Jump to content
IGNORED

Deutschland

MancMellow

Recommended Posts

Posted
8 hours ago, Shan Jan said:

To je tacno. Nemacka sama po sebi nije problem. Mene malo vise brine ako ovo postane globalni trend. Evropa je nakon dosta vremena ludovanja ulevo ozbiljno zabrazdila udesno, nadam se da ce neko normalan da je vrati na kurs. Medjutim, partije centra koje bi trebalo to da urade su se slizale sa bogatasima tako da ako neko nov normalan ne dodje, ne ginu nam ovakvi ekstremisti.

Tesko da ce da je vrati, prosto nema naznaka. A ni prosli put nije samo Nemacka bila u pitanju, mada se furao taj narativ da Nemci su to bili maltene solo zakuvali. Sad je i gore u smislu da ne znam ima li neke evropske zemlje da nije u fazonu desnicarenja, Portugal mozda, ili tako nesto, ali vecina ima jaku vulgarnu desnicu na putu ka vlasti...

Posted
10 hours ago, Shan Jan said:

To je tacno. Nemacka sama po sebi nije problem. Mene malo vise brine ako ovo postane globalni trend. Evropa je nakon dosta vremena ludovanja ulevo ozbiljno zabrazdila udesno, nadam se da ce neko normalan da je vrati na kurs. Medjutim, partije centra koje bi trebalo to da urade su se slizale sa bogatasima tako da ako neko nov normalan ne dodje, ne ginu nam ovakvi ekstremisti.

Pa veće je postalo. USA, Rusija, Turska su već na tom putu. Francuska vrlo moguće, većina manjih evropskih zemalja. Indija i Kina nisu, i verovatno neće biti, fašističke u tom smislu, ali su totalitarni režimi koji (ne)opravdano grabe moć, dok na unutrašnjem planu ne ostavljaju prostor za promene sistema.

Od ostatka sveta ne znam šta možemo očekivati

• +1 3
Posted
14 hours ago, braca said:

Sad će @black mirror da ti objasni svetost apsolutne slobode govora koja se mora poštovati…

ti stvarno ocekujes da ti neko poveruje da ti vise smetaju lazne karte nego karte koje vode desetina hiljada dece pravo u smrt!? svi vi lazni samodeklarisan antifasiti ovog sveta nikako da razumete da je vas kredibilitet posle gaze ravan nuli, unistila vam mafija kredibilitet samo tako, skinula vam maske mafija pa izgledate samo kao pateticni licimeri

ja cu uvek biti za vasu slobodu govora, to je vase pravo kao sto je moje pravo da vas se gadim, a iskreno gadim se vas vise od onih koji su na terenu i vrse genocid

Posted
14 minutes ago, black mirror said:

ti stvarno ocekujes da ti neko poveruje da ti vise smetaju lazne karte nego karte koje vode desetina hiljada dece pravo u smrt!? svi vi lazni samodeklarisan antifasiti ovog sveta nikako da razumete da je vas kredibilitet posle gaze ravan nuli, unistila vam mafija kredibilitet samo tako, skinula vam maske mafija pa izgledate samo kao pateticni licimeri

ja cu uvek biti za vasu slobodu govora, to je vase pravo kao sto je moje pravo da vas se gadim, a iskreno gadim se vas vise od onih koji su na terenu i vrse genocid

Ajde probaj da se držiš teme, nismo pričali o Gazi uopšte. Apsolutna sloboda govora je i da se fašistima dozvoli da crtaju mete na čelo ljudima druge vere, boje kože itd. 

Inače šta ti konkretno radiš u vezi Gaze osim što skičiš i prdiš na forumu ? 

Posted
14 hours ago, Shan Jan said:

nadam se da ce neko normalan da je vrati na kurs. 

Season 9 Lol GIF by The Office

• +1 1
Posted

Koji kurčev kurs? Samo treba da nastave ovako pa kad pukne posle đavo kriv.

• +1 1
Posted
4 hours ago, Engineer said:

Pa veće je postalo. USA, Rusija, Turska su već na tom putu. Francuska vrlo moguće, većina manjih evropskih zemalja. Indija i Kina nisu, i verovatno neće biti, fašističke u tom smislu, ali su totalitarni režimi koji (ne)opravdano grabe moć, dok na unutrašnjem planu ne ostavljaju prostor za promene sistema.

Od ostatka sveta ne znam šta možemo očekivati

Ovog puta nece biti Rusije i USA da vracaju Evropu u neku normalu, nema korektivnih mehanizama. Tako da...

Posted
11 hours ago, braca said:

Ajde probaj da se držiš teme, nismo pričali o Gazi uopšte. Apsolutna sloboda govora je i da se fašistima dozvoli da crtaju mete na čelo ljudima druge vere, boje kože itd. 

Inače šta ti konkretno radiš u vezi Gaze osim što skičiš i prdiš na forumu ? 

ne moram da radim ja nista jer nisam ja antifasista nego ti si, zato se i pitam kako nisi do sada trazio bombardovanje izraela do kamena doba

sto se tice gaze, kako ti to mislis danas govoriti o fashizmu a ne spomenuti gazu :isuse:

Posted (edited)

On 14. 1. 2025. at 23:49, Shan Jan said:

nadam se da ce neko normalan da je vrati na kurs

Ghalc_aXYAEnxVw?format=jpg&name=medium 

Edited by Weenie Pooh
  • Haha 4
Posted (edited)

Svima prelomio rast 2022, osim USA, tamo raste postojano kano klisurine.

Edited by brusli
  • +1 1
Posted

jbt ne znam ko je gori kandidat za kancelara od favorita, mrtva trka

• +1 1
Posted
53 minutes ago, brusli said:

Svima prelomio rast 2022, osim USA, tamo raste postojano kano klisurine.

Stampanje dolara dok ostatak sveta preuzima cenu toga.

Al zato Njemacka pod AfD... jedva cekam.

• Tužno 1
Posted
4 hours ago, vememah said:

Welkom AfD my old friend...

• Create New...