May 5May 5 On 3. 5. 2026. at 18:58, goofs said:Ja bih rekao da vredi, ja sam baš tako odgledao, bila fina vožnja i zabava, malo smara na momente, malo naivno, ali zgotiviš neke likove, ima makljaže i krvopije. Nije GoT, ali nije ni propo kao GoT.Pao je kvalitet odlaskom Ragnara prosto je čovek toliko upečatljiv lik bio da je bilo nemoguće zameniti ga i popuniti rupu, a i bio je (uglavnom) pravičan lik koji je motivisao da navijaš za njega, to je po meni ono što je najviše hvalilo posle. Ne vidim smisao da se ne odgleda sve, ugledajte se na mene, evo gledam station eleven i suze mi idu od smora ali završiću jer sam prosto ocd poremećen...Kad sam ovde, moram da dodam da mislim da su ultra proseravači ljudi koji pljuju vikinge. Michael Hirst, pisac, je ozbiljan istorijski freak (producirao i Tudore i Bordžije), dosta se trudio da priča prati neke kakve takve istorijske fakte podloge i događaje. Prva sezona pa i druga su spektakularne u pogledu castinga, autentičnosti kostimografije, a i očigledna je visoka produkcija, bez problema bih je svrstao u jednu od najboljih istorijskih serija ikada, uz Rome verovatno i druga najbolja, tu je Spartacus itd... The Last Kingdom je npr ok za gledanje ali svakako level ispod vikinga.