Marcus Wulffings Posted April 14, 2015 Author Posted April 14, 2015 e sad, po ovoj uluci koja vodi do olimpijskog stadiona je za ovu priliku organizovan buvljak, prodaju sve i svašta, a tu je i sva ona njihova brza hrana bez koje su svi veliki događaji nezamislivi
Marcus Wulffings Posted April 14, 2015 Author Posted April 14, 2015 gužva oko stadion, ljudi hoće da uđu da vide moralesa na stejdžu, i mi smo se nekako provukli i popeli na tribine
Marcus Wulffings Posted April 14, 2015 Author Posted April 14, 2015 najviše ljudi je bilo na zapadim tribinama, na podijumu su, u trenutku kada smo došli, pevale neke njihove prsate ribetine, posle su nastupali neki njihovi komičari ili ko već; gledaoci su uglavnom kuka i motika, ovo su retki trenuci slavlja i osećanja sreće; šta reći - zabava miliona pokupili smo se devet sati, krenula je ona planinska hladnoća da rezi
Marcus Wulffings Posted April 14, 2015 Author Posted April 14, 2015 rešili smo da se vratimo nekim paralelnim ulicama, evo kako padine sijaju uveče...
Marcus Wulffings Posted April 14, 2015 Author Posted April 14, 2015 to veče su čak i neki lokali radili duže, većina njihovih birtija radi do 9 uveče, što govori o ruralnoj strukturi stanovništva la paza; mlađarija je napunila ulice, i nešto više automobila je na ulicama; bilo je to jedno nesvakidašnje iskustvo... sledeći dan me je čekao death road, e to je prava adrenalinska avantura, to mi je trebalo
Marcus Wulffings Posted April 14, 2015 Author Posted April 14, 2015 za tako nešto se iznajmljuju profi downhill bajsevi i vodiči, cela grupa se sastane u njihovim prostorijama gde se podele zaštitni prsluci, pantalone, rukavice i kacige, saopšte se pravila igre i svi se lepo potrpaju u kombije - pravac pet hiljada metara
Marcus Wulffings Posted April 14, 2015 Author Posted April 14, 2015 sa tog planinskog prevoja od 5000 metara, negde severoistočno od la paza, bajsevima se spuštamo 20km na visinu od 2500 metara; sa planinske hladnoće i pet stepeni došli smo na granicu tropskih šuma, tuje već podnošljivije ali i staza postaje ozbiljnija, nema više asfalta a provalija je sa naše leve strane i tako 40km prave downhill vožnje; prvi deo puta je bio čisto zagrevanje
Marcus Wulffings Posted April 14, 2015 Author Posted April 14, 2015 evo šta sam uspeo da usnimim nikonom
MancMellow Posted April 14, 2015 Posted April 14, 2015 A uphill bajsevi ne postoje? :P Prelepo je. Oblaci kao da ćeš da ih jedeš :)
Marcus Wulffings Posted April 14, 2015 Author Posted April 14, 2015 A uphill bajsevi ne postoje? :P Prelepo je. Oblaci kao da ćeš da ih jedeš :) možda će izmisliti tu disciplinu, ali je downhill atraktivniji oblaci su kao puslice od belanaca;
Marcus Wulffings Posted April 14, 2015 Author Posted April 14, 2015 već na početku druge i ozbiljnije etape sam polomio zadnji menjač na bajku, a vodič indio ccccc jujujuju, oćento dolares šteta, plati pa se klati; dao sam mu 100$ bill, nije imao kusur, kao sutra ćemo rešiti stvar - ajde dobro gume su 26", normalne ali deblje, dok je put bio prepun kamičaka, izbrazdan isušenim potpčićima vode koja se cedi sa stena; najvažnije je kočiti pre krivine, sa obe kočnice, ne stiskati krvnički jer ćete preleteti u provaliju; zbog debljih guma prelećem preko kamenja kao u snu, neverovatan osećaj
Recommended Posts