Jump to content
IGNORED

Strane Lige

John Coltrane

Recommended Posts

Posted (edited)

Kako je Feyenoord pocistio Ajax, u prvom poluvremenu, strahota. Nije da sam nesto iznenadjen, posto Ajax i nema previse konkurentnu ekipu za vrh.

Kada je o ovim podelama lige, u zavrsnici sezone, ja i dalje mislim da je to glupa stvar. Evo u Belgiji na primer; Royale Union je imao 7 bodova prednosti, a onda su bodovi prepolovljeni i nakon 2 poraza u mini ligi nalaze se na deobi prvog mesta. To je izmisljeno da neki manji tim ne uzme titulu. Ne kapiram koncept da skupljas poene od starta sezone i da se to ne racuna na kraju (odnosno da vredi manje od zavrsnih meceva).

Edited by Miljenko
  • 3 weeks later...
Posted

Šturm odličan,već vode 2:0 kod RBS. 

Posted

Pu, urekao sam ih. 2:2, doduše potpuno zasluženo, čak je RBS postigao i treći gol ali je poništen zbog ofsajda. 

• 2 weeks later...
Posted

dobro se šibaju Celtic i Rangers za titulu

• 2 weeks later...
Posted

Šturm skinuo RBS sa trona :hail:

• +1 1
Posted

Plus i PAOK na dobrom putu

Posted (edited)

Ja se ne secam da sam video zavrsno kolo, kao ovo odigrano kod Danaca. Dva tima poravnata na vrhu i ne dobija niko od njih, pri tome kod kuce primaju po 3 gola.

Edited by Miljenko
  • 2 weeks later...
Posted

@Weenie Pooh

Od malih nogu sam sanjao da navijam za Fenerbahce i napokon mi se taj san ostvario! :fantom:

• Haha 1
Posted
14 minutes ago, MiddleClass said:

Od malih nogu sam sanjao da navijam za Fenerbahce i napokon mi se taj san ostvario! :fantom:

Prava steta sto sto nije preuzeo Barsu, bila bi uzivancija da se citaju tvoji komentari.

• +1 1
  • 1 month later...
Posted

Prema austrijskim medijima Strahinja Pavlovic prelazi u Milan. 

Plata 1,2 miliona i Salcburg dobija oko 20 milki.

Posted

Ovo je najskuplji sport na svetu jebeš mi mater. 

Traži te jebani Milan, platiće 20 miliona da pređeš kod njih i ti pristaneš na toliku platicu?! 

Davno je bilo, možda nisam upamtio tačno ali čini mi se da su mi objašnjavali da (iz nekog misterioznog razloga) igračev agent dobija 15% od tih 20 miliona. Uini i ekipica sa premier league threada mi tako rekoše. To je PPP, svakakva šuketanja su više nego uobičajena, pa je skroz moguće da to nije istina, ali ako je istina to onda znači da je agent ovim transferom zaradio 2 i po godišnje plate svog igrača lolol

Za 10 godina će bukvalno svi što znaju igrati biti u Saudijskoj Arabiji a u Evropi će samo npcijevi ostati 

Posted
1 hour ago, omiljeni said:

Ovo je najskuplji sport na svetu jebeš mi mater. 

Traži te jebani Milan, platiće 20 miliona da pređeš kod njih i ti pristaneš na toliku platicu?! 

Davno je bilo, možda nisam upamtio tačno ali čini mi se da su mi objašnjavali da (iz nekog misterioznog razloga) igračev agent dobija 15% od tih 20 miliona. Uini i ekipica sa premier league threada mi tako rekoše. To je PPP, svakakva šuketanja su više nego uobičajena, pa je skroz moguće da to nije istina, ali ako je istina to onda znači da je agent ovim transferom zaradio 2 i po godišnje plate svog igrača lolol

Za 10 godina će bukvalno svi što znaju igrati biti u Saudijskoj Arabiji a u Evropi će samo npcijevi ostati 

Dobija valjda i igrac nesto za potpis..ne prelazi se samo za platu. 

Ovo za Arape..tako smo mislili i za Kinu i eto sta se desilo. Inace bi to bilo super za evropski fudbal.

Posted

Pri svakom trasferu imaš:

- odštetu klubu od kojeg kupuješ

- bonus za igrača

- bonus za menađera

- platu za igrača

Bonus za menađera je onoliki koliki on ispregovara između dve strane, najčešće od kupca, i apsolutno je nevezan za visinu transfera.

Elem, Milan je jedan od retkih timova u Evropi koji se okrenuo samoodrživosti, između ostalog i zato jure Strahinju Pavlovića a ne Virdžila Van Dajka. Drugo, 1.2M je solidna početna plata za Seriju A, lik igra u Austriji, nije kao da iz PL dolazi.

Posted

Bila je priča kako klubovi imaju ogromne troškove zbog tih provizija koje dobijaju agenti i iznose 15%

To je bila priča pre godinu-dve na premier league threada. Cela priča mi nije imala nikakvog smisla ali na kraju nisam znao da li Uini šuketa ili je fudbal baš toliko debilan. 

Pogledaću posle da li mogu da nađem šta se sve pisalo, nemam sad vremena.

A plata od 1.5m je bedna kako god da okreneš. Ako klub oće da te plati 20 miliona onda ti u ruke daje ozbiljan leverage. Ako daju 20m onda im izgleda i ne smeta mnogo to što si iz Austrije. 

Mlad igrač, starter u reprezentaciji, igrao svetsko, igrao euro, dolazi da igra ligu šampiona, ako takav ne može da dobije više od te platice onda je evropski fudbal baš u teškoj buli.

Znajući kako to otprilike funkcioniše, informacije o ugovorima skoro uvek pušta agent. On oće da ta brojka u novinama bude što veća i onda će sve pare da sabere na gomilu i to podeli sa dužinom ugovora. Tj najverovatnije u ovih 1,2 miliona ulazi i ono što je igrač dobio na potpisu. 

Sad vidim da je agent jebani Zvone Vukić. Njemu je veoma stalo da tu piše zbir svih para jer njegova ciljna grupa prati vesti 

• 2 weeks later...
Posted

ovde smo pisali o tome: link

odatle je krenulo pa se priča rastegla na dosta sledećih stranica

nekoliko forumaša je direktno ili posredno potvrdilo da je fee 15% i da je to normalno i da to tako treba.

meni to i dalje ima nula smisla.

sad vidim da sam gore napisao "ovo je najskuplji sport na svetu". to je autocorrect napisao, ja sam teo da napišem najgluplji.