June 29, 20159 yr firtule se u dalmaciji na moru prave samo u vreme karnevala. ako si vlaj, nemas karneval nego seoski sajam. dakle, ni ustipci, ni fritule. taj kraj nema kolace. ako oces slatko, jedes bumbun. Edited June 29, 20159 yr by darling
June 29, 20159 yr Author za mene su srbi iz dalmatinske zagore dalmatinci, za tebe su vlaji, u sustini najvaznije je da su na slici fritule.... :)
June 29, 20159 yr On 29. 6. 2015. at 10:53, yolo said: za mene su srbi iz dalmatinske zagore dalmatinci, za tebe su vlaji, u sustini najvaznije je da su na slici fritule.... :) jok brate, zovu ih morlaci, ni za mene oni nisu dalmoši, zna se ko su dalmoši
June 29, 20159 yr može i tako, dalmatinci pravi jedu ribu, pre svega, pršut im može doći kao predjelo, guda bude malo teže jer je meso i skupo je, što znači - laks kare za pašticadu Edited June 29, 20159 yr by Marcus Wulffings
June 29, 20159 yr Author kad tad to ce more biti ponovo nase i onda cemo jesti ribu i fritule Edited June 29, 20159 yr by yolo
June 29, 20159 yr promasio si poentu :) htela sam da kazem da u bukovici tradicijski nema nikakvih kolaca, ukljucujuci i fritule ili ustipke. i u morskoj dalmaciji ima slabo kolaca, a te fritule se tradicijski prave samo za vreme karnevala. dalmatinski zagorci, kako ti kazes, odnosno bukovcani, kako oni sebe nazivaju, ustipke su naucili da prze u srbiji.
June 29, 20159 yr On 29. 6. 2015. at 10:58, Marcus Wulffings said: može i tako, dalmatinci pravi jedu ribu pastasutu, pastafazol, joja i kunpira, pre svega, pršut im može doći kao predjelo za praznik, guda bude malo teže jer je meso i skupo je, što znači - laks kare juneca ruza ili oraj za pašticadu jednom godisnje
June 29, 20159 yr ja pricam o obicnom narodu, sirotinji, a ti o jelovniku u bogataskim kucama :) otkud jaja i mleko u mediteranskoj kuhinji, nema nikakvog smisla. taj kraj tradicijski nije jeo slatko. feste i svadbe se ne racunaju. Edited June 29, 20159 yr by darling
June 29, 20159 yr šta, nikad niste jeli fažolete, te divne zelene i debele mahune sa još ukusnijim koncima
June 29, 20159 yr fritule imaš svakog dana po ostrvima u pola restorana, rožadu takože, a paprenjake prodaje svaka druga baba i trafika na ulici. ima slatkog u dalmaciji. nisu naučili da prže uštipke u Srbiji, kao ni Crnogorci, ni Bokelji Edited June 29, 20159 yr by banatjanin