Jump to content
IGNORED

Australia for yobbos


dig_chohano

Recommended Posts

Bondi (ne mogu editovati)

 

ako ga ne interesuje sunshine coast, tesko da ce ga interesovati bondi beach....

 

 

edit: gledaj da zaobiđeš sunshine coast, teška smaračina

 

-1

 

aj da si to rekla za gold coast, pa da ti covek i poveruje....

Link to comment
  • Replies 142
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • iDemo

    32

  • dig_chohano

    16

  • roksi

    15

  • beta

    12

Top Posters In This Topic

beta kentauri, on 06 Sept 2015 - 21:31, said:snapback.png

edit: gledaj da zaobiđeš sunshine coast, teška smaračina

 

 

jao da! to sam zaboravila da prokomentarisem. sunshine coast je prelepa destinacija.

 

gold coast, za zaobici;)

 

(edit: totalno baguje komp.)

Edited by roksi
Link to comment

Immigration Museum u Melbourneu je sjajan. Ja sam bio tamo kada su imali privremenu postavku "On their own", o deci koja su razdvajana od roditelja u UK i brodovima vožena u AU, da bi ih neko tamo prisvojio, ne uvek na ljudski način. Obavezno posetiti stalnu postavku a to što u tom trenutku bude izloženo može da bude samo bonus. 

 

U Melbourneu je lepo popeti se na Shrine of Remembrance, prošetati St Kilda i obližnji Albert Park, videti Victoria market (samo se raspitati oko najboljeg dana za posetu). Na forumu su melburnđanijanci predlagali da se ode u Dandenong market - to već ne bih znao, osim da je malo dalje,

 

Otprilike Roksi i ja imamo vrlo slično mišljenje o oba grada. 

 

Sydney... da dodam i to da smo bili pod jet lag-om, pa smo odmah sutradan otišli u Darling Harbor gde se nalazi mini podvodni zoološki vrt. Unutra je tube kroz koji možeš da ideš a da iznad i okolo tebe budu raže i ajkule i sl. Dosta dobra fora da se ne padne od umora u krevet - važno je tog prvog dana na silu prilagoditi se novoj satnici. Istog dana smo se popeli na Sydney Tower. To je dobra turistička fora da stekneš uvid u to što ćeš videti u narednim danima, naročito ako imaš nekog lokalca koji će poći sa tobom. Postoji i neki crveni monorail koji kruži centrom - i to može da bude koristan način za prvi obilazak grada. Nakon toga može se dosta vremena provesti u centralnom elu (Town Hall a odmah pored je Queen Victoria Bulding).

 

Što se tiče prelaska na serverni deo zaliva, verovatno i tamo ima šta da se vidi ali mi smo jednom prešli da bismo se peške vratili preko Harbor Bridgea do centra. Još nekoliko puta smo prešli kolima i išli dalje, tako da ne mogu da dam savete.

 

Ovu Borisovu foru za prevoz nisam znao - super zvuči. U svakom slučaju, put do aerodroma je pod nekom koncesijom tako da se dodatno plaća. 

 

Izvan Sydneya sam video Avoca Beach, Terigal, Frazer Park, Entrance i tako taj kraj. Super je, ali teško izvodljivo ako nemaš smešta u tom delu.

Link to comment

Trebao bi skoknuti i do Hunter Valley (oko 2h sata kolima), vinska regija najbliza Sydney-u. 

 

Mogu ti preporuciti Thai restoran Satang, odlicna cijena, odlicna hrana. To je blizu centralne stanice.

 

03-204/107-121 Quay StreetSydney,

Link to comment

 Postoji i neki crveni monorail koji kruži centrom - i to može da bude koristan način za prvi obilazak grada. Nakon toga može se dosta vremena provesti u centralnom elu (Town Hall a odmah pored je Queen Victoria Bulding).

 

 

 

Ukinuli su Monorail.

 

Trebao bi da ides i na fish market, blizu Darling Harbour.

Link to comment

Jbt, koliko stvari za videti! Hvala svima, kapiram da ću morati da produžim odmor za barem godinu-dve da bih sve ovo video. Na sve to planiram da obidjem jedno desetak mikropivara u gradu kako bih kušao lokalni nektar, zabodem par kvalitetnih vukojebina u okolini u koje se moj brat kune i proniknem u to kako da vozim naopako a da ne poginem na prvom kružnom toku.

Link to comment

Onda savet: nemoj blejati na aerodromu sve vreme. U toku većine dana imaš voz za centar grada (i nazad) otprilike svakih 15 minuta. Ako uhvatiš direktnu liniju, stižeš do centra za manje od 10 min. (a u bilo kojoj varijanti ne putuješ duže od 20 min.). Od glavne železničke stanice stigneš za 15-20ak minuta peške do ciriškog jezera. Dakle, prošetaj se.

 

Videvši Cirih, mislim da je možda interesantnija opcija provesti 6 sati na aerodromu...

Link to comment

i proniknem u to kako da vozim naopako a da ne poginem na prvom kružnom toku.

 

Nemaš frke, navikne se čovek brzo. Ja sam jedan odmor komplet izvozao levom stranom, sećam se da mi se mozak prešaltao na nov chipset u nekih 30-40 sekundi. Eskpresno skontaš čak i jednu od najvećih vizuelnih ćiza - da će ti pešaci ulaziti u kadar sa leve a ne sa desne strane. Pomaže i da uzmeš automatik pa da ne moraš levom rukom da tražiš menjač, cenim da bi to bio najproblematičniji deo.

Link to comment

Nemam pojma nista o temi, ali nemojte coveka plasiti da za mesec dana ne moze da vidi vise od jednog grada. Nek je grad i od 100 miliona. Dobrom organizacijom ima da obidje bre ceo kontinent :)

+1

 

Osim ako Dig nema nameru da istražuje Liverpool, Penrith, Cronulu i tako ta naselja u kojima (verovatno) nema bog-zna-šta da se vidi, biće mu dovoljno 10 dana da vidi baš mnogo stvari u Sydneyu i bližoj okolini.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...