Jump to content
IGNORED

Bundes Liga 15/16

John Coltrane

Recommended Posts

Posted

Cekam tangodelta da mi napise definiciju onda.

РБ Лајпциг је пример таквог клуба. Никакве везе са локалном заједницом, франшиза, каквих има у пар других држава. 

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Strahan

482

• John Coltrane

245

• MiddleClass

107

• Nemanja Posrbica

72

Posted

Moguce, ne poznajem istoriju ni poveznost tog kluba sa lokalnom zajednicom. Tangodelta je napisao da su City i PSG instant klubovi pa bih volio da mi napise njegovu definiciju instant klubova.

Posted (edited)

City

Ponosno instant since 1880. :fantom:

Edited by Ruxin
Posted

Arkanov Obilic.

Posted

Ko je arkan u ovom scenariju?

"The club's most successful period was in the late 1960s and early 1970s when they won the League Championship, FA Cup, League Cup and European Cup Winners' Cup under the management team of Joe Mercer and Malcolm Allison."

Posted (edited)

Ponosno instant since 1880. :fantom:

Pa to i pisem, kako taj klub moze da bude instant?

Edited by borris_
Posted

Откуд сад Манчестер Сити инстант клуб? Није да их волим... али људи су освајали титуле 50 година прије него што је лига из наслова основана.

Posted

Pa to i pisem, kako taj klub moze da bude instant?

Ma ako ćemo ozbiljno naravno da su sve to romatičarske gluposti i kiselo grožđe. Svaki klub je morao jednom nastati.

Posted

Arkanov Obilic.

Обилић је клуб који има традицију. Много већу неко Чука.

Posted

Обилић је клуб који има традицију. Много већу неко Чука.

Jel znas, na prvu, u kom rangu danas igra Obilic? I pod tradicijom da li podrazumevas samo godinu osnivanja ili neki trofej, uspeh?

Posted

Исти је проблем и са Манчстер Ситијем. Има их сад у Америци, Аустралији, могли би један и у Кини да направе. Клубови, па макар и они најскупљи треба да буду део заједнице из које су потекли ( Барселона, Манчестер Јунајтед, Ливерпул, Ајакс, Црвена Звезда, ЈСДП и тако даље...). РБ Лајпциг једноставно то није, велика је вероватноћа да неће ни да буде.

Staviti jsdp sa ovakvim štihovima je čisto preseravanje.

Posted

Jel znas, na prvu, u kom rangu danas igra Obilic? I pod tradicijom da li podrazumevas samo godinu osnivanja ili neki trofej, uspeh?

То је био клуб са традицијом. Зонаш, српсколигаш, стабилан клуб. Основан пре рата, преживео цео тај мутљак. Не знам у ком рангу игра сад, то није ни битно. Постоји огромна разилка између Обилића и РБ Лајпцига.

Posted

То је био клуб са традицијом. Зонаш, српсколигаш, стабилан клуб. Основан пре рата, преживео цео тај мутљак. Не знам у ком рангу игра сад, то није ни битно. Постоји огромна разилка између Обилића и РБ Лајпцига.

Pa to je nasa slika tradijce, tradicija neuspeha. Onda je dosao mafijas i strahom&terorom uzeo titulu da bi par godina kasnije klub bio na ivici propasti.

Stavljas u istu recenicu "zonas i stabilan klub". Jake mi stabilnosti da se ganjas po livadama pored kojih pasu krave :lolol:

Primer sabacke Macve koja je posle rata svoje zlatne dane dozivljavala tako sto je igrala najvisi rang, a crvenim slovom su pisani dani kada su tukli Zvezdu ili Partizan. "Provincijski Urugvaj"

Za 3 godine Macva puni 100 godina, 100 godina neuspeha bez osvojenog trofeja. Fudbal, takmicarski a ne onaj na plazi ili u balonu, se igra za trofej, za uspeh, za prestiz, da pokazes da si najbolji.

Posted

Pa to je nasa slika tradijce, tradicija neuspeha. Onda je dosao mafijas i strahom&terorom uzeo titulu da bi par godina kasnije klub bio na ivici propasti.

Stavljas u istu recenicu "zonas i stabilan klub". Jake mi stabilnosti da se ganjas po livadama pored kojih pasu krave :lolol:

Primer sabacke Macve koja je posle rata svoje zlatne dane dozivljavala tako sto je igrala najvisi rang, a crvenim slovom su pisani dani kada su tukli Zvezdu ili Partizan. "Provincijski Urugvaj"

Za 3 godine Macva puni 100 godina, 100 godina neuspeha bez osvojenog trofeja. Fudbal, takmicarski a ne onaj na plazi ili u balonu, se igra za trofej, za uspeh, za prestiz, da pokazes da si najbolji.

Да не губимо ми време, више.  Иначе, Мачва је названа Уругвајем пре рата. Толико од традицији и познавању исте. 

Posted

Ово напросто није тачно за Немачку. Пробали су, навијачи који су их одбили, нису желели пластику иако је то велики град са озбиљном фудбалском традицијом која је у ДДР-у па скоро систематски затирана из политичких разлога, сигурно је да у они гладни доброг фудбала али не на РБ начин. Још су пробали да га назову по имену свох пића. 

Да пробам да ти објасним моју позицију гледе фудбалских клубова, без да те убеђујем шта ћеш ти или било ко други да гледа.  Не мислим да је проблем што је Ред Бул купио Салцбург и направио тамо што је направио. То је потпуно легитимно. Међутим имам проблем кад видим један клуб у три земље, кад се све то сведе да одвратне франшизе, као јефтини бургери, или Волмарт. Исти је проблем и са Манчстер Ситијем. Има их сад у Америци, Аустралији, могли би један и у Кини да направе. Клубови, па макар и они најскупљи треба да буду део заједнице из које су потекли ( Барселона, Манчестер Јунајтед, Ливерпул, Ајакс, Црвена Звезда, ЈСДП и тако даље...). РБ Лајпциг једноставно то није, велика је вероватноћа да неће ни да буде. Бундес је по мени најуспешнији модел организовања фудбалског такмичења где је у фокусу навијач. Надам се да ће тако да буде и у будућности и д ће цео РБ пројекат да пропадне.

Tako reci. Tebi je problem u imenu. Meni to ni najmanje ne smeta. Kao što ni PSV ne identifikujem sa Philipsom, niti Leverkusen sa Bayerom, već samo sa učinkom. Ono gde ćemo se delimično složiti je da nisam siguran da je potpuno normalno da jedan vlasnik može da ima dva kluba iz Evrope, pogotovo dva tima koja se mogu sastati u Evropi. Verovatno će tu nešto i UEFA intervenisati, mada je Abramovich već imao sličan problem koji je "rešio". To što imaju timove na različitim kontinentima je potpuno nebitno za moj ukus.

Mogli su da izaberu neku drugu zemlju i da kupe klub, pri čemu su izabrali prilično marketinški neinteresantan Leipzig. Poštujem to što su klub pokrenuli od nule, to što su prepoznali bitnost ulaganja u mlađe kategorije i želju da budu pretendenti na visok plasman na jakom fudbalskom tržištu kao što je Nemačka. Oni su prihvaćeni u lokalu, ma šta ti pričao i kao što se niko nije rodio popularan, nisu ni oni, već će to morati da sagrade u godinama koje nadolaze. Neće ih prihvatiti navijači Lokomotive, kao što neće prihvatiti ni navijači Zvezde neki Čukarički ili sličan klub. Ipak za razliku od Čukaričkog, Leipzig ima jednu prednost, a to je što Lokomotiva jedva postoji, a niko ne voli da se vezuje za gubitnike.

@tangodelta

Tom logikom koju ti pišeš, oni bi klub iz pete lige do prve doveli za najmanje 20 godina, jer bi u procesu proizvodnje igrača bili poharani od Bundesligaša svake godine. Jedini način da zadržiš igrače je da pored finansija ih motivišeš napredovanjem u karijeri. Kako da motivišeš talentovanog omladinca bundesligaškog potencijala da ostane u klubu nekoliko godina kada ti igraš u četvrtoj/trećoj ligi? Zidanje Skadra na Bojani. Da su želeli instant klub, mogli su kao što sam gore i napisao da kupe bilo koji klub iz drugih liga zemalja liga petice i da ga dovedu za sezonu iz druge lige u prvu i završe posao. Meni je ovaj pristup legitiman, jer sam gradiš svoj zamak.

Nevezano za tvoje pominjanje, ali je interesantno kada se pominju "instant klubovi" kako je Chelsea nestao u poslednje vreme. Tako će valjda i Man City da nestane za koju godinu kada se pronađe novi "instant klub" ili kada vreme prođe. Meni je to etiketiranje smešno i generalno govori o strahu tuđih navijača.

---

Priča kako ne treba da postoje novi fudbalski klubovi je takođe šuplja, jer je po toj logici samo ozbiljan klub onaj koji ima makar pedesetogodišnju tradiciju. Stvaranje novog kluba je daleko kompleksniji posao i ja to podržavam.