ajpeda u kadu da ne gubim vreme).

Pics or it did not happen.   :fantom: 

 

I sad lepo nemam treću sezonu na Netfliksu. Idioti.

 

I mene to nervira, ne znam kako to funkcioniše, da li kupuju prava posebno, ili šta, ali nije prva serija koja pati od nekompletnosti.

 

Doduše, otkazao sam pretplatu, nek se seksaju da ne kažem 'ebu.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...