Jump to content
IGNORED

Trump this!

Њујоркер

Trump this!  

68 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Posted

jel on to smrknuo nesto, bas ga gica u nosu :-))

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Eraserhead

649

• Budja

616

• Weenie Pooh

576

• 3opge

342

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

evo je Hilari, verni navijač Kabsa, odrasla na wrigley-u, krivo joj što njen otac nije živ da vidi ovo, ali nada se za par dana i ona može da ispiše istoriju.

au kad nisam povratio sad neću nikad

Posted

to mu je izgleda novi tik. ali je u pravu, ko i za ostalih 95% stvari sto ih izgovori.

Posted

to mu je izgleda novi tik. ali je u pravu, ko i za ostalih 95% stvari sto ih izgovori.

Evo gde ces bolji dokaz da je lupio kad se ovo slaze.

Posted

Dok god se demografija Amerike menja, demokrate mogu da sednu i piju čaj. Zaboravlja se da jeste sa druge strane Tramp ali je sa ove strane Klintonka koja sem činjenice da bi bila prva žena predsednik je kandidat koja ne inspiriše ni u čemu. Demokratska mašina će i od generičkog republikanca da napravi ološa koji mrzi žene, lezbejke, gejeve, crnce i hispanike i neće im biti teško to da učini jer da bi bilo koji Republikanac mogao da dođe do nominacije moraće debelo da podilazi bazi. Čak i da to sve prebrodi kao recimo Romni onda će mu naći da je bogat, ako ne to onda će biti pro life u državi koja većinski nije. Strukturalna prednost Demokrata u EC sistemu je ogromna. I ne vidim da će da se smanjuje nego će da se povećava naprotiv. Broj latino glasača može samo da raste. Sledeći republikanac će imati teži posao da osvoji Floridu, Nevadu nego prethodni, onaj posle njega neće moći da računa ni na Arizonu i Teksas itd. Tramp je ovde u takvoj situaciji jer će verovatno uspeti da izvede na birališta rekordan broj belih glasača bez koledž diplome pa ima play u državama kao PA, WI, MI itd. Neko kao Mekejn, Romni pa ni Kruz sa totalno drugog spektruma Republikanaca nema taj appeal. Neki Kejsik bi moooožda mogao da dobije Hilari, mada ne vidim kako bi on bolje prošao u Floridi ili Nevadi recimo, pa ni Virdžiniji itd. Ali Kejsik nikada ne bi mogao do nominacije.

Upravo. GOP je gotov, sto se nacionalnih uzbora tice.
Posted

PA or CO or MI or VA or WI or NH + ME1

Ovaj nigde nema zagradu??! 

osim sto je +ME1

je l' to ovi iz "or" grupe vuku po 3-4 glasa??

Posted

Upravo. GOP je gotov, sto se nacionalnih uzbora tice.

Da, to je to.  Ovo sto je theanswer napisao je odlicna analiza cele te catch-22 situacije za GOP.  Kandidati koji bi mogli da pobede u general election ne mogu da pobede primaries, ono koji pobede primaries nisu prihvatljivi za general election.  A jos ih jebe to sto im glasaci izumiru, a mladje generacije su vise etnicki sarolike. A i oni beli od njih se vise toliko ne pale na rasizam, ksenofobiju, patrijarhalnost, i religioznu zatucanost.

Posted

Ovaj nigde nema zagradu??! 

osim sto je +ME1

je l' to ovi iz "or" grupe vuku po 3-4 glasa??

Ne razumem baš pitanje. 3,4 glasa čega? Elektora ako misliš, onda ne, svi tu imaju sem ovih poslednjih bar 9 koliko primećujem.

Posted (edited)

https://twitter.com/AmericanGlob/status/794064125735346176

Plus Tramp ima rast na nacionalnom nivou.

Mislim da će NH biti ključ. I sa ta 4 ev Tramp dobija (269:269, ali ima više država) ali poenta je da se taj rast ne ogleda smo u NH nego, što je lepo rekao srebrni nejt - u tandemu sa nacionalnim trendom.

Ja i dalje mislim da hrc dobija, no to sam mislio i za stronger in pa sam umalo otišao na spavanje...

Jel počinjemo sa prognozama? :

Dobija Tramp opušteno NH, Kolorado i Virdžiniju, al treba tu bar još jedna midvest jer nisam nešto siguran u Floridu. Biće ta 4 stejta u 1-2 posto.

Za national vote sam otprilike ko što kaže CNN poll of polls pa na to 10 za trampa ali pošto danas ne izbacuju cifru aj nek bude +3.5  za trumpa.

*Ako bude neka Milo stajl bomba na izborni dan moguće plus +0.5 za Hilari (Trump ne priznaje, narod kreće na TV Bastilju) S druge strane ako njoj nešto baš jako iskopaju dodo bi još 3 Donaldu.

Ko early prognozer zadržavam pravo izmene :)

Edited by francuski sobar
Posted

Ako Dragica cita Podesta mailove, moze mnogo da nauci o vodjenju fondacije

Posted

jel on to smrknuo nesto, bas ga gica u nosu :-))

odavno ima taj tik
Posted

Postoji li opcija onog "ručnog brojanja" glasova još uvek ???

Posted

Da, to je to.  Ovo sto je theanswer napisao je odlicna analiza cele te catch-22 situacije za GOP.  Kandidati koji bi mogli da pobede u general election ne mogu da pobede primaries, ono koji pobede primaries nisu prihvatljivi za general election.  A jos ih jebe to sto im glasaci izumiru, a mladje generacije su vise etnicki sarolike. A i oni beli od njih se vise toliko ne pale na rasizam, ksenofobiju, patrijarhalnost, i religioznu zatucanost.

Bogami nove generaciej muslimana se "pale" i na tradiciju i na religiju i to zesce.  Pre 20 godina retko se mogla videti zenska osoba na koledzu zabradjena.  Drugim recima, pre 20 godina su bili mnogo vise sekularni nego danas, bar u SAD.  Kada americki muslimani budu distigli kriticnu masu u SAD, videcemo za koju i kakvu politicku opciju ce se opredeljivati.

Posted

Ne razumem baš pitanje. 3,4 glasa čega? Elektora ako misliš, onda ne, svi tu imaju sem ovih poslednjih bar 9 koliko primećujem.

Da. Hvala Na to sam mislio.

• Create New...