x500 Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Za pocetak Merz mora da napravi koaliciju. Nova realnost je da je tzv "velika koalicija" ustvari sporazum sa AfD. Mala koalicija, sporazum sa SPD je "samoubistvo sa predumisljajem" za sam SPD. Imaju vrlo los trend, a ako ovako nastave Die Linke ce iz pojesti (oni sada imaju SW levlje od sebe, pa mogu malo da se pomere prema centru). Treca opcija je da naprave manjinsku vladu sa Zelenima Sve u svemu - Pirova pobeda za Merza.
Roger Sanchez Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 4 hours ago, Venom said: Šteta što nije ušao BSW da Merz mora da "pojede sva govna što je izasrao, jebemo mu majku svi" Nisam siguran da bi to ikoga usrećilo previše Glavno da smo se riješili Lindnera, što ćeš bolje @Ayatollah ne trebaju im zeleni za većinu 1
zorglub Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 11 hours ago, Moonwalker said: Moram da se pohvalim, dobar mi je njuh bio za Lajpcig (grad). Dobro se branila levica, samo je podeljena. Zar Lajpcig nije centar radničkog pokreta i uporište socijalizma u Nemačkoj još od XIX veka? Ovo sam btw čuo pre n-godina u nekom sovjetskom filmu
vememah Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Glasačke migracije - gubici (leva strana), odnosno dobici (desna strana): Nichtw. = oni koji nisu glasali Edited 3 hours ago by vememah
Moonwalker Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) @zorglub Vrlo zanimljiv grad, univerzitetski centar. Ima imigranata, uglavnom bledolikih, ex SSSR ima i Balkanaca. imaju Vijetnamce jos iz vremena DDR. Imaju fabrika, nov stadion.Vlasnik Red Bula je glavni sponzor tima. Puno restorana razlicitih kuhinja. Vrlo ziv grad i vidi se razlika od drugih sredina na istoku koje su drugacije zbog depopulacije i neinvestiranja. Puno mladih porodica. vredi ga posetiti turisticki. Ima fantastican zooloski vrt, vrlo human koliko to moze da bude. Najbolji u Evropi koji sam ja videla. Klinci koji rade u fabrikama i istovremeno studiraju govore engleski i imaju prirodnu mladalacku radoznalost. Mnogi mladi koji rade kao menadzeri projekata su radili malo u SAD, u drugim evropskim zemljama. Govore odlican engleski. Problem su mladji bumeri sa kombinacijom samo nemackog i paranojom da im neko radi za ledjima ako ga ne razumeju. Strasne traume nose oni od tajne policije. Te generacije se toga nece osloboditi do kraja zivota, ko samostalno nije. Imali su stalna okupljanja i jednih i drugih u periodu kad sam bila. AFD radnicki, . Ova riba kojj su isturili da maskira oridjinale nacose, radila za Goldman Sachs. «Suprugu» Srilankanka i deca joj zive u Svajcarskoj (kao ono Trst kod nekih). Ekvivalent onom americkom debilu kome su deca poluindusi, a on oportuno podilazi najnizem rasizmu i popunjava zeni i tasti tajmsit. Da nije bilo sanse za neprivilegovane, nikad se ne bi izvukao iz govana u kojima je rodjen. U Kemnicu gde postoji velika Volksvagenova fabrika jos od devedesetih otpustili su u novembru (cini mi se tel nakon pada vlade - slucajno ?) neki krs ljudi iako fabrika donosi profit, navodno zbog preorjentacije na drugi tip vozila i akcionara. Ljudi koji bukvalno trideset i kusur godina rade tu. Sindikalno vodja im je jedna fantasticna zena. Misli da je cak i imigrantskog porekla. Nisam mogla da ispratim sta je postigla. Ko normalan ide da rusi vetrogeneratore. Bukvalno ih potkopavaju.. Ko im zeli AFD, sredjivali mu Mask, Putin i po kuci i u zivotu. Edited 3 hours ago by Moonwalker 4 4
Mel Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago 2 minutes ago, Moonwalker said: @zorglub Bukvalno ih potkopavaju.. Ko im zeli AFD, sredjivali mu Mask, Putin i po kuci i zivotu. Pa Mask i Putin im zele AfD.
Moonwalker Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago (edited) Ja im zelim onako ljudski i iz srca da se izvuku od te posasti. Zasluzuju to. Edited 3 hours ago by Moonwalker 2
Venom Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 20 minutes ago, vememah said: Jedan moj drugar je imao teoriju da je rast AfD-a u provinciji na istoku krenuo u sredinama gde ima više muškaraca nego žena, jer su žene pretežno odlazile na studije i da je to jedan od faktora osećaja odsustva perspektive. 1
Venom Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 1 hour ago, Roger Sanchez said: Nisam siguran da bi to ikoga usrećilo previše Glavno da smo se riješili Lindnera, što ćeš bolje @Ayatollah ne trebaju im zeleni za većinu Usrećilo bi mene da mora da prosi kod onih po kojima je polivao poslednjih dana, i to retorikom kojom bi se AfD ponosio. Na kurac ga nabijem.
Roger Sanchez Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Zar nije Sahra tipa ''vala, socijalisti smo, ali to ne znači da ne možemo prezirati i ćerati migrante'' 2
Recommended Posts