Jump to content
IGNORED

rectify - hoce li uini pokleknuti


Razzmatazz

Recommended Posts

Solidan je Rectify, samo malčice spor, onako pravo južnjački. Nadam se da ćemo do kraja sezone saznati šta se stvarno desilo tog kobnog dana. Isto kao i Bloodline.

Link to comment

Nadam se da ćemo do kraja sezone saznati šta se stvarno desilo tog kobnog dana. Isto kao i Bloodline.

 

lol-058.gif

 

Mada, ima na kraju jedan ambivalentan trenutak. Možda bi neko mogao da otvori temu, cenim bar 15 strana PPP tumačenja i nagađanja.

 

edip: Morgana, i Bloodline ti je odličan.

Edited by Lrd
Link to comment
  • 2 weeks later...

Rectify me oduvao i hipnotisao, genijalno. 

 

+1

 

Sve čekam da skliznu u sentimentalnu recepturu i jeftinoću i predvidljivost, kad ono međutim. Od prve do poslednje epizode stvari se razvijaju smisleno i uverljivo, svaki lik ima svoj arc kojim vidljivo napreduje, a tempo je savršen.

 

U trećoj sezoni mora da se desi kompletni raspad, inače ću poverovati da sam završio u nekoj paralelnoj dimenziji gde se serijama nema šta prigovoriti  :ph34r:

Edited by Weenie Pooh
Link to comment

+1

 

Sve čekam da skliznu u sentimentalnu recepturu i jeftinoću i predvidljivost, kad ono međutim. Od prve do poslednje epizode stvari se razvijaju smisleno i uverljivo, svaki lik ima svoj arc kojim vidljivo napreduje, a tempo je savršen.

 

U trećoj sezoni mora da se desi kompletni raspad, inače ću poverovati da sam skliznuo u neku paralelnu dimenziju :ph34r:

to bre Uini!

Link to comment

Ne budališite, ima više serija koje sam ja bezrezervno hvalio. Evo Arrested Development, pa... ovaj... Samurai Champloo... um. Onda Sitcom Valley... nije da nema.

Link to comment

'Ajde pravite topić za Rectify. Saće i treća sezona, hoću da pratim istoriju uživo.

 

Ili luba da splituje sve o Rectifajari odavde i sa Madnema i da napravi novi topik. Predlažem naslov: "Vini: Rectify je serija kojoj se nema št prigovoriti".

Link to comment

Još samo jedna sezona i mogu da je gledam :)

Edited by Грешни Василије
Link to comment

odgledala pilot. boze, koliko ono dobro djeluje, tematski, glumacki, svakako :Hail:

 

 

uini, odlicno si snimio seriju, svaka cast

 

 

lrd, raz, hvala za preporuku :)

Edited by morgana
Link to comment

Skidam upravo, da vidimo to remek delo, još da se nađe vremena.

Koji je ritam bolji jel u cugu da gledam sezonu onako po nekoliko na gomili ili može jedna po jedna sa pauzama?

 

Poslato sa WC šolje by BVK

Link to comment

a ne, Lrd je nevernik. bizarro world, Lrd prigovara seriji kojoj Uini nije našao mane...

 

kako to da Rectify nema svoj topić? sećam se da je 3orge hvalio, ali slabo se pominjala generalno. a ono zlo kako serija sabija. ozbiljno, prva sezona je 1 remek-delo televizije.

Dobar je Rektifajara, a ostalo je prilično diskutabilno. Može da bude remek-delo, a može da bude i ništa. Za dve sezone smo saznali da je sve...možda ništa, a možda i nešto. Imamo dve sezone samo sa nagoveštajima.

 

A ovde se uništavao prilično strejtforvard TD da bi se vozdizala vo nebesa sa dve sezone bez ikakvog rešenja. Da ne bude zabune, meni je to super, meni to ništa ne smeta, ali su PPP TD hejteri ovde malo licemerni.

odgledao sam samo prvu, tek ću da počnem drugu. i za sad mi je sve na mestu i baš baš dobro. likovi, tempo, dijalozi, Džordžija, psihologija... al stvarno ne znam kakvo rešenje očekuješ, rešenje slučaja? meni je to prilično u drugom planu spram svega drugog što ima da se vidi. neće biti čoveka sa zelenim ušima, to garantujem :fantom:

najozbiljnije, ne vidim kako si izbegao zabunu tim pripisivanjem licemerja.

Prvo, definitivno me preozbiljno shvataš.

 

A ovo ostalo, čisto malo koristim da se dotaknem bezrazložnog TD hejta na PPP-u. Rectify je southern gothic drama u kojoj se sve dešava kako treba, a ne razjašnjava™ se ništa i to je super. TD je southern gothic krimić koji je zaokružio priču, ali pošto ćerka nije zlostavljana, bacanje venca cveća u vodu ne znači ništa, fotke na zidu su samo ukras, onda je neviđeno sranje i prodaja, i nije feministički i seme mu se zatrlo.

Za to govorim. Ako je loše što je TD journey not the destination (iako ima destination, logičan), što onda nije isto to za Rectify? Zato što je drama?

 

edit: A što se tiče rešenja, to da li jeste ubio ili nije ubio svoju devojku je glavni pokretač priče.

meni, osim juga, niđe veze između te dve serije. možda Rectify ima neke elemente southern gothica, ali bar u prvoj sezoni toga je bilo jedva u tragovima. na kraju krajeva, ne da mi đavo mira: kad Danijel priča o vremenu između sekundi, to deluje mnogo autentičnije (što zbog jasne veze sa ličnim uskustvom, što zbog dobre usklađenosti sa tempom serije) nego kad onaj brko priča o vremenu kao ravnom krugu™.

ne slažem se sa ovim poslednjim. Danijelovo oslobađanje je pokretač priče, ne ko je ubio Hanu. da li je kriv ili ne je neizvesnost koja stvara zanimljivu tenziju i meni ne bi smetalo i da se to nikad ne razjasni. to može da bude okej mehanizam da te tera da stalno reinterpretiraš Danijelova iskustva i ponašanje, kao i to kako njegova okolina i porodica gledaju na njega. na kraju krajeva, to omogućuje i pitanje koje Tawney, koja ne zna da li je kriv ili ne, postavlja od početka (ne sasvim eksplicitno, ali svojom ulogom): i ako je kriv, zar nije dovoljno kažnjen?

Rectify je obecavao u prvoj sezoni. posle me je ugusio, oce kaki, nece kaki.

 

tko voli dobar teksic gleda FRIDAY NIGHT LIGHTS.

apsolutno se slazem.

 

danijel jos uvek pojma nema ko je on i sta je zaista u ovom za njega nadrealnom okruzenju. i to je mnogo veca misterija i teze pitanje nego da li je stvarno ubio.

 

inace, meni je druga sezona sjajna, jos bolja od prve, a prva je mnogo dobra.

edit. Aleksija se sa mnom složila, numem da kvotujem...

Edited by malkin
Link to comment

Prva sezona je skoro savrsena. Sve super, tempo mi nimalo ne smeta, naprotiv.

 

Ne mogu da ne pomislim na Adnana i Serial dok gledam, though :)

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...