Jump to content

Deutschland

Featured Replies

A kada naselja umire, mahom umire sve, a i to je vezano ekonomijom i postojanje radnih mesta. U Americi postoje manji gradovi koji su tako bukvalno nestali...Ergo, šta mi vredi što je stan jeftin ako nema posla u okolini...

I sve što sam napisao je vezano na temu Nemačke... Za druge ne znam, pa me i ne zanima...

Ps. Ovo za Wohnheim, je daleka prošlost, i lepo kažeš radnici, šta je sa familijom? I to su većim delom bili gastarbajteri koji su tek stigli, moj deda je bio u takvom, i čim se stabilizovao, malo zaradio, doveo babu i uzeo stan....

Pitao si za primere kada cene stanova, za izdavanje i/ili kupovinu, padaju. Stan za izdavanje je investicija i otprilike kirija je 1/240 cene stana. Mrtvo mesto je jeftino ali nema posla. Gde ima posla, tu sve kosta pa nema para na kraju meseca. Ali, barem ima na pocetku meseca ;)

Sto se tice "opstezitija" kotistili su i mladi Nemci, dodju iz sela u grad i moraju negde da zive. Vremenom napreduju i iznajme samostalan stan. Danas bi svi da zive "siroko" ;)

Primera radi, vaspitacica u vrticu ima platu od 1800 do 2000 eur. U FFM da iznajmi mali stan sa jednom minijaturnom spavacom sobom treba da plati oko 1000+ eur plus troskovi. Bez problema ce je stan kostati 70%plate. Dakle, ako 'oce da zivi mora da radi jos jedan posao. Ali, nece da ide u opstezitije ni za ocin.

Moze da iznajmi onaj "svedaki zatvor" i tu placa 35-40% plate.

Tu uletete sticenici JS, gde im drzava placa smestaj i ova sirotinja pocinje da veruje u price ekstremista. 

On 27. 2. 2025. at 23:05, x500 said:

Sto se tice koalicije crno+plavo, to je prirodna koalicja dve desne partije. 

na ovo moram jos jednom da se vratim, posto se kroz razne medije provlaci da su afd desnica.

nisu, oni su nacisti.

vodja njihove frakcije u evropskom parlamentu je proslog maja izjavio da nisu baaaas svi SSovci bili zlocinici. nakon toga ga je afd izbacio ko vucic gasica - evo ga sad opet u nemackom parlamentu: https://www.theguardian.com/world/2025/feb/25/afd-readmits-two-politicians-excluded-over-nazi-related-remarks 

i zato ne moze nikada biti nista prirodno u pravljenju koalicije sa njima.

bilo ko, bilo gde.

On 28. 2. 2025. at 13:49, x500 said:

Trece, oko placanja stanova. Deo ljudi smatra da nije ok da oni koji rade i sami placaju stanove, a da u isto vreme JC placa stanarinu za izbeglice (i nezaposlene). 

Sto se tice cena, u stvarnosti postoje dupli ugovori, gde deo stanarine placa JC (prema tarifama), a deo na ruke (tax free).

#nijesedesilo

da ovo radi, to bi "svaki" stanodavac koristio, bez obzira da li drzava placa deo stanarine.

stan kosta 1000e, potpises ugovor na 500e i kazes vlasniku "dodjem ti jos 500 na ruke", i onda mu nikad ne dodjes. 

po kojoj osnovi da te tuzi, izbaci, ili sta god, kad pred drzavom ti svoje obaveze placas uredno?

42 minutes ago, Zverilla said:

vodja njihove frakcije u evropskom parlamentu je proslog maja izjavio da nisu baaaas svi SSovci bili zlocinici. nakon toga ga je afd izbacio ko vucic gasica - evo ga sad opet u nemackom parlamentu: https://www.theguardian.com/world/2025/feb/25/afd-readmits-two-politicians-excluded-over-nazi-related-remarks 

To kazu i Kanadjani i Ukrajinci - zato su proglasili bivseg SSovca za dvonacionalnog heroja. Na slican nacin se neki drugi SS-ovci slave u Baltickim republikama, sa sve paradama i spomenicama.

Da li su svi oni nacisti?!

i zato ne moze nikada biti nista prirodno u pravljenju koalicije sa njima.

bilo ko, bilo gde.

Moze biti, ali nemoj zaborabiti da su pre mesec dva AfD i CDU/CSU nasli zajednicki jezik po pitanju izbeglica. 

Rast popularnosti AfD nije nastao tako sto je puno ljudi (visr od 3%) resilo da postanu nacisti/fasisti, vec je to posledica lose politike vodecih stranaka!

#nijesedesilo

da ovo radi, to bi "svaki" stanodavac koristio, bez obzira da li drzava placa deo stanarine.

stan kosta 1000e, potpises ugovor na 500e i kazes vlasniku "dodjem ti jos 500 na ruke", i onda mu nikad ne dodjes. 

po kojoj osnovi da te tuzi, izbaci, ili sta god, kad pred drzavom ti svoje obaveze placas uredno?

Ok - nije se desilo. .../edit, vređanje/ :)

Edited by aram

24 minutes ago, x500 said:

Rast popularnosti AfD nije nastao tako sto je puno ljudi (visr od 3%) resilo da postanu nacisti/fasisti, vec je to posledica lose politike vodecih stranaka!

Oboje je tacno. To su sve ljudi koji su glasali nesto drugo nekad jer je bilo socijalno neprihvatljivo biti naci, a sad je postalo prihvatljivije. Mitljuropski klajnburger koji misli da je Bogom dan da ima standard i pljucka sa visine na nize rase, a da mu Turkinja cisti WC u firmi. Sad kad su se Turkinje iskolovale i zauzimaju dobra mesta bodu im oci opako. Ali malo je tu dobrih ljudi koji eto nikom ne zele zlo al bila losa politika vladajucih partija pa da udare kontru. Vise je onih zlobnih i zavidnih sto su u fino vreme lepo ocesljani u svojim frizerskim salonima, a u lose cuvaju konc logore, prijavljuju komsije, i sve ostalo sto uz to ide.

Novi "lukavi" plan je da se zakonom novo zaduzenje od 50 milijardi ne prikaze kao zaduzenje i na taj nacin da se obidje gornja granica zaduzenja (schuldenbremse).

:covid19:

Najvažnija nemačka izreka je "papir sve trpi".

3 hours ago, Venom said:

Najvažnija nemačka izreka je "papir sve trpi".

Pitanje je kako ce Ustavni sud u KA da reaguje na zakon o krsenju drugog zakona. :isuse:

Mislim sam da su Berbok i Habek dno, ali Merz je cak i ispod njih. 

of such a debt package.

Aww, neće da daju Merzovim drugarima iz koncerna 500 milijardi da se povrate malo od propasti autoindustrije. Plaky.

Na tviteru zelene već zovu petom kolonom i moskovitima, lol. 

Bravo za Zelene.

Život čine male radosti.

Merz, koja ljudska mizerija. Kaže ova iz zelenih, ne prihvataju ono što joj je Merz rekao NA MAILBOX.

Normalno, kaže hoće da proguraju smanjenje poreza bogatašima i podizanje poreskog odbitka ZBOG PUTNIH TROŠKOVA, to najvažnije od svih nemačkih pitanja.

Koja propast. Koja vizija, koja perspektiva, kad u životu ne dobacuješ dalje od sitnog ćara. Jadobednik. Povraća mi se kad ga vidim.

Rekao je on jos pred izbore da oni ne dolaze u obzir, a sad oruk pomozi Milorade al da te ne zovem jer si mi gadan nego na mail. :D

Ispeglaće to kapital, ima i kaficu u salonu da im napravi ako treba. Živeće ovaj narod Rheinmetall.