Jump to content
IGNORED

Bundes Liga 15/16


John Coltrane

Recommended Posts

091225-Q-Logo_DFL.jpg

 

Veceras krece nova sezona tekmom Bajern-HSV.

Sampion Bajern uz VfL i BMG idu direktno u LS, Levekuzen ce to pokusati preko Lacia.

U LE ce Shalke (iz prvog sesira), Ausburg (4. sesir) i BVB koja igra protiv Odd (ako prodje takodje je u prvom sesiru).

Iz lige su ispali Paderborn i Frajburg, a HSV se spasao ispadanja u playoff protiv KSC. Novi clanovi su Inglostad i Darmstad.

 

Naravno ne treba puno trositi reci na to da je Bajern i ove sezone kandidat broj 1.

Za Vidala i D.Kostu su izdvojili skoro 50mil £, a otisli su samo Svajnstajger za 12mil £ i Shakiri za 2mil manje. Umesto Reine ce Sven Ulrih (iskusni GK "svaba") grejati klupu Nojeru i to je to u principu. Jedino sto moze da ih omete na tom putu je i dalje tanka odbrana, setanje Lama i povrede Riberija, uz odavno prezaljene Batstubera i Martineza.

 

VfL bi najveci posao mogao da napravi ako ostavi DeBrujnea u klubu, coveka koji i od Bentnera moze da napravi strelca. Na poziciji spica je doveden Maks Kruze iz BMG strelac 11 golova i 9 asistencija prosle sezone.

 

BMG je Kruzea zamenila Drmicem iz Leverkuzena, a Azara mladjeg je otkupila od Chelsija koji im je ustupio i perspektivnog danskog stopera Kristensena. Dakle ni oni nisu bili preterano agilni obzirom da ih ceka debi u novom formatu LS.

 

Bayer Leverkuzen (ili popularna Elita™ kako bi rekli Middle i ja) ce sredinom sledece nedelje ukrstiti koplja sa rimskim Laciom u borbi za LS. Oni su kao najskuplje pojacanje doveli Chileanca Aranguiza koji je posle nekoliko sezona u domovini zaigrao u Brazilu, u Internasionalu. Iz Frajburga je stigao Mehmedi, Papadopulos je potipisao posle pozajmice, iz HSV je stigao talentovani stoper Dzonatan Tah, a na free iz RBSalzburga Ramalo defanzivni vezni.

Kopacke o klin je okacio dugogodisnji kapiten tima i nemacki reprezentativac Sajmon Rolfs. Bio je pouzdan vezni fudbaler koji je delovao kao stub Bajera mnogo sezona u nazad. Odigrao je skoro 400 meceva za klub uz 50 golova i 35 asistencija. Imao je jesenas povredu zbog koje je pauzirao skoro trecinu prvenstva pa je i to donekle uticalo da zavrsi karijeru sa tek 33 godine.

Iz kluba su otisli G.Kastro (BVB 8mil £), Arkadius Milik u Ajax gde je bio pozajmljen prosle sezone, vec pomenuti Drpic, Filip Volsajd (takodje prodaja posle pozajmice u Stouk), Rajnarc je otisao kao slobodan igrac.

 

Ausburg, najprijatnije iznenadjenje prosle sezone, nije previse bio na pijaci™. Najzvucnije pojacanje je Trohovski koji je stigao iz Sevilje na free, a nas Nikola Djurdjic se vratio u Malmeu.

 

Shalke je potpisao Nastasica, Franko Di Santo iz Verdera je placen oko 5mil £, iskusni Sasha Raiter je dosao na free, a najvece pojacanje bi trebalo da bude mladi Johanes Geis koji je prosao sve mladje selekcije Nemacke, inace vezni fudbaler Mainca prosle sezone.

Farfan, Barneta, Papadopulos i Kristijan Fuks su napustili 04.

 

BVB ce tesko ponoviti ovako losu sezonu koju su uspeli da izvuku Nemackim Pokalom. Sem Kastra niko od zvucnih imena nije stigao, a kao bomba je odjeknula vest da Klop napusta klub i to bez da je nasao novi posao. Novi trener je Tomas Tuhel. Ja sam i dalje ubedjen da trenutni squad ima snage za prvih 4 u ligi. 

 

Hoffe je prodao Firmina za 30milki i vise od trecine tih para utrosio na pojacanja uglavnom na stopere i napadace. Od nji se i ove sezone ocekuje mid-table mesto i dosta golova.

 

Ajntraht je doveo Mijata Gacinovica i Luk Kastainjosa koji je prethodnih sezona iz Tventea seljen diljem Evrope. Prodaja Kevina Trapa u PSG je jedini pristojan izvor novca ovog leta.

 

Ostali su se uglavnom trampili izmedju sebe ili pojacanja trazili u nekim Brazilcima dovedenim na free.

Jedva cekam da vidm kako ce igrati Inglostad i Darmstad obzirom da sam ih samo par puta pratio u Cvajti.

 

HSV kao i svake godine predmet polemika, da li ce ispasti (sto vecina pppucanstva prizeljkuje) ili ce sat kucati i dalje.

Edited by John Coltrane
Link to comment
  • Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Strahan

    482

  • John Coltrane

    245

  • MiddleClass

    107

  • Nemanja Posrbica

    72

JC, kakav Pokal i BvB? :huh: Superkup?

 

Pa obezbedili su Evropu finalom obzirom da je VfL osvojio a vec obezbedio LS. Zato sam napisao da su sezonu spasili Pokalom, tacnije finalom kupa.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...