Venom Posted March 7, 2016 Posted March 7, 2016 Jel bi znao na osnovu slike da prepoznas da li je klijanac od ceri ili od obicnog paradajza? Tesko. Imao sam prosle godine bar sest vrsta i svi su bili potpuno razliciti, a ne bih rekao da su imali neke zajednicke karakteristike. Puno listova, malo listova, zbunastiji, manji, veci, meksi i tvrdji listovi, svetlo i tamno zeleni, bilo ih je u svakakvim kombinacijama.
katamaran Posted March 7, 2016 Posted March 7, 2016 Nadao sam se da je dvometras al mozda i nije lose ako je ovaj ceri.
zola89 Posted March 7, 2016 Posted March 7, 2016 Ti si jos bas kasno uzeo. Kolko se secam Leskovcanin imao neku bas jeftinu cenu za gomilu sadnica? Sta ces za ovu sezonu? Sacuvao neku biljku, seme...? Sto se tice sunca zavisi od vrste do vrste al ga generalno vole. Kolko ja znam manjak sunca uglavnom prouzrokuje velike biljke i malu kolicinu plodova. edit: Kad ga vec zoves cepoguzac (tanj.stevan.cakic ili tako nesto im je nik na kupindu) da nisi probao famozni sos? Interesantno da trenutno nista ne nude. Za sadnice je rano al me cudi da ne nude seme i sosove. Zile se vredno sprema za novu sezonu :) Znaš kako, prezimile su mi sve tri biljke, dve sam izbacio na hodnik u zgradi(carolina reaper i yellow scoropion) a jedna(black naga) mi je ostala(prezimila) na zastakljenoj terasi. Ova na tesrasi mi je već procvetala kad je bilo onih par lepih dana, mada odbacuje ove prve cvetove. Ogromne su billjke, skoro 2m, tako da nemam prostora za neke nove da isprobavam. Slikaću ovih dana kad stignem pa ću da okačim. Cepoguzca imaš na kupujemprodajem, pod nickom ljutomanija, valja i dalje soseve, semenke i ukisiljene papričice. Nije još krenuo sa rasadom.
Venom Posted March 7, 2016 Posted March 7, 2016 Nadao sam se da je dvometras al mozda i nije lose ako je ovaj ceri. Najveci koji sam imao prosle godine je bio cherry, tako da...
katamaran Posted March 7, 2016 Posted March 7, 2016 @Zola89 Kad pre cvetovi :o Ovo moje sto je ozivelo nije odmaklo dalje od novog rasta od par cm sa (za sada) minijaturnim liscem. Sem tog mladog lisca sve su celave ko Saban Saulic. Izgleda da ih prezimljavam u pretoplom pa cu za sledecu sezonu par komada testa radi na stepeniste zgrade. @ Venom Ovi moji ceriji sto sam gajio sve nesto po max 30-ak cm visine. Jedino mi onaj kruska zuti bas rastao.
variola Posted March 7, 2016 Posted March 7, 2016 Jel bi znao na osnovu slike da prepoznas da li je klijanac od ceri ili od obicnog paradajza? Meni liči na čeri. Prošle godine sam prvi put posejao sa idejom da gajim u saksiji. Na kraju je izrastao isto preko 150 cm i radjao kao lud do pola oktobra. I dalje je imao gomilu plodova i cvetova ali je već zahladnelo. Nemam pojma koji je bio (neko domaće seme), baš ukusan, ostavio sam seme, posadio nedavno, i liči mi na to tvoje.
katamaran Posted March 7, 2016 Posted March 7, 2016 Hvala puno :) Problem je sto svi lice pa cu verovatno morati jos da zivim u neznanju :)
variola Posted March 7, 2016 Posted March 7, 2016 Pa da, mislim, nisam gajio ni jedan drugi da bih znao imali kod ovako malih biljki većih razlika :)
Recommended Posts