Jump to content

Deutschland

Featured Replies

Germany to create ‘super–high-tech ministry’ for research, technology, and aerospace

New governing coalition also plans to woo scientists from abroad and make it easier for universities to collaborate with the military on defense research

.

That’s a positive move, says Georg Schütte, CEO of the Volkswagen Foundation, the largest independent research funder in Germany.

Hoće Nemci (opet) da prave i neku memoriju kod kuće

New 'DRAM+' memory designed to provide DRAM performance with SSD-like storage capabilities, uses FeRAM tech

Ferroelectric Memory Co. (FMC) has joined forces with Neumonda to reestablish production of the so-called DRAM+ in Germany. It's been a while since Infineon and Qimonda developed and produced dynamic random access memory in Germany, as it became particularly unprofitable to build commodity memory in Europe. However, the new FMC and Neumonda venture will focus on non-volatile FeRAM aimed at specific applications.

Edited by Engineer

• Replies 2.9k
  • Views 290.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Moonwalker
    Moonwalker

@zorglub Vrlo zanimljiv grad, univerzitetski centar. Ima imigranata, uglavnom bledolikih, ex SSSR ima i Balkanaca. imaju Vijetnamce jos iz vremena DDR. Imaju fabrika, nov stadion.Vlasnik Red Bu

• jedna zanimljivost, za ove koji ne prate   trenutno na ZDFu, uživao u studiju, kandidati iz svih većih partija, njih 8, komentarišu rezultate i lepo i civilizovano diskutuju o daljim koracim

Posted Images

On 10. 4. 2025. at 14:53, vememah said:

Šokiran sam

• 3 weeks later...

"rightwing extremism" je u saglasnosti sa Foreign Office kada dodje do jedne zemlje na bliskom istoku, i suspendovaje unutrasnje demokratije u tom smislu.

Potpuno su se pogubili Nemci.

2 hours ago, vememah said:

Fenomenalna je ova praksa koja se raširila po Evropskoj uniji da obaveštajne službe utvrđuju ko je neprijatelj demokratije. Prvo Rumunija, sada Nemačka, posle možda Francuska, Holandija...

SSSR govna da jede...

I opet nema greske - uvek na strani krajne desnice i anti-demokrata. Zasto me to ne iznenadjuje.

50 minutes ago, Budja said:

"rightwing extremism" je u saglasnosti sa Foreign Office kada dodje do jedne zemlje na bliskom istoku, i suspendovaje unutrasnje demokratije u tom smislu.

Potpuno su se pogubili Nemci.

Ne samo tu, ne smeta im, najblaže rečeno, nigde istočno od njih, a nije da ih nema. Ali neće se valjda oni boriti za dobrobit drugih zemalja, to nek vidi svako sa sobom.

36 minutes ago, Ayatollah said:

Fenomenalna je ova praksa koja se raširila po Evropskoj uniji da obaveštajne službe utvrđuju ko je neprijatelj demokratije. Prvo Rumunija, sada Nemačka, posle možda Francuska, Holandija...

SSSR govna da jede...

Imam ja bolju ideju. Ajde da ih pustimo svuda da dođu demokratskim metodama na vlast, pa da vidimo kakvi su zaista. U poslednjih 10-20 godina smo u Evropi i okolini to videli u Srbiji, Mađarskoj, Rusiji, Turskoj, Izraelu. Tek su na početku Italija i Slovačka, ali oni će sigurno od svojih država napraviti raj na zemlji. Za sada im odlično ide. Ajde da vidimo još i Rumuniju, Nemačku, Francusku, Britaniju, pa ako ni kod njih ne bude dobro, onda ćemo da menjamo. Ako smo nešto naučili iz istorije do sada, to je da esktremna desnica bar organizuje fer i poštene izbore sa uslovima istim za sve.

47 minutes ago, Anduril said:

I opet nema greske - uvek na strani krajne desnice i anti-demokrata. Zasto me to ne iznenadjuje.

Poznato je da je koriscenje tajnih sluzbi za trazenje i spijuniranje unutrasnjih neprijatelja temelj demokratije.

30 minutes ago, Engineer said:

Imam ja bolju ideju. Ajde da ih pustimo svuda da dođu demokratskim metodama na vlast, pa da vidimo kakvi su zaista. U poslednjih 10-20 godina smo u Evropi i okolini to videli u Srbiji, Mađarskoj, Rusiji, Turskoj, Izraelu. Tek su na početku Italija i Slovačka, ali oni će sigurno od svojih država napraviti raj na zemlji. Za sada im odlično ide. Ajde da vidimo još i Rumuniju, Nemačku, Francusku, Britaniju, pa ako ni kod njih ne bude dobro, onda ćemo da menjamo. Ako smo nešto naučili iz istorije do sada, to je da esktremna desnica bar organizuje fer i poštene izbore sa uslovima istim za sve.

LOL, ko ste to "vi" koji treba nekog da puste ili ne puste?

Zamišljaš da će obaveštajne agencije kad donose odluke tebe nešto da pitaju? Da će gledati ustav i knjige starostavne kako bi utvrdili koja je od raspoloživih opcija pretnja za demokratiju, pa onda baš nju poperovski eliminisali?

Neverovatno je sa kolikim žarom se ljudi uvezuju u čvor kako bi dokazali da ne podržavaju zapravo politiku protiv koje umišljaju da se bore.

Edited by Weenie Pooh

Znaš da sam mislio na sebe, i zašto je to tako napisano

2 minutes ago, Weenie Pooh said:

Da će gledati ustavi knjige starostavne kako bi utvrdili koja je od raspoloživih opcija pretnja za demokratiju, pa onda baš nju poperovski eliminisali?

Ako ništa drugo, u demokratiji može i služba da nadrlja kad ne radi po zakonu.

8 minutes ago, Budja said:

Poznato je da je koriscenje tajnih sluzbi za trazenje i spijuniranje unutrasnjih neprijatelja temelj demokratije.

Nema demokratije za neprijatelje demokratije. Nema tolerancije za netolerantne.

Edited by Engineer

46 minutes ago, Anduril said:

Ne iznenađuje te jer sam suštinski nisi demokata, pa onda u svakom drugačijem stavu od sopstvenog vidiš neprijatelje.

Ja samo ne želim da se zapati praksa da neizabrane policijske i obaveštajne strukture u netransparentnim postupcima putem nepoznatih decision maker-a donose odluke o tome ko je opasnost za državu, a ko nije. To je baš onako OZNA/UDBA stil kao 1948. godine, samo bez Golog otoka i fizičkih likvidacija, i tada se to radilo radi zaštite narodne demokratije. Možeš da se baviš politikom samo ako neka obaveštajna služba i tajna policija proceni da si moralno i politički podoban da to radiš.

3 minutes ago, Engineer said:

Znaš da sam mislio na sebe, i zašto je to tako napisano

Zato i pitam, ko si ti da zamišljaš da Služba tebi služi? Odakle ta slepa vera u s razlogom ozloglašene institucije?

Ako ništa drugo, u demokratiji može i služba da nadrlja kad ne radi po zakonu.

Naravno. Dozvoliš im da određuju ko je podoban da učestvuje u političkom diskursu a ko ne, pa posle ako to ne budu radili po zakonu, nadrljaće kroz politički diskurs lol

Nema demokratije za neprijatelje demokratije. Nema tolerancije za netolerantne.

Po običaju, Poperova slavna krilatica iz dupeta viri.

Kao po pravilu, pokušaj instrumentalizacije paradoksa tolerantnosti je često znak akutne intelektualne lenjosti.

5 minutes ago, Ayatollah said:

Možeš da se baviš politikom samo ako neka obaveštajna služba i tajna policija proceni da si moralno i politički podoban da to radiš.

Ma ne brini, ako služba ne bude radila po zakonu - nadrljaće! Demokratija to nalaže clownclownclown

48 minutes ago, Engineer said:

Vini ti je rekao u vezi "vas" koji se tu nešto navodno pitate, a ja samo da ponovim ono što sam rekao već više puta - obaveštajnim službama i deep state-u Rumunije, Nemačke i drugih zemalja koje se bave istragom veštica u svojim zemljama bi bilo bolje da se pozabave razlozima zbog kojih im je domicilno stanovništvo do te mere nezadovoljno vladajućim elitama da glasa za najgore populiste i desničare, umesto što pokušava da se državnom prisilom izbori sa njima. Georgesku, AfD, Le Pen nisu uzroci političkih kriza u tim zemljama, već su njihove posledice, i da ih danas zabraniš, sutra će se pojaviti pet novih, jer postoje fundamentalni problemi, pre svega u raspodeli materijalnog bogatstva u tim zemljama, gde ljudi koji samo žele da mirno žive od poštenog rada to čine sve teže i teže, i biće im sve teže i gore. No, od toga neće biti ništa, jer su i te najviše obaveštajne strukture deo problema, a ne rešenja, i nikada neće udariti na strukture kojima duguju sopstvene pozicije.