Yesterday at 08:351 day Ovo zabranjivanje nepodobnih partija po Evropi sigurno nece da se zavrsi dobro. Ili ce da ojaca i jos vise napravi ekstremnim zabranjene partije ili ce da oni koji zabranjuju postanu sve vise ono protiv cega se kao bore - diktatura.Greska u koracima je napravljena decenijama ranije kad se vlast otudjila od naroda i pocela samo da sluzi bogate. A narod ce je pre ili kasnije skinuti, ako ne bude mogao na izborima onda revolucijom. Opet smo mi avangarda.
Yesterday at 08:461 day On 3. 5. 2025. at 19:16, Budja said:"rightwing extremism" je u saglasnosti sa Foreign Office kada dodje do jedne zemlje na bliskom istoku, i suspendovaje unutrasnje demokratije u tom smislu.Potpuno su se pogubili Nemci.Ja mislim da je davno to trebalo uraditi, a ne pustati fasizam da buja i zalivati godinama (pre decenije smo gledali dokumentarce o WWII na historiju koji su bili outright divljenje cestitom Vermahtu).Ekstremna desnica treba da je zabranjena, fasisti koji bi to da glasaju prokazeni. Da ih bude sramota, kako sto je jedno kratko vreme to bilo kod nas sa radikalima.
Yesterday at 08:531 day 11 minutes ago, Shan Jan said:Ovo zabranjivanje nepodobnih partija po Evropi sigurno nece da se zavrsi dobro. Ili ce da ojaca i jos vise napravi ekstremnim zabranjene partije ili ce da oni koji zabranjuju postanu sve vise ono protiv cega se kao bore - diktatura.Greska u koracima je napravljena decenijama ranije kad se vlast otudjila od naroda i pocela samo da sluzi bogate. A narod ce je pre ili kasnije skinuti, ako ne bude mogao na izborima onda revolucijom. Opet smo mi avangarda.Ja sam zbog toga glasala neke retardinrane zelene a ne za fasiste, a uostalom bas su fasisti poznati da ce da idu protiv bogatih ha ha. Fasiste pre svega glasaju malogradjani kad ih malo stisne ili cak ni ne stisne nego eto tako, jer vole i ponovo je ok. U kolevci fasizma zapadnoj Evropi uvek ima po mojoj proceni oko reda velicine 30% olosa koji su spremni da se sa nekih centristickih partija prebace na glasanje za cist fasizam jer naprosto - tu su svoji. Ovih ostalih 70% su tas na vagi, i to koliko se osecaju ugrozeno od svojih fasista, a verujem da se veci deo ne oseca ugrozenim posto ce fasisti targetovati "nezapadne" imigrante i muslimane, pa ih onda tolerisu i to tako ide. To su neki moji utisci.AfD ce dodatno nabujati evo da bacim neku prognozu kad onu bizarnu lezbejku zamene belim muskarcem.
Yesterday at 09:001 day 17 minutes ago, vememah said:Ups.https://www.dw.com/en/germany-merz-fails-to-secure-majority-in-first-round-vote/live-72443927Izglasaće ga verovatno na kraju kad pritegnu te što nisu glasali, ali je ovo dosta zanimljivo.11 minutes ago, Shan Jan said:Ovo zabranjivanje nepodobnih partija po Evropi sigurno nece da se zavrsi dobro. Ili ce da ojaca i jos vise napravi ekstremnim zabranjene partije ili ce da oni koji zabranjuju postanu sve vise ono protiv cega se kao bore - diktatura.Greska u koracima je napravljena decenijama ranije kad se vlast otudjila od naroda i pocela samo da sluzi bogate. A narod ce je pre ili kasnije skinuti, ako ne bude mogao na izborima onda revolucijom. Opet smo mi avangarda.Merz je prvi designated "kancelar" koji je posle potpisivanja koalicionog sporazuma failovao na izborima u Bundestagu 👀Niko nije zabranjen u Nemačkoj. Afd je posle istrage nezavisnog tela za zaštitu ustava označen kao right wing organizacija koja retorikom i programom krši Ustav. Ovo ne znači nužno da će biti zabranjeni, niti vidim način da se to desi (moguće je ali šanse su veoma male). Više ide ka klasifikaciji ekstremista i sve što će da se desi je pojačan nadzor. To je isto rađeno, čini mi se u Turingiji posle izjava tamošnjeg lidera afd-a. U suštini samo lagani slap po ručicama afd-a da iskuliraju deportacije "čak i nemačkih državljana" "Ausländer raus" "Nemačka nemcima" "za 1 nemca 100..." "peder gradom neće šetati" i ostalih sranja. No pasa nada.
Yesterday at 09:251 day Opet ne kapirate sustinu problema, a to je da se ima izbor liberali ili fasisti.Liberali su se popeli na tuki obicnom coveku, i sta onda ocekujete.Nigde nema prave levice (ne ovih korisnih idiota koji sebe danas zovu levicom/zelenima), ili je totalno skrajnuta.Dok god je tako, AFD-u i slicnima se smesi pobeda.
Yesterday at 14:181 day 5 hours ago, Mel said:Ja mislim da je davno to trebalo uraditi, a ne pustati fasizam da buja i zalivati godinama (pre decenije smo gledali dokumentarce o WWII na historiju koji su bili outright divljenje cestitom Vermahtu).Ekstremna desnica treba da je zabranjena, fasisti koji bi to da glasaju prokazeni. Da ih bude sramota, kako sto je jedno kratko vreme to bilo kod nas sa radikalima.Moze i ovako:Negiranje genocida je zabranjeno (nacisticka Nemacka, Srebrenica).Da ne govorimo o otvorenom podrzavanju.Ako uzmemo u obzir taj princip, ko treba da bude zabranjen u Nemackoj, pored AfD?
Yesterday at 14:221 day Just now, Budja said:Moze i ovako:Negiranje genocida je zabranjeno (nacisticka Nemacka, Srebrenica).Da ne govorimo o otvorenom podrzavanju.Ako uzmemo u obzir taj princip, ko treba da bude zabranjen u Nemackoj, pored AfD?Ja pricam o necem drugom a to je da se klasicni fasizam povampiruje. Pomaganje genocida u Gazi je danas mejnstrim u skoro svim vidjenim zapadnim drzavama, cast retkim izuzecima, ali to nije klasicni fasizam. Mada je korak koji vodi tome, see under USA. Ako mozemo da pobijemo Palestince i to je ok, sto da ne krenemo redom. Ali mislim da makar mi u Srbiji ne treba da se zanosimo da cemo izginuti do kraja kad ovi iz svog imperijalizma krenu u klasicni fasizam flejvor. Razlika ce biti nebo i zemlja u svakom smislu.
Yesterday at 14:351 day kakav lud danUPRAVO: Merz nije izabran za kancelaraUPRAVO: Merz je izabran za kancelarazemo, pa srećno ti bilo u ova turbulentna vremena
Yesterday at 14:361 day 6 hours ago, vememah said:Ups.https://www.dw.com/en/germany-merz-fails-to-secure-majority-in-first-round-vote/live-72443927Izglasaće ga verovatno na kraju kad pritegnu te što nisu glasali, ali je ovo dosta zanimljivo.Srecom, institucija glasanja dok se ne izglasa kako treba savrseno funkcioniseConservative leader Friedrich Merz has won a parliament vote to become Germany's next chancellor at the second attempt.Merz had initially fallen six votes short of the absolute majority he needed on Tuesday morning - a significant blow to his prestige and an unprecedented failure in post-war German history.As it was a secret ballot in the 630-seat Bundestag, there was no indication who had refused to back him - either MPs from his centre-left coalition partner or his own conservatives.Germany's Merz wins vote for cha...Germany's Merz wins vote for chancellor after surviving h...Conservative leader Friedrich Merz has won a parliament vote to become Germany's next chancellor at the second attempt. Edited yesterday at 14:371 day by Lezilebovich
Yesterday at 14:411 day 5 hours ago, Baldrick S. said:Merz je prvi designated "kancelar" koji je posle potpisivanja koalicionog sporazuma failovao na izborima u Bundestagu 👀Niko nije zabranjen u Nemačkoj. Afd je posle istrage nezavisnog tela za zaštitu ustava označen kao right wing organizacija koja retorikom i programom krši Ustav. Ovo ne znači nužno da će biti zabranjeni, niti vidim način da se to desi (moguće je ali šanse su veoma male). Više ide ka klasifikaciji ekstremista i sve što će da se desi je pojačan nadzor. To je isto rađeno, čini mi se u Turingiji posle izjava tamošnjeg lidera afd-a. U suštini samo lagani slap po ručicama afd-a da iskuliraju deportacije "čak i nemačkih državljana" "Ausländer raus" "Nemačka nemcima" "za 1 nemca 100..." "peder gradom neće šetati" i ostalih sranja. No pasa nada.Ne zelim da gubim vreme na ostalo ali nazvati to telo "nezavisnim" je smesno, proveri ko njih postavlja i bira...
Yesterday at 15:181 day 31 minutes ago, assignment said:Ne zelim da gubim vreme na ostalo ali nazvati to telo "nezavisnim" je smesno, proveri ko njih postavlja i bira...Generalno ko je igde stvarno nezavisan? Predsednik BfV je politički postavljen, ostalo su činovnici. Njih nadgleda 4 tela: MUP, parlament, federalna komisija za slobodu informaciju i sud. Ono, nije da su svi nezavisni ali ako afd nije zaslužio ne znam ko jeste.
Yesterday at 15:281 day 5 minutes ago, Baldrick S. said:Generalno ko je igde stvarno nezavisan? Predsednik BfV je politički postavljen, ostalo su činovnici. Njih nadgleda 4 tela: MUP, parlament, federalna komisija za slobodu informaciju i sud. Ono, nije da su svi nezavisni ali ako afd nije zaslužio ne znam ko jeste.Oni nisu pocetkom 90tih uspeli da zabrane NPD koji su bili 10 puta gori. Koliko sam ja razumeo MUP je nad njima, znaci do sada gospodja Feser. A zabraniti ih moze jedino vrhovni sud... Ali nema od toga nista. Cestitke svima koji pdrzavaju Mr. Burns-a aka Fotzenfritze Merz....
Yesterday at 15:471 day 1 hour ago, Mel said:Ja pricam o necem drugom a to je da se klasicni fasizam povampiruje. Pomaganje genocida u Gazi je danas mejnstrim u skoro svim vidjenim zapadnim drzavama, cast retkim izuzecima, ali to nije klasicni fasizam. Mada je korak koji vodi tome, see under USA. Ako mozemo da pobijemo Palestince i to je ok, sto da ne krenemo redom. Ali mislim da makar mi u Srbiji ne treba da se zanosimo da cemo izginuti do kraja kad ovi iz svog imperijalizma krenu u klasicni fasizam flejvor. Razlika ce biti nebo i zemlja u svakom smislu.Slazem se sa tobom. Nije klasicni fasizam, ali rusi moralno-drustvenu osnovu na kojoj je izgradjena post-war liberalna demokratija i tako smanjuje moralnu distancu prema fasizmu.I to je posebno slucaj u Nemackoj gde je osetljivost tolika da je Izrael, maltene, unet u Ustav.To nije problem u Britaniji, koja je ubedljivo najsolidnija evropska demokratija danas, bas zbog toga sto nema tih ogranicenja. I, zato su preziveli Brexit, ono sto Fracuska i Nemacka nikad ne bi dozvolile vec bi ponavljale referendum do iznemoglosti. Edited yesterday at 15:481 day by Budja
Yesterday at 15:591 day 8 minutes ago, Budja said:Izrael, maltene, unet u UstavOstale koje su sistematski uništavani ko jebe kad se nisu izborile za sličan status.