Jump to content
IGNORED

Trump this!

Њујоркер

Trump this!  

68 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Eraserhead

649

• Budja

616

• Weenie Pooh

576

• 3opge

342

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

:isuse: :D

Koji je onda ovaj vas nejt?

Onaj iz NYT

Edited by borris_
Posted

Dobija ovo Hillary sa vecom razlikom nego sto ce se ocekivati.

Posted

:isuse: :D

Koji je onda ovaj vas nejt?

Onaj iz NYT

Realno, Silver je pouzdaniji Nejt. Ne zato što pokazuje veće šanse Trampu sada mada i to ima neke veze, nego jednostavno iskusniji je čovek od drugog Nejta :D

Silver ima u modelu mogućnost "sistemske greške u pollingu" zbog čega su šanse Trampa kod njega veće nego kod ostalih. Mislim meni je model Nejta jr iz NC krunski dokaz svega. On je radio polling sa Siena koledžom koji bi trebalo da bude pouzdan prilično ali koji kao i bilo koji drugi poll je samo snapshot u time-u određenog dela biračkog tela. On je u tom istraživanju pronašao plus 7 za hilari ili plus 6. Usput je bio još samo jedan poll u ovom ciklusu da je pokazivao sličan rezultat, to je WSJ koji je bio prilično antitramp po pitanju pollinga celu izbornu sezonu. Onda Nejt jr uzima taj poll kao sveto pismo i na osnovu njega pravi model za NC. Praviš model na osnovu očiglednog outliera. Na stranu to što će Nejt jr ispasti prilično glup ako izlaznost AA na sam dan izbora ne bude veća nego 2012. jer oni u early votingu zaostaju za 2012. nekih 5,6 procenata.

Posted

Složio bih se, pod uslovom da ništa više ne iskoči. Nakon izbora će tek biti cirkus.

Posted

ja se kroz maglu sećam da sam "murovih 5 razloga zašto će tramp pobediti" čitao pre par meseci.

edit: kraj jula

http://thehill.com/blogs/blog-briefing-room/news/donald-trump-michael-moore-hillary-clinton-prediction-victory-election-5-reasons-why

možda nisu svi detalji isti, mrzi me da proveravam

Isti je tekst, stoji "prošle nedelje kad sam se vraćao sa Maherove emisije posvećene rep. konvenciji..." 

Dakle, pre Pusigejta, pre Podesta mejlova, pre zatvaranja i ponovnog otvaranja FBI istrage. Gde smo bili - nigde, šta smo radili - ništa.

Posted

-1

Dobija sa manjom. Dobija, ali bice gusto i preznojice se.

Onda se za 4 godine pojavljuje ugladjeniji, mirniji, stalozeniji, Tramp 2.0, koji ce pricati u sustini istu pricu ali nece biti narcisoidna nekontrolisana budala kao pravi Tramp. Republikanska partija kakvu smo znali od doba Goldvotera odlazi u istoriju, kao sto je Goldvoter prethodnu verziju nogirao. Spremite se za ekstremno anti-imigrantsku, anti-manjinsku, anti-globalizacijsku, ksenofobnu, rasisticku, hiper-nacionalisticku GOP ali u rukavicama. Tramp je matori Le Pen, a posle njega dolazi Marina.

Ako Hilari nastavi sa business as usual in America, a dajem nekih 70-80% sansi da ce tako biti (,,uf, preziveli smo! super smo ektra smo, zilava americka demokratija, teraj dalje, jeeej!") za 4 godina ti novi republikanci i Tramp 2.0 dolaze na vlast. Sou tek pocinje.

Posted

-1

Onda se za 4 godine pojavljuje ugladjeniji, mirniji, stalozeniji, Tramp 2.0, koji ce pricati u sustini istu pricu ali nece biti narcisoidna nekontrolisana budala kao pravi Tramp. Republikanska partija kakvu smo znali od doba Goldvotera odlazi u istoriju, kao sto je Goldvoter prethodnu verziju nogirao. Spremite se za ekstremno anti-imigrantsku, anti-manjinsku, anti-globalizacijsku, ksenofobnu, rasisticku, hiper-nacionalisticku GOP ali u rukavicama. Tramp je matori Le Pen, a posle njega dolazi Marina.

Ako Hilari nastavi sa business as usual in America, a dajem nekih 70-80% sansi da ce tako biti (,,uf, preziveli smo! super smo ektra smo, zilava americka demokratija, teraj dalje, jeeej!") za 4 godina ti novi republikanci i Tramp 2.0 dolaze na vlast. Sou tek pocinje.

Slozio bih se - a ovakav GOP ce vremenom verovatno i kod dela Demokrata povesti na desnicu. Jos jedna paralela bi mogla biti Izrael...

Posted (edited)

Dok god se demografija Amerike menja, demokrate mogu da sednu i piju čaj. Zaboravlja se da jeste sa druge strane Tramp ali je sa ove strane Klintonka koja sem činjenice da bi bila prva žena predsednik je kandidat koja ne inspiriše ni u čemu. Demokratska mašina će i od generičkog republikanca da napravi ološa koji mrzi žene, lezbejke, gejeve, crnce i hispanike i neće im biti teško to da učini jer da bi bilo koji Republikanac mogao da dođe do nominacije moraće debelo da podilazi bazi. Čak i da to sve prebrodi kao recimo Romni onda će mu naći da je bogat, ako ne to onda će biti pro life u državi koja većinski nije. Strukturalna prednost Demokrata u EC sistemu je ogromna. I ne vidim da će da se smanjuje nego će da se povećava naprotiv. Broj latino glasača može samo da raste. Sledeći republikanac će imati teži posao da osvoji Floridu, Nevadu nego prethodni, onaj posle njega neće moći da računa ni na Arizonu i Teksas itd. Tramp je ovde u takvoj situaciji jer će verovatno uspeti da izvede na birališta rekordan broj belih glasača bez koledž diplome pa ima play u državama kao PA, WI, MI itd. Neko kao Mekejn, Romni pa ni Kruz sa totalno drugog spektruma Republikanaca nema taj appeal. Neki Kejsik bi moooožda mogao da dobije Hilari, mada ne vidim kako bi on bolje prošao u Floridi ili Nevadi recimo, pa ni Virdžiniji itd. Ali Kejsik nikada ne bi mogao do nominacije.

Edited by theanswer
Posted

-1

https://twitter.com/AmericanGlob/status/794064125735346176

Plus Tramp ima rast na nacionalnom nivou.

Mislim da će NH biti ključ. I sa ta 4 ev Tramp dobija (269:269, ali ima više država) ali poenta je da se taj rast ne ogleda smo u NH nego, što je lepo rekao srebrni nejt - u tandemu sa nacionalnim trendom.

Ja i dalje mislim da hrc dobija, no to sam mislio i za stronger in pa sam umalo otišao na spavanje...

Posted

23f6af80afccb34951f8c4f9befec6e1.jpg

Done.

Nadam se si u down ticket trkama glasao za Cooper(Gov), Ross(Sen), Stein(AG), kao i za mog poznanika i fellow craft beer ljubitelja Meekera (Comm. of Labor), izmedju ostalih...

Posted

Nadam se si u down ticket trkama glasao za Cooper(Gov), Ross(Sen), Stein(AG), kao i za mog poznanika i fellow craft beer ljubitelja Meekera (Comm. of Labor), izmedju ostalih...

U principu mi je bilo vazno da glasam protiv psiha i McCroryja ovo ostalo sam po liniji jer ih ne znam dovoljno mada mislim da se ovaj spisak podudara sa mojim.

• Create New...