variola Posted April 7, 2018 Posted April 7, 2018 Kad se malo udje u stos, svake godine sve lakse ali realno ima posla i uvek zavrsim sa duplo vise sadnica nego sto mi treba. Dobro je ako imas sopstveno seme a opet mnogo lakse sada kupiti sadnica samo koliko ti treba. Jedino sto su u ponudi uglavnom superhot a nekih (meni) zanimljivih nema.
variola Posted April 7, 2018 Posted April 7, 2018 Kad imas dobre ucitelje/savetnike Ove godine sa sadnjom krenuo polovinom januara, mada je dodavanja bilo narednih mesec dana. Iz ostavljenog semena Jalapena mi npr. nista nije niklo pa sam pojacavao giant koga sam isto imao.
katamaran Posted April 7, 2018 Posted April 7, 2018 37 minutes ago, variola said: Kad se malo udje u stos, svake godine sve lakse ali realno ima posla i uvek zavrsim sa duplo vise sadnica nego sto mi treba. Dobro je ako imas sopstveno seme a opet mnogo lakse sada kupiti sadnica samo koliko ti treba. Jedino sto su u ponudi uglavnom superhot a nekih (meni) zanimljivih nema. Kod mene kontra. Isklijavao sam 80-90% kad sam se prvi put dohvatio semenki.
Haralampije Posted April 15, 2018 Posted April 15, 2018 Sinoc sam izneo ljepotice na terasu, dosta je bilo suncanja na 6000 K, treba da se naviknu sledece dve nedelje na sunce, vetar i dnevne oscilacije t
katamaran Posted April 15, 2018 Posted April 15, 2018 (edited) Po listovima se provali da su savrsene. Ja kao treba da porucim sadnice al mi se ne da. Bas sam izgubio volju. Kolko vidim Zika ove godine pordaje po 150. edit: jel ima semena limunove trave po cvecarama po pijacama (siri centar, od Zelenjaka do Cvetka, eventualno NBGD) il sadnica negde? 95% mi je propalo jer sam stavio u preveliku saksiju sto su macketine shvatile kao izazov. Edited April 15, 2018 by katamaran
gospa buba Posted April 16, 2018 Posted April 16, 2018 bude uvek u maksiju ili merkatoru, kad krenu sa zachinima, ozbiljne razvijene biljke u saksijama. meni je prezimila napolju i krenula normalno. mnogo lepa travka [emoji4] inache za preko zime napolju, kad opadnu listovi ostane samo golo suvo granje, i na prolece tera izdanke bez problema. sent from bubamoto
katamaran Posted April 16, 2018 Posted April 16, 2018 Prvo pomislih da pricas o paprikama pa rekoh sanse nema... Onda se skontah sta sam pitao Bas me obradova, hvala puno za info.
Frank Pembleton Posted April 16, 2018 Posted April 16, 2018 A šta radite sa tom travom?...shiit has hit the fan....
katamaran Posted April 16, 2018 Posted April 16, 2018 (edited) Cajevi, zacin u azijskoj kuhinji... Nemam ni ja iskustva, al tako mi rekli. Edited April 16, 2018 by katamaran
gospa buba Posted April 16, 2018 Posted April 16, 2018 (edited) aaa, nije to ta trava. ne nadaj se. kod nas je to matichnjak/melisa/limunova trava. drvce takoreci. Edited April 16, 2018 by gospa buba
katamaran Posted April 16, 2018 Posted April 16, 2018 Moram da probam po cvecarama al ce me verovatno gledati ko idiota... Eventualno neki likovisa Bajlonija sto svake godine prodaju svasta, al cisto sumnjam da ce ovo imati.
gospa buba Posted April 16, 2018 Posted April 16, 2018 nesh naci po cvecharama nishta. ali pamtim te, ako primetim negde.
katamaran Posted April 16, 2018 Posted April 16, 2018 (edited) Hvala. Nisam ni ja optimista za cvecare. Sad cu malo da prevrtim oglase, taman cekam da mi krene smena... edit: izgleda da kod nas stvarno zovu maticnjak limunova trava... http://www.novosti.rs/vesti/zivot_+.304.html:382302-Maticnjak-ili-limun-trava-priziva-pozitivne-misli edit: mrzim limundo/kupindo i njihovo arhiviranje al izgleda da ima nade za sadnicu http://www.limundo.com/kupovina/Za-kucu-i-dvoriste/Dvoriste-i-basta/Sadnice/Cymbopogon-Limun-Trava-sadnica/27312805/AukcijaNijeNadjena?txtPretraga=Cymbopogon ili Limun ili Trava ili sadnica&Okrug=-1&Opstina=-1&cmbNapPretPodKategorijaLimundo=1301 Edited April 16, 2018 by katamaran
beta Posted April 16, 2018 Posted April 16, 2018 nema ovde dovoljno potražnje za lemon grass pa je zato i nema u ponudi. nema dovoljno različitih azijata. sve do jednog dana kada srbi shvate da bez nje nema života i kuvanja. onda neće moći da se živi od ponude. ima da bude gore nego sa rukolom i korijanderom. ja sam se jedno vreme zanosila da posadim u saksiju ali sam brzo odustala jer je nigde nije bilo.
Recommended Posts