Jump to content
IGNORED

Deutschland

MancMellow

Recommended Posts

Posted

Pa ovo o čemu Venom piše nisu inceli

Posted (edited)

nisam to ni rekla, vec da to što i jedni i drugi gravitiraju ka desnici možda nije skroz random

a ovo Venomovo nemanje perspektive nisam ni razumela da se odnosi na žene, već da je šire od toga (edit: i moj komentar je bio saljive prirode :sleep:)

Edited by dunja
Posted

Рекла си да инцели гравитирају десници као одговор на коментар Венома да раст АФД има везе са осећањем бесперспективности код мушкараца који остају у својим срединама док жене одлазе на студије. Сада кажеш и једни и други али у оригиналном коментару се није видела разлика. Реаговао сам на то јер ми је деловало као да се раст АФД приписује инцелизму(тм) њихових гласача а то сматрам да је погрешно и штетно. Пошто то није била твоја тврдња, онда смо разјаснили све :)

• +1 1
Posted

Perspektive za "normalan" život. Anegdote nisu najbolji argument, ali to je generalno argument da među glasačima dominiraju ljudi koji se osećaju zakinutim i koji misle da je nekom u njihovom okruženju mnogo bolje nego njima, da neki negde napreduju u životu a oni ne. Pogotovo među mlađim ljudima je verovatno najgori mogući osećaj da ih život zaobilazi. Nebitno da li je to opravdano ili nije, da li je neko sam kriv za to ili nije. To je možda i incel argument, ali opet ne bih izvlačio generalne zaključke iz anegdote, pogotovo što incelizam više povezujem sa urbanim sredinama, dating apps itsl gde top 20-30% korisnika dobro prolazi, a ostali ne.

4 hours ago, Roger Sanchez said:

Zar nije Sahra tipa ''vala, socijalisti smo, ali to ne znači da ne možemo prezirati i ćerati migrante''

Ne volim ja nju, tako da me nešto ne tangira posebno što neće ući. Koja mi je motivacija sam već napisao. 

Posted

I posle zašto ovi  imaju 20%. Na sledećim izborima će imati 40% pa će biti kako to, kako to. 

• +1 2
Posted
5 hours ago, Venom said:

Jedan moj drugar je imao teoriju da je rast AfD-a u provinciji na istoku krenuo u sredinama gde ima više muškaraca nego žena, jer su žene pretežno odlazile na studije i da je to jedan od faktora osećaja odsustva perspektive.

dobra stara teorija nejebice.

apsolutno se slažem.

neironično.

Posted
26 minutes ago, garcia said:

dobra stara teorija nejebice.

apsolutno se slažem.

neironično.

Ma nejebica moze da objasni 5%  ali ne moze 20% i 14% medju populacijom starijom od 60 godina.

• +1 1
Posted
1 hour ago, Amos said:

I posle zašto ovi  imaju 20%. Na sledećim izborima će imati 40% pa će biti kako to, kako to. 

Ah, Varufakis opet nešto “smatra”. Vojska nažalost mora da postoji, a treba je i održavati. Ne valja, ali je potrebno. No, lepo je biti u njegovom svetu gde se ne sme obazirati na realnost.

Posted

Mozda u ex-ddr su ostali bez "treba" pa su nahrupili da glasaju za Afd.

Ali sta je problem sa Bavarskom gde je AfD skozio duplo, na 19% glasova. Ili u BW, i tamo su se duplirali.

Izvestaj/statistike po federalnim drzavama.

Mozda je problem malo manje trivijalan, pre svega u odnosu glavnih politickih partija prema gradjanima i njihovim problemima.

• +1 1
Posted
1 hour ago, dragance said:

Ah, Varufakis opet nešto “smatra”. Vojska nažalost mora da postoji, a treba je i održavati. Ne valja, ali je potrebno. No, lepo je biti u njegovom svetu gde se ne sme obazirati na realnost.

Srećno sa tom moralnom ispravnošću i državništvom od Merca. Dok god im se princip bude sastojao od štićenja zločinaca dok se navodno bore protiv zločinaca, a demokratija od ovih fazona koji se verovatno ni u Bugarskoj više ne sprovode, raja će da glasa originalne hohštaplere, bitange i čvrstorukaše. Čuj, Merc da povede u degolističku budućnost, pa nadam ste da ste glasali za Koštunicu ako u to verujete. Otprilike je to nivo logike i big biznis lizobulja. 

Ej, Merc nova nada liberala, jebote bog. 

• +1 3
Posted
3 hours ago, Amos said:

To što bi sad kobajagi ukidanje bilo SAMO za oružje ne znači da poslije ne bi moglo biti za nešto drugo, rekao bih da je glavno je da se ukine 

Posted
16 hours ago, vememah said:

Najjača partija po glasanju za stranku (drugi glas, desni deo listića):

Tamnoplavo = CDU/CSU

Svetloplavo = AfD

Crveno = SPD

Zeleno = Zeleni

Ljubičasto = Levica

FA1xha9.png

Druga po jačini partija po glasanju za stranku:

KcaZfGk.png

Najjača partija po glasanju za kandidate pojedinačno (prvi glas, levi deo listića):

JUNY25S.png

https://www.faz.net/aktuell/politik/bundestagswahl/wahlergebnisse-bundestagswahl-2025-daten-karten-der-wahlkreise-im-ueberblick-110306165.html

Baš bih volio znati je li ovaj AefDeov otočić u Rheinland-Pfalzu na prvom grafu Honeckerov rodni Neunkirchen ili K-Town 

• Create New...