tangodelta Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 Cekam tangodelta da mi napise definiciju onda.Klub koji je tokom cele svoje istorije prosecan klub u okvirima svoje zemlje, a onda u 3-4 godine, upumpavanjem ruskog/arapskog/kineskog novca, veze isto toliko titula, osvajajuci titule u februaru. Da se preciznije izrazim, Leipzig smatram instant klubom, PSG i City smatram instant velikim klubovima.
CerdicLeboeff Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 Онда је Бајерн мали клуб. Исто тако Ливерпул и Јунајтед...
borris_ Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 Klub koji je tokom cele svoje istorije prosecan klub u okvirima svoje zemlje, a onda u 3-4 godine, upumpavanjem ruskog/arapskog/kineskog novca, veze isto toliko titula, osvajajuci titule u februaru. Da se preciznije izrazim, Leipzig smatram instant klubom, PSG i City smatram instant velikim klubovima. Znao sam da ces izvaliti neku ovakvu glupost.
Pokojni Ruxin Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 (edited) Ono gde ćemo se delimično složiti je da nisam siguran da je potpuno normalno da jedan vlasnik može da ima dva kluba iz Evrope, pogotovo dva tima koja se mogu sastati u Evropi. Verovatno će tu nešto i UEFA intervenisati, mada je Abramovich već imao sličan problem koji je "rešio". To što imaju timove na različitim kontinentima je potpuno nebitno za moj ukus.Slažem se sa ovim, ali ne treba zaboraviti da većina velikana ima svoje affiliated klubove , što u praksi može da funkcioniše dosta slično kao da dele vlasničku strukturu. Mislim da je antverpen jedno vreme bio de facto junajtedov klub (ne znam jel to vażi i dalje), a vasićev liverpul je imao potpisanu saradnju sa genkom koji redovno igra evropu. Ne znam da li je ta saradnja išta izrodila ali valja i na to obratiti pažnju. Edited April 4, 2016 by Ruxin
John Coltrane Posted April 4, 2016 Author Posted April 4, 2016 Да не губимо ми време, више. Иначе, Мачва је названа Уругвајем пре рата. Толико од традицији и познавању исте. Sjajne argumente, vidim, imas. Pismen si da vidis da je stavljena tacka na recenicu pre one u kojoj pominjem nadimak, ne znam zasto pokusavas da ucitas kako ne poznajem istoriju kluba iz mog grada. Oh wait...pa nemas bas neke jake argumente zato i pises to sto pises. Tebi je Obilic "stabilan zonas" verovatno zato sto si emotivno vezan za njegovo ime.
CerdicLeboeff Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 (edited) Nesto je netacno?Ено, рекох ти, Јунајтед и Ливерпул два највећа енглеска клуба су имали вишегодишње излете у другој лиги. У ствари, више од пола Јунајтедових титула су из доба Премијершипа. Бајерн је двадесетак година био аматерски клуб... док нису упумпане озбиљне паре.Сити је освајао енглеску Прву дивизију прије 110 година. Није баш да су суви просјек, имају и Куп Купова седамдесетих. Баш и нису за поређење са Ред Булом... Па и ови борисовци су увијек били при врху француске лиге. Имали су пар титула 80. и 90. Edited April 4, 2016 by CerdicLeboeff
tangodelta Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 google je tvoj prijatelj, pa potrazi.Ti si pokrenuo diskusiju, da bi se sad uvredio i poceo da fejspalmujes kad sam ti odgovorio na pitanje. Zaista me interesuje, objasni mi. @cedric Kasnije sam precizirao da ih smatram instant velikim klubom, klubom koji je odjednom dosao do viseg statusa zahvaljujuci novcu. Da, imali su par titula, i to doslovno par, tj dve - da bi onda kolekciju duplirali u cetiri godine, nakon ulaska arapskog novca.
radisa Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 Evo pitanja, da dođu sad dva tajkuna i upumpaju pare u Preston i Nottingham i oni postanu respektabilni u evropskim okvirima, da li bi to bili instant klubovi ili ne?
Pokojni Ruxin Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 Evo pitanja, da dođu sad dva tajkuna i upumpaju pare u Preston i Nottingham i oni postanu respektabilni u evropskim okvirima, da li bi to bili instant klubovi ili ne? Taman koliko i većina klubova na ovom svetu, slabo se postaje respektabilan dok neko ne upumpa pare. Ali bi navijači onih u koje su pare ranije upumpane svakako kmečali da su instant prvih par godina.
radisa Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 Pa to, nema bukvalno instant klubova, a tradicija je vrlo rastegljiva stvar... Nisam slučajno uzeo ova dva kluba, naravno... Nottingham je u svakom smislu, ako se posmatra neka tradicija, daleko veći od pola timova koji žare i pale Evropom... Samo tu tradiciju mogu da okače mačku o rep...
borris_ Posted April 4, 2016 Posted April 4, 2016 Ti si pokrenuo diskusiju, da bi se sad uvredio i poceo da fejspalmujes kad sam ti odgovorio na pitanje. Zaista me interesuje, objasni mi. Francuski klupski fudbal je skroman na evropskoj sceni. Imaju samo jednu tituli LS, jos tri finala i nekoliko polufinala. Imaju i jednu titulu kupa kupova i nekoliko finala (kup kupova i kup uefa) i to je sve. Za jednu veliku fudbalsku naciju (po igracima i rprezentativnim rezultatima) to je jako malo. Zasto je tako, to je druga prica. Od te dvije titule Marsej ima jednu (LS + jedno finale kupa sampiona i jedno polufinale + finale kup uefa), dok je PSG osvojio kup kupova (+ jedno finale KK i 5 uzastopnih polufinala u evropskim takmicenjima). Jeste to su skromni rezultati kada ih usporedis sa Realom, Barcelonom (i to onom poslije Krojfa) i drugim evropskim velikanima ali definitivno nisu prosjecni rezultati na nivou francuske lige. PSG je uvjekbio magnet za velike ulagace i uvjek je imo top 3 budzet u fr ligi. Zasto nisu osvojili vise trofeja prije arapa iako su skoro uvjek imali odlicne igrace, pitanje je za menadzere pariskih diskoteka.
Recommended Posts