Venom Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago 8 hours ago, Weenie Pooh said: Neće proći, u ovom slučaju je sočnija stvarnost (pro-izraelski anti-islamista doktor kvrcnuo pa napao nemačke hrišćane, lol) nego izmišljotina (još jedan muslimanski terorista, yawn). I onda linkuješ tweet u kojem se vidi da je izmišljotina lajkovana 22k puta. Poslao bih te da pročitaš komentare da možda promeniš mišljenje, ali mislim da nema svrhe. Ljudi veruju u ono u šta žele da veruju. Da je lik nosio AfD majicu i vikao smrt islamu ovih 22k debila bi reklo da je to montaža. Ali nisu oni bitni, oni su izgubljen slučaj, jedino mogu sami da se iščupaju iz duboke rupe u kojoj se nalaze. Bitni su drugi ljudi kojima se svima u glavi nalazi hiljadu teorija koje ih sve vuku u nekom smeru. Svrha ove propagande je da ljude mic po mic dovedu u u stanje gde se svega plaše, gde osećaju da im neko preti, neka pretnja spolja, neki ljudi koji su drugačiji , nebitno da li su muslimani, levičari, nekad gej danas trans ljudi. I gde će tu pretnju želeti da uklone. 1
Weenie Pooh Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Pa šta ako je lajkovana 22k puta, Višegrad ima 1.2 miliona pratilaca. Lik koji ih demantuje je lajkovan 16k puta za jedan dan, iako ga prati za red veličine manje ljudi. Olako proglašavaš "izgubljene slučajeve" jer ti godi ideja da široke narodne mase nemaju pojma ni o čemu - samo tvoja mala ali odabrana grupica ume da razlikuje laž od istine. (Ista ugodna fantazija kojom se rukovode ravnozemljaši, antivakceri, i sl.) To je vezivanje samom sebi ruke iza leđa. Čak i kad pričaš o tim navodno neopredeljenim na koje bi navodno želeo da apeluješ, zvučiš kao da govoriš o stadu ovaca koje zlikovci vuku na svoju stranu, a ti bi da ih odvučeš na svoju samo ne znaš kako pa samo iznosiš appeal to authority.
Venom Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 2 hours ago, Weenie Pooh said: Pa šta ako je lajkovana 22k puta, Višegrad ima 1.2 miliona pratilaca. Lik koji ih demantuje je lajkovan 16k puta za jedan dan, iako ga prati za red veličine manje ljudi. Olako proglašavaš "izgubljene slučajeve" jer ti godi ideja da široke narodne mase nemaju pojma ni o čemu - samo tvoja mala ali odabrana grupica ume da razlikuje laž od istine. (Ista ugodna fantazija kojom se rukovode ravnozemljaši, antivakceri, i sl.) To je vezivanje samom sebi ruke iza leđa. Čak i kad pričaš o tim navodno neopredeljenim na koje bi navodno želeo da apeluješ, zvučiš kao da govoriš o stadu ovaca koje zlikovci vuku na svoju stranu, a ti bi da ih odvučeš na svoju samo ne znaš kako pa samo iznosiš appeal to authority. Ne godi mi, fantaziraš po običaju. Napisao sam da mogu da se izvuku, ali sami, kad je neko toliko zaglibio da veruje slepo svemu što pročita na internetu, ne postoji protiv argument koji može da ih ubedi u suprotno. Argumenti mogu samo da pogoršaju situaciju, jer ljudi ne vole da im neko govori da su ovce, na šta se argumentacija u ovom slučaju svodi. Pogledaj Trumpa, može da izvali šta god hoće, onda krenu da ga demantuju, a njegovi glasači kažu na to "Kamala is a lying whore". Nema svrhe, ne pokušavaj jer ćeš samo pogoršati situaciju. Da bih iznosio appeal to authority morao bih da znam prvo na koji authority misliš.
Weenie Pooh Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 34 minutes ago, Venom said: Da bih iznosio appeal to authority morao bih da znam prvo na koji authority misliš. Na presahli autoritet etabliranih izvora, naravno. Legacy media, državne institucije, akademija, kultura... sve ono na šta Olja Bećković misli kad kaže "normalni ljudi". Kad sugerišeš da treba izopštiti propagandiste iz diskursa, ti impliciraš da postoje izvori koji nisu kompromitovani, koji ne šire propagandu, kojima se može verovati bez podozrenja. To naravno danas nije tačno, ne znam da li je nekada bilo (sad se pripoveda). Propaganda nas zasipa za svih strana, na nju nije imun niko. Kad se praviš da nije tako, da car nije go, da propaganda u stvari dolazi samo iz striktno definisanih izvora i apeluje samo na druge, onda naravno da ćeš zaključiti da bi ti jedini argument™ glasio "vi ste ovce" pa stoga nema smisla praviti ga. Upravo to zatvaranje u orahovu ljusku imamo na delu decenijama unazad.
Venom Posted 3 hours ago Posted 3 hours ago Nisam pominjao nigde etablirane medije. Pogotovo ne "normalnost". You're barking at the wrong tree. Sorry, ali postoji razlika između interpretacije i laži. Naravno da je zapadni mediji koji komentariše da je ruska invazija Krima skandal, a izraelsko konstantno proširenje ignoriše pristrasan. Ali to nije isto kao kad bi rekli da se Izrael nije proširio. Ovi ljudi lažu. Uhvaćeni su u laži i njihov odgovor je da još lažu. Onda se tu uključi Elon Musk koji pobriše sve što bi moglo da ga demantuje i laže opet. Imaju svoju publiku za koju ja mislim da nema pomoći, ali ne moramo da ih prenosimo ovde zarad kvazi objektivnosti. Propaganda deluje, zato je i sprovode.
Recommended Posts