Jump to content
IGNORED

Strane Lige

John Coltrane

Recommended Posts

Posted
20 hours ago, Redoran said:

Fener ubeležio treći uzastopni poraz posle pobede na startu. Nova uprava je najavila sveopšti preporod, uložila prvo u trenera (Cocu) pa onda u pojačanja (Ayew, Slimani, Reyes) ali su za sada dobili samo 1 kvalitetan raspad.

Nedavno sam čito da ih je bivši vlasnik upropastio i ostavio 700 mil. eura u dugu!? Pa, sad ovaj novi spašava što se spasi da. I da u prodali najbolje igrače.

Tako da sam dobio dojam da nemaju neka velika očekivanja od sezone. A, tako im je i krenulo.

Posted

Pogledaj na temi FK Partizan, ostavio sam par postova tamo. Tri najveća kluba iz Istanbula su svaki u dugu od pola milijarde evra pa naviše. Galata sama duguje više od milijarde, sve su to neverovatne krimi-kombine prethodnih uprava (ne vlasnika, jer većina klubova u Turskoj nije u privatnom vlasništvu a uprave se biraju na izborima na kojima glasa članstvo - tako je i novi predsednik Fenera oduvao starog na izborima pre nekoliko meseci). Ali to ne treba da te zbuni - dok se ti dugovi gomilaju opušteno se grade novi stadioni i uredno dovode strani igrači kojima se daju velike plate. Dugovi ostaju i iskusno se čeka da banke koje su dale kredite propadnu ili da dugovi jednostavno budu obrisani u nekoj opakoj recesiji odnosno planu ekonomskog oporavka zemlje nakon iste. Niko im neće aktivirati hipoteku ili neko drugo sredstvo obezbeđenja, sve se to rešava između prijatelja i na obostrano zadovoljstvo.

Svi su ovog leta prodavali više nego inače zbog valutne i finansijske krize u zemlji a u Feneru su baš zbog nove uprave imali velika očekivanja i nadali se preporodu. Novi (prebogati) predsednik je obećao da će ubaciti i sopstveni keš da se dovedu dobra pojačanja - i doveli su ih - tako da mi se čini da su oni trenutno najviše razočarani.

Posted

Hvala na pojašnjenju. 

Turci - stari mufljuzi.

Posted (edited)

U pravu si. :) Ma poenta je da manje-vise izgleda da je fudbal izgovor za pranje novca svuda u svetu. Nema tu ni P od profita, svi su navodno u dugovima osim mozda par klubova sudeci po naslovima i pricama koje se ovde citaju.

Edited by Meazza
Posted

Fora je u tome da je istinska nogometna publika u pravila obrazovanija, romantičnija, kulerskija i iskrenija od protagonista - nogometaša, menadžera i klupskih dužnosnika. 

Nogometaši su mahom ljudi vrlo niskih intelektualnih i duhovnih zahtjeva, a oko klubova se vrte sitni i krupni mafijaši. 

i tako..egzisitiramo u suživotu već desetljećima. Mi trpimo i uživamo, a oni samo uživaju. 

Posted

Svi su u dugovima i peru se pare samo sto ne bih rekao da nema profita, bar onog u dzepovima manjeg broja na vrhu klubova i poltrona itekako ima... Transferi, kladionice, dilovi, drzavne pare itd.

Posted (edited)

Ne, ima profita u smislu da mnogi ljudi uzimaju mnogo dobre pare. Ali kako da kazem... to nije zaista profit, cim svi posluju u minusu. 

Valjda? :unsure:

Edited by Meazza
Posted

Razumemo se, nazalost... Sivo crna zona bez kontrole...

• 2 weeks later...
Posted

AZ-Fey 1:1 HT.

Dobro poluvreme, domacin krenuo vrlo ofanzivno, Fey izgeldao kao da igra protiv Sitija, nikako da se izbore sa presingom, moglo je biti 2:0 3:0 na AZ. Negde na pola poluvremna gost dolazi do daha i najvise zahvaljujuci losim dodavanjima u zadnjoj liniji stvara 2 dobre sanse. a tek pred kraj stize i do izjednacenja. Ipak poluvreme je obelezila teza povreda mladjanog napadaca AZa Boadua koji je izgleda slomio nogu, toliko je ruzno izgledalo uzivo (inace u pitanju je dete AZa samo 17 godina koji je i prosle sezone uspeo par puta da se upise u strelce ali je i tad imao problem sa povredom).

Juce  PSV 7:0 kod ADO DenHaga i Ajax 3:0 kuci sa Groningenom (Tadic dao gol).

Posted

Šteta za Feyenord. Nadao sam se dobroj sezoni. Idem s dva frenda za mjesec dana gledat Fey - Zwolle na De Kuip. Baza nam u Amsterdamu, naravski.

Posted

Dobar mec u Roterdamu, Fey docekao Utreht koji vodi Advokat a pomocnik mu je Zeljko Petrovic. Bilo je prilicno otvoreno na obe strane i verovatno je odvratna kisurina (i dobar Bejlov na golu domacina) sprecila vise pogodaka. Na kraju je RVP, a ko bi drugi™, zabio glavom pred sam kraj meca za 1:0.

U 16:45 PSV-Ajax na SK3

Posted

DeLigt aut, pa je Tadicu pripala cast da bude (c).