villiem Posted July 17, 2022 Posted July 17, 2022 Da li skinu zabranu u Vremenu posle nekog vremena, na tekstove? U stvari, jel ima neko da postavi Teofillov tekst u originalu
booyaka Posted July 17, 2022 Posted July 17, 2022 Dosta više tog debelog, masnog smarača. Zagađuje javni prostor više od dve decenije. 2 1
Duhovnost, ljubav i med Posted July 17, 2022 Posted July 17, 2022 23 hours ago, Reaktor said: moj vokmen je pod jastukom, oženiše me muzikom Дигни руку, дигни обадве, немаш хумор ни за јогурте.
Popular Post Svarog Posted July 17, 2022 Popular Post Posted July 17, 2022 (edited) ja sam se muzički formirao u 90im, a je to tehnički još uvek neka Jugoslavija. pa evo moje liste najznačajnijih albuma iz te dekade. albumi su poređani hronološki. 1991) Rambo Amadeus – Psihološko Propagandni Komplet M-91 sve hit do hita. čudo jedno od albuma. možda ne Rambovo muzički najbolje delo, ali sigurno najpopularnije. "Halid Invalid Hari" i "Smrt Popa Mila Jovovića" sam i kao balavac znao napamet. a znam i sad. ono što je @James Marshall pre nekog vremena komentarisao na topiku o domaćem repu, kako nas sve ovde radi kad se uvuče u pesmu taj Balkanizam, pa ja odgovorio sa Edom Majkom. u stvari, znao sam da tad ima nešto što previđam i čega ne mogu da se setim. a to je ovaj Rambov album, i naročito "Halid Invalid Hari" pesma. Rambovo korišćenje narodnjaka na prethodnim albumima "Hoćemo gusle" i "O tugo jesenja" je mnogo direktnije i deluje kao karikiranje. na ovom albumu je to skroz u službi samih pesama. 1991) EKV – Dum Dum nemam pojma kako se ovaj album kotira u odnosu na njihove ostale, čini mi se da se retko koja pesma odavde spominje kada se nabrajaju njihove najznačajnije ili najbolje. ali ja sam oduvek voleo "Siguran" i "Idemo", i slušao ovaj čitav album do iznemoglosti. da, činio mi se drugačijim u odnosu na ono što su ranije snimali. 1992) Deca Loših Muzičara - Dobardan! neobično energičan album. možda slabije produciran (bemliga, nisam ja baš neki muzičar da procenjujem) ali možda mu baš ta prljavost daje draž. 1994) Bjesovi – Bjesovi šok. nisu ličili ni na šta pre toga na domaćoj sceni. pojavili se pre toga niotkuda na Gitarijadi i razneli. sledeći album "Sve Što Vidim i Sve Što Znam" je možda i bolji, ali ovaj je prvi. prvi, ako se svi pravimo da "U Osvit Zadnjeg Dana" nikad nije izdat. 1995) Atheist Rap – Ja Eventualno Bih Ako Njega Eliminišete sve ono što od panka, kao muzike, očekujem: brze gitare, dobri tekstovi, kratke pesme. možda ovde nema vanvremenskog hita kao "Wartburg Limuzina" što je, ali sve pesme su super spakovane i mogu da se slušaju (što kod pank bendova baš i nije uvek slučaj). 1996) Sunshine – Sh.G.T.M. pre ovoga sam mislio da domaći rep nikad neće prebaciti ono što je recimo Gru bio (da ne spominjemo ostale koji su se pojavljivali na TV Pink). jbt, ovi su imali bend i kidali su. još jedan domaći bend čiji prvi album nije nagoveštavao ono što se desilo kasnije. na "Ljubavna Likvefakcija" smo imali "Priđi mi ti" i "Žaklina Traži Sponzora" koji su bili, pa da kažemo, ok. 1998) Kanda, Kodža i Nebojša - Igračka Plačka kako čudan ambum, bez slabe pesme a opet bez ultimativnog hita. jedan od retkih domaćih albuma koje slušam kompletno bez preskakanja. i potpuno neočekivan albun nakon prvenca "Guarda Toma!" 1998) Block Out – San Koji Srećan Sanjaš Sam apsolutno remek delo koje ih je zacementiralo kao stub domaće muzike, a i kod mene lično. nakon ovog albuma bilo je jasno da Vranjković nije tek tamo neki tekstopisac. 1999) Darkwood Dub – Elektro Pionir zanimljivo da danas više volim i češće se vraćam stvarima sa prethodnog "U Nedogled". ali ovaj album je stavio do znanja da mi možemo da imamo ozbiljnu elektro muziku. bez slabe pesme, ali i hitčinom "Zapremina Tela". 1999) Kiril Džajkovski – Homebound Makedonsko, al mora da uđe na listu kao i kod Darkwooda i ovaj album dokazuje da electro može da bude pametan i da može da se snima kod nas. za razliku od Darkwooda, a i zajebancija koje je i sam snimao posle, Kiril je ovde mračan i premračan. "Close to Comfort" i "Primitive Science" su posebno remek dela. Edited July 17, 2022 by Svarog 17 2
James Marshall Posted July 17, 2022 Posted July 17, 2022 Ovo je jedan od onih "zašto ja nisam nešto ovako napisao, mada je i bolje tako, sroči to čovjek bolje od mene " postova 1
klimt Posted July 23, 2022 Posted July 23, 2022 Teofil strikes again https://nova.rs/kultura/teofil-pancic-razbesneo-kragujevcane-smak-je-najuzasnija-muzicka-tvorevina/ Sad se vadi kod Smakovaca da je i Pekinška patka idiotski bend.
James Marshall Posted July 23, 2022 Posted July 23, 2022 o bože gospode, opet rasprave na nivou lokaliteta, geografskog porijekla i identifikacije sa istim 1
Lancia Posted July 23, 2022 Posted July 23, 2022 12 minutes ago, klimt said: Teofil strikes again https://nova.rs/kultura/teofil-pancic-razbesneo-kragujevcane-smak-je-najuzasnija-muzicka-tvorevina/ Sad se vadi kod Smakovaca da je i Pekinška patka idiotski bend. Kreten
nenad Posted July 23, 2022 Posted July 23, 2022 teolif je odavno postao karikatura, sve cesce su mu tekstovi kao kad gorcin pise o fudbalu. 2
aram Posted July 23, 2022 Posted July 23, 2022 (edited) On 17.7.2022. at 13:05, April said: Kad god naletim na još jedan smarački tekst o Odbrani, ukaže mi se ocvali jebač iz vremena La Coste majica sa tvrdim kragnicama. Ima tu neka tajna veza sa onim ludacima što pišu o Tesli, a od fakulteta uglavnom imaju položen najlakši ispit na prvoj godini. pa logično - u to vreme je taj ispit bila Odbrana i zaštita, tj. ONO i DSZ Edited July 23, 2022 by aram
Frank Pembleton Posted July 25, 2022 Posted July 25, 2022 Teofil strikes again https://nova.rs/kultura/teofil-pancic-razbesneo-kragujevcane-smak-je-najuzasnija-muzicka-tvorevina/ Sad se vadi kod Smakovaca da je i Pekinška patka idiotski bend. Ne kune majka sina što je gubio, no što se vadio.....shiit has hit the fan.
francuski sobar Posted July 25, 2022 Posted July 25, 2022 (edited) Lični stav o Smakovom stilski pregaženom provincijskom luzeraju je ok ali ga braniti sa pozicije još efemernijeg nazora šizofrenog junferaja što se beči vid me što sam ljuto (kakav sam i ja iskreno tada bio) je tek smešno. Nisam veliki poznavalac Smaka ali uz nesporan muzički kvalitet, uz pripadajuće tehničko izdrkavanje, mnogo mi je lep stih sanjao sam žutu dunju a moja duša najvoli da đipa uz Satelit sve sa onim "novotalasnim" tekstom Edited July 25, 2022 by francuski sobar 2
giuseppe Posted July 26, 2022 Posted July 26, 2022 Ovo je jedan od onih "zašto ja nisam nešto ovako napisao, mada je i bolje tako, sroči to čovjek bolje od mene " postova [emoji4] Bukvalno. Svarože, jel si ti ja? Potpis za sve, sem Sunshine, nikad nisam imao žicu za rep. 1
Bojan Posted January 12, 2023 Posted January 12, 2023 1. Crno bijeli svijet – Prljavo kazalište (1980) Neka te ništa ne brine 2. S vetrom uz lice – EKV (1986) Kao da je bilo nekad 3. Treći svijet – Haustor (1984) Zadnji pogled na Jeršaleim 4. Dnevnik jedne ljubavi – Josipa Lisac (1973) O jednoj mladosti 5. Odbrana i poslednji dani – Idoli (1982) Odbrana 6. Angels Breath – Milan Mladenović/Mitar Subotić Suba (1994) Ogledalo 7. Zeleni zub na planeti dosade – Disciplina kičme (1989) Betmen Mandrak Fantom 8. Život počinje u tridesetoj – Darkvwood Dub (2002) Repetitor 9. Sunčana strana ulice – Azra (1981) Užas je moja furka 10. Samo par godina za nas – EKV (1989) Krug 11. Probaj me – Oliver Mandić (1981) Moja draga voli Kurosavu 12. Ikebana – Lačni Franz (1981) Paloma 13. Nevinost – Laboratorija zvuka (1986) Skakavac joj zašo u rukavac 14. Uspavanka za Radmilu M – Bijelo dugme (1983) Ovaj ples dame biraju 15. Izleti – Paraf (1981) Javna kupatila 16. Dosta, dosta, dosta! – Boye (1988) Dosta dosta dosta! 17. Proteini i ugljikohidrati – Letu štuke (2008) Belladona 18. Električni orgazam – Električni orgazam (1981) Vi 19. Bolero – Haustor (1985) Ena 20. Letu štuke – Letu štuke (2005) Minimalizam 21. Šta bi dao da si na mom mjestu – Bijelo dugme (1975) Šta bi dao da si na mom mjestu 22. Videosex 84 – Videosex (1984) Moja mama 23. Dino Dvornik – Dino Dvornik (1989) Zašto praviš slona od mene 24. Kad nedjelja prođe – Xenia (1983) Iznenadi me 25. Ovaj zid stoji krivo – Obojeni program (1991) Nebo, nebo plavo je! 26. Izlog jeftinih slatkiša – Buldožer (1980) Žene i muškarci 27. Maske za dvoje – Jakarta (1984) Spiritus 28. Boa – Boa (1982) Milion 29. Godina zmaja – Psihomodo pop (1989) Frida 30. Bistsriji ili tuplji čovek biva kad... – Šarlo akrobata (1981) Samo ponekad 31. Strah od monotonije – Pekinška patka (1981) Monotonija 1
Tsai Posted January 13, 2023 Posted January 13, 2023 Nestvarne stvari La strada Najvaznije je biti zdrav Angel's breath bilo koji EKV , recimo Ekatarina Velika Elektro pionir San koji srecan sanjas sam Pedja d boy - Paranemija
Recommended Posts