189- Posted December 6, 2015 Posted December 6, 2015 da su klay (onomad protiv sac) ili curry bili opsednuti rekordima, sigurno bi vec oborili rekorde po broju trojki na mecu. https://www.statmuse.com/view?qid=ca8b1466-7c48-4145-b7c9-07ebf2d4f111 prosle sezone ako se dobro secam steph nije igrao u blizu dvadeset poslednjih cetvrtina. i ove sezone je na tom putu. koliko srece imamo sto je onaj moron od jacksona dobio otkaz i dosao kerr.
bradilko Posted December 6, 2015 Posted December 6, 2015 zato je najbolji le bron.reseta 10 sezona,igra sa vezarama ili poluinvalidima.nema nacina na koji ne moze da puni protivnike,asistira i igra neverovatnu odbranu.moze da preuzima u odbrani koga oces. al niko ne igra lepse od curryja.
Cane Vukic Prebranac Posted December 6, 2015 Posted December 6, 2015 al niko ne igra lepse od curryja. +1
189- Posted December 6, 2015 Posted December 6, 2015 (edited) ko je bolji defender jordan ili james Edited December 6, 2015 by 189-
Dionysos Posted December 6, 2015 Posted December 6, 2015 Prava statistika je efektivni procenat suta, po kojoj je Curry >> Jordana. као и баркли нпр. али тешко да се читава каријера може свести на један статистички параметар
Joe D Posted December 6, 2015 Posted December 6, 2015 Jordan se mozda vise trosio u odbrani, ali Curry je plej i vise se umara organizovanjem napada. jordan je jedno vreme igrao pleja i belezio triple double u proseku u tom periodu
dillinger Posted December 6, 2015 Posted December 6, 2015 nije poenta da je bio bolji u defanzivi, vec da je impresivnije sutirati 54% iz igre kad igras odbranu nego kad je ne igras. Nisu li tad mnogi šutirali preko 50%? Mullin, Hornacek, Stockton, Ellis....prosečno je komplet liga verujem šutirala sigurno za nekoliko procenata više
nenad Posted December 6, 2015 Posted December 6, 2015 prosečno je komplet liga verujem šutirala sigurno za nekoliko procenata više jesu bili nesto bolji procenti suta, samo sto sada ima vise trojki, pa je efg% tu negde.
Ivo Petović Posted December 6, 2015 Posted December 6, 2015 (edited) Otišli ste malo predaleko. Ne verujem da iko ovde misli da je Curry bolji od Jordana. Na stranu sve ostalo, Jordan je imao 10+ godina dominacije, 6 titula, gomilu MVP titula itd, dok je Stephu ovo tek druga godina u kojoj se nalazi u konverzaciji za najboljeg igrača lige (prva da je jasno dominantan). Ono što jeste za raspravu je da li je ova sezona (dosadašnji deo) u rangu najboljih Jordanovih sezona. Ja mislim da jeste, čak i nešto iznad, s tim da mislim da Steph ipak neće moći da izdrži ovakav nivo do kraja sezone. Sa druge strane, moje mišljenje je da je ovo što radi Curry objektivno impresivnije zbog toga što momak ima 1.90, mršav je, prosečnog ili ispod prosečnog odraza, a dominira ligom neverovatnih atleta, verovatno najboljih na svetu. Naravno da je i meni lakše da se identifikujem sa momkom koji izgleda sasvim obično i kojeg je fizički moguće naći čim se izađe na ulicu, pre nego sa likom od 2 metra, dugih ruku i gigantskih šaka, koji skače 1.15 iz mesta. Sve to čini ove njegove performanse potpuno nestvarnim. Edited December 6, 2015 by Ivo Petović
Mil@n Posted December 6, 2015 Posted December 6, 2015 Ono što jeste za raspravu je da li je ova sezona (dosadašnji deo) u rangu najboljih Jordanovih sezona. Ja mislim da jeste, čak i nešto iznad Teško je iznad 37.1 poena po utakmici plus po oko 5 asistencija i skokova što je Jordanova najbolja sezona.
Dionysos Posted December 6, 2015 Posted December 6, 2015 (edited) у тој сезони је џордан играо 40 минута по мечу у овој до сада кари игра 34.4, гледано на 36 минута кари има 34.1 поена, 6.3 асистенција и 5.1 скокова, 2.4 крађе, џордан 33.4 поена 4.7 скокова, 4.1 асистенције и 2.6 крађа едит: ово је несумњиво на путу да буде једна од најбољих сезона неког играча - а и тима - у историји, мада још увек је рано и питање је да ли ће и колико успети да одрже овај темпо, и кари и голден стејт... Edited December 6, 2015 by Dionysos
MiddleClass Posted December 6, 2015 Posted December 6, 2015 Cus gledano na 36min. :D Poredite babe i zabe...
Ivo Petović Posted December 6, 2015 Posted December 6, 2015 Naravno, Jordan je u toj sezoni bio čovek tim, a Bullsi su ostvarili rekord 40-42. Steph igra u timu koji ima 21-0 ergo njegovi procenti imaju mnogo veći ponder.
Dionysos Posted December 6, 2015 Posted December 6, 2015 (edited) Cus gledano na 36min. :D Poredite babe i zabe... то гледање на 36 минута често може да буде просеравање, типа кад неки играч игра 10 минута кад је утакмица већ решена, или просто игра кад је на терену резервна постава противника, па му per 36 испадну неке mvp бројке. али кари игра оволико мало зато што је чест случај ове сезоне био да је голден стејт направио толику разлику да није било потребе да кари уопште игра 4. четвртину... Edited December 6, 2015 by Dionysos
Recommended Posts