kul Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 (edited) Najdivniji je taj stepen razumevanja naših ljubitelja lika i dela Gavrila Principa sa mađarskim pandanima, čak i kad Mađari urade nešto što je očigledno na našu štetu, svejedno, mehanizam razmišljnja je isti. Pa kakve veze ima da li je na nasu stetu ili nije, ne kapiram taj deo. Mislim da nije kul imati dvostruke standarde, a svakako je logicno ocekivati da ce madjari prvo voditi racuna o svojim, pa tek onda o nasim interesima, kao sto i mi prvo gledamo sebe, pa onda njih. Notirao sam oba klanjajuca smajlija, al' bih lagao kad bih rekao da sam ih sasvim razumeo . . . edit. Sad vidim da pise "oni nama digli ogradu". Meni se cini da ti propustas da shvatis neke stvari. Oni (madjari) su sebi digli ogradu, a ne nama. Prema tome - opusteno. Edited June 23, 2015 by kul
Heaviside Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 Klanjanje dobiješ kad napišeš izuzetan post. U konkretnom slučaju znači nešto u stilu - au, kakav izuzetan komad budale.
Anonymous Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 (edited) ^^ Ja ne vidim da degenerik Orban uopšte vodi računa o mađarskim interesima, sad se samo još malo više podigla obrva likovima iz EU prema njemu, ionako niko normalan ne bi želeo da živi u Mađarskoj, kao ni u Srbiji, ne shvatam zašto debil troši milione evra na glupost koja ničemu neće služiti, ima višak para ili šta? Edited June 23, 2015 by Anonymous
kul Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 (edited) ^^ Ja ne vidim da degenerik Orban uopšte vodi računa o mađarskim interesima, sad se samo još malo više podigla obrva likovima iz EU prema njemu, ionako niko normalan ne bi želeo da živi u Mađarskoj, kao ni u Srbiji, ne shvatam zašto debil troši milione evra na glupost koja ničemu neće služiti, ima višak para ili šta? Evo, recimo, ja bih zeleo da zivim u Srbiji. Koliko vidim, to samo znaci da sam kod tebe zakucao status kompletnog idiota. Nije da se zalim, samo kazem. Kul, ti ne shvatas. Ali, to sto ti ne shvatas je jedna stvar, a sasvim je druga da mu ti (ili bilo ko) branite da zida tu ogradu. Ima on izbore u svojoj zemlji, kad i ako ih izgubi - sto se mene tice sledeca vlada moze o'ma da rusi tu istu ogradu. Evo, mada me nisi pitao - mogu da probam da ti pojasnim zasto on to hoce. Moje je misljenje da je on (kao i ogromna vecina izabranih politicara) vise usmeren na to kako da zadrzi svoj mandat nego sto se brine za dobrobit drzave i naroda koji predstavlja. Ergo, Orban misli da ce mu taj zid doneti (kratkorocnu ili dugorocnu) politicku korist, da ce se narodu ili dopasti ideja zida ili da ce narod od toga imati korist, pa ce da mu bude zahvalan. U ideju da se Orban uduvao i jedno jutro (u stilu Kim-Dzonga) resio da investira u nebulozu (zid) - ja necu poverovati. Edited June 23, 2015 by kul
reg Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 Zbog diskusije, zelim da naglasim da su i imigranti ljudi i da nema razloga da im se ne pomogne, naprotiv. Ali, ne po svaku cenu, ne po cenu upropascavanja sopstvenog naroda i drzave, ne po cenu zaslepljenosti nekim opstim mestima i argumentima tipa "cvetici, leptirici, zivot je lep . . .". Ja nigde nisam napisao ni da im treba povaditi bubrege i prodati pa te pare uplatiti u budzet RS, niti da ih terba ostaviti da se podave. O kakvom upropascavanju sopstvenog naroda pricas? Srbija je na putu izbeglica iz Sirije i Afganistana ka zemljama zapadne Evrope. Njihov broj daleko prevazilazi kapacitete Srbije da kontrolise sopstvenu granicu i sve ih zbrine ukoliko odluce da ostanu u zemlji. Vise manje sve institucije zmure i nadaju se da ce sto vise ljudi proci. Mislim da je lose poredjenje sa stanovima i privatnom svojinom, trenutno smo camac koji se namesta da sto bolje doceka talase. Madjari ih docekuju na svoj nacin, ali svejedno ce stici do obale.
Anonymous Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 Evo, recimo, ja bih zeleo da zivim u Srbiji. Koliko vidim, to samo znaci da sam kod tebe zakucao status kompletnog idiota. Nije da se zalim, samo kazem. Pa ja živim u jebenoj Srbiji, a ti bi želeo da živiš. Izvoli, proživi malo u Srbiji, pa da nastavimo diskusiju.
kul Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 (edited) O kakvom upropascavanju sopstvenog naroda pricas? Srbija je na putu izbeglica iz Sirije i Afganistana ka zemljama zapadne Evrope. Njihov broj daleko prevazilazi kapacitete Srbije da kontrolise sopstvenu granicu i sve ih zbrine ukoliko odluce da ostanu u zemlji. Vise manje sve institucije zmure i nadaju se da ce sto vise ljudi proci. Mislim da je lose poredjenje sa stanovima i privatnom svojinom, trenutno smo camac koji se namesta da sto bolje doceka talase. Madjari ih docekuju na svoj nacin, ali svejedno ce stici do obale. Rado bih odgovorio, naravno - da to vec nisam nekoliko puta ucinio na prethodnim stranama. Ovako ukratko, mogu samo da ponovim da mi se ta nojeva logika zabijanja glave u pesak nimalo ne svidja niti je smatram iole razumnom/odgovornom. govorim o tome da je veoma lose za jednu drzavu ako kroz nju prolazi ko, kako i koliko hoce. Ne pricam ja ovde o ovom ili onom izolovanom incidentu gde je neki pojedinac azilant silovao, opljackao ili ubio nekog domoroca (cega ima). Pricam o tome kako nekontrolisano naseljavanje (najezda, propustanje) moze da se obije o glavu (i kratkorocno i dugorocno) onima koji to dozvoljavaju. Primajuci 50-100 hiljada ljudi neresene egzistencije, veoma razlicitogcivilizacijskog-kulturnog miljea - sami sebi pravimo problem, citav niz. Pa je l' su lude sve one zemlje koje traze vize i pomno prate koga pustaju i kako? Kad su azilanti tako superkalifradzelisticni, daj da posaljemo slepere po njih, da nam ih organizovano dovoze? Da se ne muce, jadni, pesaka preko Turske, da ih ne mlate ti mk policajci . . . mi, bre, nismo imali strategiju sa proteranim srbima iz hrvatske i bosne, pa imamo kolektivne centre i milion problema - a ovamo cemo da glumimo urbano ludilo sa avganistancima. Ja nisam rasista, nego pozivam na realnost i promisljenost - radje nego na busanje u grudi liberalne. Ako mislis da je poredjenje lose, slobodan si da primis 20-100 azilanata u svoju gajbu, oni i tako spavaju po parkovima. edit. "Pa ja živim u jebenoj Srbiji, a ti bi želeo da živiš. Izvoli, proživi malo u Srbiji, pa da nastavimo diskusiju." ja i zivim u Srbiji. Drugo, ako ti je Srbija - citiram "jebena" - slobodan si da odskakuces na jednoj (ili cetiri) noge (unazad ili unapred , kako god ti odgovara) - kroz bilo koju granicu po izboru. Pravac neko pusto ostrvo, pa nam pisi kako je tamo. Zelim ti srecan put. Uvek mi je cudno sto ljudi pljuju u tanjir iz koga jedu. I koriste sve pogodnosti drzave (zdravtsvo, skolstvo, policija, javni prevoz, prosveta, snabdevanje . . . o kojima i ja imam misljenje, nego to nije tema) - al' niko, bre, da ode u tu Somaliju, Severnu Koreju . . . ili pusto ostrvo. Pa nek se tamo leci i sam brani od pirata i drumskih razbojnika. Deluje mi sizofreno da se iz udobnosti internet konekcije prica o - citiram -- "jebenoj" Srbiji. edit2. \/ Pa kakve veze ima da l' je Orban ovakve ili onakve provenijencije - nisam ja rekao da ga zelim za najboljeg ortaka (niti da delimo isti sistem vrednosti), nego mu branim pravo da zida ili ne zida, kako god on 'oce. Ne kapiram tu "licnu "argumentaciju, odgovarao sam to jos davno sa onim Rama margarinom . . . Edited June 23, 2015 by kul
boshoku Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 (edited) Ergo, Orban misli da ce mu taj zid doneti (kratkorocnu ili dugorocnu) politicku korist, da ce se narodu ili dopasti ideja zida ili da ce narod od toga imati korist, pa ce da mu bude zahvalan. U ideju da se Orban uduvao i jedno jutro (u stilu Kim-Dzonga) resio da investira u nebulozu (zid) - ja necu poverovati. sve 5, no je začkoljica to da je lik naci provenijencije... ne znam koliko pratiš njihovu polito-scenu, al ste šešelj, ti i dagmar, za njega mala deca spram konstrukcije ideologije... Edited June 23, 2015 by boshoku
Anonymous Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 edit. "Pa ja živim u jebenoj Srbiji, a ti bi želeo da živiš. Izvoli, proživi malo u Srbiji, pa da nastavimo diskusiju." ja i zivim u Srbiji. Drugo, ako ti je Srbija - citiram "jebena" - slobodan si da odskakuces na jednoj (ili cetiri) noge (unazad ili unapred , kako god ti odgovara) - kroz bilo koju granicu po izboru. Pravac neko pusto ostrvo, pa nam pisi kako je tamo. Zelim ti srecan put. Uvek mi je cudno sto ljudi pljuju u tanjir iz koga jedu. I koriste sve pogodnosti drzave (zdravtsvo, skolstvo, policija, javni prevoz, prosveta, snabdevanje . . . o kojima i ja imam misljenje, nego to nije tema) - al' niko, bre, da ode u tu Somaliju, Severnu Koreju . . . ili pusto ostrvo. Pa nek se tamo leci i sam brani od pirata i drumskih razbojnika. Deluje mi sizofreno da se iz udobnosti internet konekcije prica o - citiram -- "jebenoj" Srbiji. Pa onda se elementarno opismeni, pošto si napisao 'da bi želeo da živiš u Srbiji', a za ovo teranje iz moje zemlje da se nosiš u pizdu materinu, toga sam se devedesetih onoliko naslušao od govana koji su uredno pobegli kad je trebala da se brani zemlja devedeset devete.
kul Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 (edited) Pa onda se elementarno opismeni, pošto si napisao 'da bi želeo da živiš u Srbiji', a za ovo teranje iz moje zemlje da se nosiš u pizdu materinu, toga sam se devedesetih onoliko naslušao od govana koji su uredno pobegli kad je trebala da se brani zemlja devedeset devete. Pa izgleda da ti imas problem sa logikom, a ne ja sa pismenoscu. To sto bih ja nesto zeleo - to ne znaci da nemam. Evo, recimo, ja bih zeleo da ne budem zedan. I, fakat, ja nisam zedan. Sto se tice ovih psovki kojima si me pocastio - ja tebe ne teram iz Srbije, ti si taj koji je prvi - vrlo brutalno, pogano i bezobrazno govorio "jebena Srbija". Prema tome, ti si se prvi latio maca - i to prema drzavi licno. Po meni, najmanje sto si zasluzio je da izgubis drzavljanstvo. Jer - sta ce ti drzavljanstvo, kad vredjas. (ako kazes "ma, jeb'o kul-a" -> pa, to znaci da nikad u zivotu vise ne zelis da ga vidis, zar ne? E, isto tako i sa drzavom koju psujes.) [ja nikom drugom na temi to nisam rekao, samo tebi]. Ako ti imas neke licne frustracije iz '99 sa Zikom ili Perom - to se mene nimalo ne tice niti me je briga. Svakako, to ti ne daje za pravo da necivilizovano i nevaspitano vredjas drzavu u kojoj zivis. Probaj u SAD da kazes "jebena SAD", pa da vidis kako ima da te pojede mrak. Edited June 23, 2015 by kul
boshoku Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 milice, ti anonimusu možeš isključivo s VI, da se obraćaš... idi knoraj, :) pls
kobni zelaya Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 Sudbina je tako htela da se slučajno probudim i kažem: Jebena Srbija! Na kurac je nabijem i sve srbe u njoj!
reg Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 (edited) Rado bih odgovorio, naravno - da to vec nisam nekoliko puta ucinio na prethodnim stranama. Ovako ukratko, mogu samo da ponovim da mi se ta nojeva logika zabijanja glave u pesak nimalo ne svidja niti je smatram iole razumnom/odgovornom. govorim o tome da je veoma lose za jednu drzavu ako kroz nju prolazi ko, kako i koliko hoce. Ne pricam ja ovde o ovom ili onom izolovanom incidentu gde je neki pojedinac azilant silovao, opljackao ili ubio nekog domoroca (cega ima). Pricam o tome kako nekontrolisano naseljavanje (najezda, propustanje) moze da se obije o glavu (i kratkorocno i dugorocno) onima koji to dozvoljavaju. Primajuci 50-100 hiljada ljudi neresene egzistencije sami sebi pravimo problem, citav niz. Pa je l' su lude sve one zemlje koje traze vize i pomno prate koga pustaju i kako? Kad su azilanti tako superkalifradzelisticni, daj da posaljemo slepere po njih, da nam ih organizovano dovoze? Ako mislis da je poredjenje lose, slobodan si da primis 20-100 azilanata u svoju gajbu, oni i tako spavaju po parkovima. Gde se to nekontrolisano naselilo 50-100 hiljada ljudi? Zabijanje glave u pesak u ovoj situaciji bi bilo hvatanje svakog ko pokusava da ilegalno predje granicu sve dok za uhvacene vise ne bi bilo mesta, ili bi uslovi u kojima zive bili necovecni, kao i ocekivanje da bi takvo ponasanje odvratilo druge izbeglice. Tvoje resenje se svodi na infantilno "hajde da imamo para i priustimo sebi zidove, naelektrisane ograde, senzorske sisteme, policijske barake na svakih x kilometara" a la komunisticka Madjarska cirka 1975e. Ovo "bacimo" se odnosi na efekte koje ce imati madjarski zid, ako ikada bude bio sagradjen. S obzirom da u potpunosti podrzavam trenutnu politiku nemesanja srpskih vlasti u pogledu prolaska Sirijaca i ostalih kroz Srbiju, ne vidim zasto me pozivas da primim njih 20-100 na gajbu. Ljudi zele u Nemacku preko Madjarske i Austrije, nisu zainteresovani za moju gajbu, zivot u Srbiji, oplodnju mladih Srpkinja, revitalizaciju srpskog sela, lov na medvede, finansiranje Vasine penzije... Edited June 23, 2015 by reg
boshoku Posted June 23, 2015 Posted June 23, 2015 Sudbina je tako htela da se slučajno probudim i kažem: Jebena Srbija! Na kurac je nabijem i sve srbe u njoj! ae ne kenjaj - ništa bolji il grđi od drugih nacija
Recommended Posts