Mel Posted January 15 Posted January 15 8 hours ago, Shan Jan said: To je tacno. Nemacka sama po sebi nije problem. Mene malo vise brine ako ovo postane globalni trend. Evropa je nakon dosta vremena ludovanja ulevo ozbiljno zabrazdila udesno, nadam se da ce neko normalan da je vrati na kurs. Medjutim, partije centra koje bi trebalo to da urade su se slizale sa bogatasima tako da ako neko nov normalan ne dodje, ne ginu nam ovakvi ekstremisti. Tesko da ce da je vrati, prosto nema naznaka. A ni prosli put nije samo Nemacka bila u pitanju, mada se furao taj narativ da Nemci su to bili maltene solo zakuvali. Sad je i gore u smislu da ne znam ima li neke evropske zemlje da nije u fazonu desnicarenja, Portugal mozda, ili tako nesto, ali vecina ima jaku vulgarnu desnicu na putu ka vlasti...
Engineer Posted January 15 Posted January 15 10 hours ago, Shan Jan said: To je tacno. Nemacka sama po sebi nije problem. Mene malo vise brine ako ovo postane globalni trend. Evropa je nakon dosta vremena ludovanja ulevo ozbiljno zabrazdila udesno, nadam se da ce neko normalan da je vrati na kurs. Medjutim, partije centra koje bi trebalo to da urade su se slizale sa bogatasima tako da ako neko nov normalan ne dodje, ne ginu nam ovakvi ekstremisti. Pa veće je postalo. USA, Rusija, Turska su već na tom putu. Francuska vrlo moguće, većina manjih evropskih zemalja. Indija i Kina nisu, i verovatno neće biti, fašističke u tom smislu, ali su totalitarni režimi koji (ne)opravdano grabe moć, dok na unutrašnjem planu ne ostavljaju prostor za promene sistema. Od ostatka sveta ne znam šta možemo očekivati 3
black mirror Posted Wednesday at 12:30 Posted Wednesday at 12:30 14 hours ago, braca said: Sad će @black mirror da ti objasni svetost apsolutne slobode govora koja se mora poštovati… ti stvarno ocekujes da ti neko poveruje da ti vise smetaju lazne karte nego karte koje vode desetina hiljada dece pravo u smrt!? svi vi lazni samodeklarisan antifasiti ovog sveta nikako da razumete da je vas kredibilitet posle gaze ravan nuli, unistila vam mafija kredibilitet samo tako, skinula vam maske mafija pa izgledate samo kao pateticni licimeri ja cu uvek biti za vasu slobodu govora, to je vase pravo kao sto je moje pravo da vas se gadim, a iskreno gadim se vas vise od onih koji su na terenu i vrse genocid
braca Posted Wednesday at 12:50 Posted Wednesday at 12:50 14 minutes ago, black mirror said: ti stvarno ocekujes da ti neko poveruje da ti vise smetaju lazne karte nego karte koje vode desetina hiljada dece pravo u smrt!? svi vi lazni samodeklarisan antifasiti ovog sveta nikako da razumete da je vas kredibilitet posle gaze ravan nuli, unistila vam mafija kredibilitet samo tako, skinula vam maske mafija pa izgledate samo kao pateticni licimeri ja cu uvek biti za vasu slobodu govora, to je vase pravo kao sto je moje pravo da vas se gadim, a iskreno gadim se vas vise od onih koji su na terenu i vrse genocid Ajde probaj da se držiš teme, nismo pričali o Gazi uopšte. Apsolutna sloboda govora je i da se fašistima dozvoli da crtaju mete na čelo ljudima druge vere, boje kože itd. Inače šta ti konkretno radiš u vezi Gaze osim što skičiš i prdiš na forumu ?
Desmond Bojčinski Posted Wednesday at 13:20 Posted Wednesday at 13:20 14 hours ago, Shan Jan said: nadam se da ce neko normalan da je vrati na kurs. 1
mackenzie Posted Wednesday at 13:22 Posted Wednesday at 13:22 Koji kurčev kurs? Samo treba da nastave ovako pa kad pukne posle đavo kriv. 1
Mel Posted Wednesday at 13:38 Posted Wednesday at 13:38 4 hours ago, Engineer said: Pa veće je postalo. USA, Rusija, Turska su već na tom putu. Francuska vrlo moguće, većina manjih evropskih zemalja. Indija i Kina nisu, i verovatno neće biti, fašističke u tom smislu, ali su totalitarni režimi koji (ne)opravdano grabe moć, dok na unutrašnjem planu ne ostavljaju prostor za promene sistema. Od ostatka sveta ne znam šta možemo očekivati Ovog puta nece biti Rusije i USA da vracaju Evropu u neku normalu, nema korektivnih mehanizama. Tako da...
black mirror Posted Thursday at 00:30 Posted Thursday at 00:30 11 hours ago, braca said: Ajde probaj da se držiš teme, nismo pričali o Gazi uopšte. Apsolutna sloboda govora je i da se fašistima dozvoli da crtaju mete na čelo ljudima druge vere, boje kože itd. Inače šta ti konkretno radiš u vezi Gaze osim što skičiš i prdiš na forumu ? ne moram da radim ja nista jer nisam ja antifasista nego ti si, zato se i pitam kako nisi do sada trazio bombardovanje izraela do kamena doba sto se tice gaze, kako ti to mislis danas govoriti o fashizmu a ne spomenuti gazu
Weenie Pooh Posted Thursday at 19:38 Posted Thursday at 19:38 (edited) On 14. 1. 2025. at 23:49, Shan Jan said: nadam se da ce neko normalan da je vrati na kurs Edited Thursday at 19:39 by Weenie Pooh 4
brusli Posted Saturday at 13:54 Posted Saturday at 13:54 (edited) Svima prelomio rast 2022, osim USA, tamo raste postojano kano klisurine. Edited Saturday at 13:55 by brusli 1
dunja Posted Saturday at 14:36 Posted Saturday at 14:36 jbt ne znam ko je gori kandidat za kancelara od favorita, mrtva trka 1
Shan Jan Posted Saturday at 14:49 Posted Saturday at 14:49 53 minutes ago, brusli said: Svima prelomio rast 2022, osim USA, tamo raste postojano kano klisurine. Stampanje dolara dok ostatak sveta preuzima cenu toga. Al zato Njemacka pod AfD... jedva cekam. 1
Mel Posted Saturday at 17:01 Posted Saturday at 17:01 4 hours ago, vememah said: Welkom AfD my old friend...
Recommended Posts