Jump to content
IGNORED

baštovansko seljački topik; papričice i paradajz na vašem balkonu

yolo

Recommended Posts

Posted (edited)

Daleko sam od poznavaoca al mi guglanje ide od ruke :)

My guess cayenne long slim

http://www.seedaholic.com/chili-pepper-long-red-slim-cayenne.html

edit: nisu jer su suvise male. Kasno sam video upaljac.

Mogao bi da bude bird eye. Ima dosta vrsta sa otprilike takvim plodovima

https://www.google.com/search?q=bird+eye+chilli&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwj6tJCZ76LKAhXJCSwKHTSeDT4Q_AUIBygB&biw=960&bih=477

7011249-red-birds-eye-chilli-on-a-white-

Edited by katamaran
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

google logo igrica sa papricicama povodom godisnjice rodjenje Vilbura Skovila :)

utepa me skorpija  :cry:

On 22nd January 2016 the search engine Google published an interactive Google Doodle to honor Scoville

Edited by katamaran
Posted

Orezao sam svoje saksijske ljubimice koje su radjale cele prosle sezone i cekamo nove plodove  :)

2356fdc.jpg

160df17.jpg

Posted

ljubitelji papričica, eno google danas na naslovnoj odaje počast Vilburu Skovilu

Posted

Kad pre krenuse sa novim rastom. Verovatno sam i ja trebao da orezem al nisam imao srca  :cry:

Moje su pogubile svo lisce al je 90% biljaka zdravo zeleno pa ce neka valjda da pretekne do proleca. Vidim danas da i meni na oba bishops crown-a krenuo novi rast

Posted (edited)

Kad pre krenuse sa novim rastom. Verovatno sam i ja trebao da orezem al nisam imao srca  :cry:

Moje su pogubile svo lisce al je 90% biljaka zdravo zeleno pa ce neka valjda da pretekne do proleca. Vidim danas da i meni na oba bishops crown-a krenuo novi rast

Pa nisu sad krenule :) Bile su zelene do pre neki dan, radjale do pre 10 dana, malo ali radjale.Sad sam ih samo orezao da potenciram rast novih izdanaka.

Edited by Haralampije
Posted

Djubris i preko zime? Moje su u hiibernaciji. Samo na fataliju imam jos jednu berbu nekih plodova sto su se kasno pojavili.

Moje djubrivo trenutno sazreva u sumi i ne verujem da cu ga pre marta donositi :)

Posted

Djubris i preko zime? Moje su u hiibernaciji. Samo na fataliju imam jos jednu berbu nekih plodova sto su se kasno pojavili.

Moje djubrivo trenutno sazreva u sumi i ne verujem da cu ga pre marta donositi :)

jednom da, puno svetla i prosecnih 18-21 C, nista drugo ime ne treba

Posted

Zivo me zanima kolko ce mi biljaka docekati prolece. Prosle zime mi se osusilo vise od 90%

Za sad se relativno pristojno drze.

Posted

Stiglo seme jos nekoliko novih sorti paprika

Pepper_dances_4.gif

• 2 weeks later...
Posted

Mislim da cu ovih dana da sadim.

Od ovih sto pokusavam da prezimim vise  komada glumi prolece i krece sa novim rastom. Nadam se da nisu pozurile :)

Posted

Meni cudno sto krecu biljke unutra. Na njih spoljna temperatura ne bi trebalo da utice.

Mozda ih probudise zraci sunca kroz prozor.

Posted

Daleko sam od poznavaoca al mi guglanje ide od ruke :)

Pomogao si svakako, na kraju su mi najsličnije onome kako su opisane piri piri.

Nego sam za ovu sezonu misli da krenem i sa nekim drugim vrstama, jalapeno, habanero, rainbow, a uzeh jesenas i neko seme, peperoncino ornamentale piše. Pa može par saveta, koje od habanera da probam, pošto ne bih nešto puno sadio. Kolike bi mi trebale saksije za njih? Ja sam do sada koristio zemlju za cveće (neku domaću iz maxija), bez naknadnog đubrenja, čak i onih koje sam sadio u bašti. Ima li neka bolja varijanta, ili traže neku drugačiju podlogu?