February 24Feb 24 2 hours ago, aram said: Sahra najavila žalbicu Za 13.000 glasova se valja boriti, logicno je da nesto pokusa.
February 24Feb 24 41 minutes ago, Spooky said: Kad je de DieLinke postao pro Putin? Papir Tviter internet trpi svašta
February 24Feb 24 6 hours ago, Venom said: Perspektive za "normalan" život. Anegdote nisu najbolji argument, ali to je generalno argument da među glasačima dominiraju ljudi koji se osećaju zakinutim i koji misle da je nekom u njihovom okruženju mnogo bolje nego njima, da neki negde napreduju u životu a oni ne. Pogotovo među mlađim ljudima je verovatno najgori mogući osećaj da ih život zaobilazi. Nebitno da li je to opravdano ili nije, da li je neko sam kriv za to ili nije. To je možda i incel argument, ali opet ne bih izvlačio generalne zaključke iz anegdote, pogotovo što incelizam više povezujem sa urbanim sredinama, dating apps itsl gde top 20-30% korisnika dobro prolazi, a ostali ne. Ne volim ja nju, tako da me nešto ne tangira posebno što neće ući. Koja mi je motivacija sam već napisao. Nemacka nije idealno mesto za imigraciju,provreda im kaska sve vise za ovim naprednijim(USA,Kina),ne vidim sto bi bilo bolje.
February 25Feb 25 I dalje imaš 30 dana godišnjeg, 40h radnu nedelju, naknadu sa biroa kad ostaneš bez posla i nekakvu zdravstvenu zaštitu. Kad ove stvari budu bolje negde drugde, idem negde drugde. Meni lično je i Hrvatska ispred USA i Kine za emigraciju, za Tursku bih se malo dvoumio.
February 25Feb 25 Manje stranaca, više AfD-a Rezultat izbora u 50 izbornih jedinica s najmanjim i najvećim udelom stranaca Levo - najmanji udeo stranaca Desno - najveći udeo stranaca
February 25Feb 25 3 hours ago, Engineer said: I dalje imaš 30 dana godišnjeg, 40h radnu nedelju, naknadu sa biroa kad ostaneš bez posla i nekakvu zdravstvenu zaštitu. Kad ove stvari budu bolje negde drugde, idem negde drugde. Meni lično je i Hrvatska ispred USA i Kine za emigraciju, za Tursku bih se malo dvoumio. sve 5, ali sa naglaskom da bi ta zdravstvena zaštita mogla biti na daleko višem nivou, posebno kad uzmemo u obzir to koliko nam mesečno za nju odbijaju od plate.
February 25Feb 25 Merz has opened talks with SPD on approving a new defence fund of up to €200 billion in the outgoing Bundestag. That would be double the 2022 special fund and equivalent to about 5% of German GDP. 5% GDP je mislim bilo i za vreme Hladnog rata.
February 25Feb 25 Zima gospodnja 2025, glavni grad. Rucak sa univerzitetskim profesorom (moj bivsi profesor i dobar prijatelj), covek video svet, radio u USA, Evropi, Aziji, dogovaramo neki workshop koji ce sponzorisati moja firma, i naravno posle flase vina, krece prica kako je antidemokratski i kukavicki sto CDU nece da ide u koaliciju sa AfD, volja 20% glasaca se ignorise, to bi bila "efikasna" koalicija, bla bla bla... Ja znam da je on malko konzervativan (poreklom Poljak), i znam da je bio protiv vakcina dok ga moja zena nije postrojila i odrzala predavanje i naterala i njega i njegovu gospodju da se vakcinisu onomad, ali oooookeej, efikasna koalicija. Isti dan, kasno popodne, frizerka mi sisa psa dok ja sedim i cekam i deklamuje kako je izgubila stan a Ukrajinci dobijaju za dzabe, kako "ovi" sto dolaze uzimaju previse prostora, preglasni su, nisu isti kao mi. Baerbock je uprava "pozvala" jos 57.000 Avganistanaca (ovo kao kad Seselj izmislja brojeve), itd itd itd deklamuje dakle pamflet AfD, nicim izazvana (mene je po akcentu smestila jos pre par godina u Svajcarsku, pa se "otvorila"). Isti dan, dvoje ljudi da ne mogu biti razlicitiji jedni od drugih, Nemacka 2025. Hm.
February 25Feb 25 Quote Friedrich Merz, who's set to become Germany's next chancellor, says talks are underway to form a coalition government with the Social Democrats. He's pledged to have a government in place by Easter [April 20, 55 days from now]. Merz's conservatives want a massive boost in defence spending to help strengthen European security. But he says it's too soon to say whether the outgoing parliament could wave that through. It's also unclear how that would be financed. Edited February 25Feb 25 by vememah
February 26Feb 26 9 hours ago, burekdzija said: Zima gospodnja 2025, glavni grad. Rucak sa univerzitetskim profesorom (moj bivsi profesor i dobar prijatelj), covek video svet, radio u USA, Evropi, Aziji, dogovaramo neki workshop koji ce sponzorisati moja firma, i naravno posle flase vina, krece prica kako je antidemokratski i kukavicki sto CDU nece da ide u koaliciju sa AfD, volja 20% glasaca se ignorise, to bi bila "efikasna" koalicija, bla bla bla... Ja znam da je on malko konzervativan (poreklom Poljak), i znam da je bio protiv vakcina dok ga moja zena nije postrojila i odrzala predavanje i naterala i njega i njegovu gospodju da se vakcinisu onomad, ali oooookeej, efikasna koalicija. Isti dan, kasno popodne, frizerka mi sisa psa dok ja sedim i cekam i deklamuje kako je izgubila stan a Ukrajinci dobijaju za dzabe, kako "ovi" sto dolaze uzimaju previse prostora, preglasni su, nisu isti kao mi. Baerbock je uprava "pozvala" jos 57.000 Avganistanaca (ovo kao kad Seselj izmislja brojeve), itd itd itd deklamuje dakle pamflet AfD, nicim izazvana (mene je po akcentu smestila jos pre par godina u Svajcarsku, pa se "otvorila"). Isti dan, dvoje ljudi da ne mogu biti razlicitiji jedni od drugih, Nemacka 2025. Hm. Ovaj argument da se ne moze ignorisati volja 20% glasaca je 1/1 argument koji je cirkulisao 2012te ovde na forumu u sklopu onih licno mislim neautohtonih floskula plasiranih da poguraju Vucica. Odgovor je naravno i moze i treba, fasisti ne treba da ucestvuju u demokratiji jer kad god dodju fasisti to su ti zadnji slobodni izbori. Malogradjanin koji je ekonomski stisnut ili cak ne ni stisnut ali fakat zavidan prema imigrantima koji ono do better than nemacki nkv radnik, je glasacka masina fasizma.
February 27Feb 27 On 25. 2. 2025. at 18:48, burekdzija said: frizerka mi sisa psa dok ja sedim i cekam i deklamuje kako je izgubila stan a Ukrajinci dobijaju za dzabe Koliko mi je poznato, mozda neko zna detalje, izbeglicama JobCentar pomaze da iznajme stanove/kuce. Za svako mesto postoji tarifa prema broju ukucana + pokrivaju (opet na osnovu neke tarife/tabele) i NK. U takvoj situaciji obican covek je sigurno odusevljen sto ne moze da iznajmi stan, tj moze ali ce da ohoho kosta, a neko sve to dobije dzaba. Sto se tice koalicije crno+plavo, to je prirodna koalicja dve desne partije. Mislim da su koalicije poput plavo+crveno ili plavo+zeleno prosto neprirodne. Zato sto se nalaze na nekoj sredini i otavara se prostor na krajevima za bujanje ekrtremista poput: AfD, Die Linke, BSW, a ako cemo prav za prav i Zeleni nisu bas pod vinklu.
February 28Feb 28 10 hours ago, x500 said: Sto se tice koalicije crno+plavobraon, to je prirodna koalicja dve desne partije. naci govna treba bojiti odgovarajucom bojom. i po istoriji i po vonju koji odaju. 10 hours ago, x500 said: Mislim da su koalicije poput braon+crveno ili braon+zeleno prosto neprirodne. da, zato se nikad nece ni desiti. 10 hours ago, x500 said: za bujanje ekrtremista poput: AfD, Die Linke, BSW, a ako cemo prav za prav i Zeleni nisu bas pod vinklu. linke ima tupavih ideja ali nikako nisu ekstremisti i ne mogu nikako u istu recenicu sa nacistima. i voleo bih da mi objasnis po cemu su to zeleni ekstremisti.
February 28Feb 28 1 hour ago, Zverilla said: naci govna treba bojiti odgovarajucom bojom. i po istoriji i po vonju koji odaju Kada te nesto boli, da li trebas da pijes analgetike ili da trazis uzrok problema. AfD u normalnim uslovuma moze da bude na 3 ro max 5% glasova. Sve preko toga govori da posti problem/problemi koji trebaju da se redavaju. 1 hour ago, Zverilla said: da, zato se nikad nece ni desiti Koliko mi je poznato na lokalnom nivou posyoje plavo-zeleme (nepritodne) koalicije. Recimo BW. 1 hour ago, Zverilla said: linke ima tupavih ideja ali nikako nisu ekstremisti i ne mogu nikako u istu recenicu sa nacistima. Oni jesu ektremisti, recimo njihov odnos prema ratu u Ukrajini. 1 hour ago, Zverilla said: i voleo bih da mi objasnis po cemu su to zeleni ekstremisti U komunikaciji sa "zelenima" sam primetio da im fali elementarna kultura u komunikaciji. Misle da su uvek i u svemu uptavu, i ne ostavljaju prostor da neko moze da misli drugacije. Ali, mozda je moj uzorak previse mali, pa stvara pogresnu percepciju. Takodje, zamisli tu ekstremnu hrabrost da covek koji je lingvista pozeli da bude ministar privrede. To je ekstremno nepoznavanje svoji sposobnosti i sta je posao koji tteba da obavlja. Ili jedna gospodja, vrlo ogranicenih govornih sposobnosti i vrlo upitnog obrazovanja, pristane da bude ministatka ino poslova.