yolo Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 brate to su dalmatinci i to nisu ustipci sa secerom nego fritule.....:)
darling Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 (edited) firtule se u dalmaciji na moru prave samo u vreme karnevala. ako si vlaj, nemas karneval nego seoski sajam. dakle, ni ustipci, ni fritule. taj kraj nema kolace. ako oces slatko, jedes bumbun. Edited June 29, 2015 by darling
yolo Posted June 29, 2015 Author Posted June 29, 2015 za mene su srbi iz dalmatinske zagore dalmatinci, za tebe su vlaji, u sustini najvaznije je da su na slici fritule.... :)
Marcus Wulffings Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 za mene su srbi iz dalmatinske zagore dalmatinci, za tebe su vlaji, u sustini najvaznije je da su na slici fritule.... :) jok brate, zovu ih morlaci, ni za mene oni nisu dalmoši, zna se ko su dalmoši
yolo Posted June 29, 2015 Author Posted June 29, 2015 dobro mozemo se naci na pola i zvati ih zagorci. recimo jos bolje dudeci.
Marcus Wulffings Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 (edited) može i tako, dalmatinci pravi jedu ribu, pre svega, pršut im može doći kao predjelo, guda bude malo teže jer je meso i skupo je, što znači - laks kare za pašticadu Edited June 29, 2015 by Marcus Wulffings
yolo Posted June 29, 2015 Author Posted June 29, 2015 (edited) kad tad to ce more biti ponovo nase i onda cemo jesti ribu i fritule Edited June 29, 2015 by yolo
Marcus Wulffings Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 zajeban si ti jedan tip, spremi dalmatinsku kuharicu da odradiš svoj deo okupacije
darling Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 promasio si poentu :) htela sam da kazem da u bukovici tradicijski nema nikakvih kolaca, ukljucujuci i fritule ili ustipke. i u morskoj dalmaciji ima slabo kolaca, a te fritule se tradicijski prave samo za vreme karnevala. dalmatinski zagorci, kako ti kazes, odnosno bukovcani, kako oni sebe nazivaju, ustipke su naucili da prze u srbiji.
Marcus Wulffings Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 imaš rožadu, ajde molim te i gomilu kolačića-keksića na bazi badema i lješnjaka
Čutura Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 može i tako, dalmatinci pravi jedu ribu pastasutu, pastafazol, joja i kunpira, pre svega, pršut im može doći kao predjelo za praznik, guda bude malo teže jer je meso i skupo je, što znači - laks kare juneca ruza ili oraj za pašticadu jednom godisnje
darling Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 (edited) ja pricam o obicnom narodu, sirotinji, a ti o jelovniku u bogataskim kucama :) otkud jaja i mleko u mediteranskoj kuhinji, nema nikakvog smisla. taj kraj tradicijski nije jeo slatko. feste i svadbe se ne racunaju. Edited June 29, 2015 by darling
Marcus Wulffings Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 šta, nikad niste jeli fažolete, te divne zelene i debele mahune sa još ukusnijim koncima
banatjanin Posted June 29, 2015 Posted June 29, 2015 (edited) fritule imaš svakog dana po ostrvima u pola restorana, rožadu takože, a paprenjake prodaje svaka druga baba i trafika na ulici. ima slatkog u dalmaciji. nisu naučili da prže uštipke u Srbiji, kao ni Crnogorci, ni Bokelji Edited June 29, 2015 by banatjanin
Recommended Posts