Venom Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 2 hours ago, Ayatollah said: Nismo mi dobri, a oni zli, nego mi ne propagiramo i podstičemo organizovano ovakve napade kao metod borbe još od IRA-e i Crvenih brigada, a oni još uvek imaju znatan i veoma glasan deo svoje društvene grupe koji to propagira i dosta njih koji to zaista i organizuje i radi. U našim (zapadnim) društvima su ovakvi događaji obično posledica psihičkog stanja pojedinca koji je to uradio, kao što su kod nas primeri Kosta Kecmanović ili Uroš Blažić, a ne nekog prihvaćenog metoda borbe. Kada su IRA i Crvene brigade raznosile ljude i vršile atentate sedamdesetih, niko nije pričao da su njihovi pripadnici oboleli, jer je bilo vrlo jasno da nisu bili oboleli. Kada danas izraelska avijacija sravni ceo blok zgrada u Gazi ili Libanu, niko za Bibija i izraelske generale ne priča da su oboleli, jer je i za njih jasno da nisu oboleli. Bibi nije oboleo, ali nije ni terorista. Ni Asad nije oboleo, ali jeste terorista. Neko ko se zaleti kolima u masu je isto terorista pod uslovom da je verujući musliman. U suprotnom je nemoguće da bi neko naš uradio nešto tako osim ako nije lud. Ja sam mislio da je pravda slepa, ali očigledno može malo da se viri i nađe opravdanje, naši™ imaju neki razlog (oboleli, na braniku slobodnog sveta...), njihovi su takvi, zli.
Ros Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago ovo je drugi slučaj da neko iz islamske države izvrši teroristicki napad iz ultradesnih pobuda. pre nekoliko godina je mladić iranskog porekla ubio 7 klinaca kod jednog soping centra u minhenu iz mržnje prema strancima. navukao ih je preko interneta da se nadju kod mcdonaldsa i onda ih pobio. meni je ovaj svezi slučaj WTF zbog toga sto je ubica uspeo da dođje autom do markta i punom brzinom uleti u ljude. posle napada u berlina pre nekoliko godina se u nemačkoj posebna pažnja davala bezbednosti marktova i rečeno je da će svaki biti obezbedjen da se ne može prici autom
Venom Posted 12 hours ago Posted 12 hours ago 4 hours ago, Ayatollah said: Ja sam pročitao veliki pinovan thread od 13. i 14. avgusta na njegovom Twitter profilu, a i preleteo sam druge objave na profilu koliko sam mogao, jer je 80% objava na arapskom. Njegovi računi su uglavnom bili sa nemačkom državom, islamom i Saudijskom Arabijom, uglavnom vezani za tretman različitih izbeglica, pre svega žena. Jeste bio antiislamski nastrojen, ima čestitki ljudima koji su odlučili da napuste islam i slično. Nešto malo ima i o Siriji i Izraelu, deluje mi da je blago i antiizraelski nastrojen, ali ništa posebno. O nemačkoj unutrašnjoj politici ima vrlo malo, a i to što ima je prilično uopšteno i high-level, jer se pre svega bavi nemačkim državnim aparatom i nekom svojom pričom. Reći da je nekakav pro-AfD ili pro-bilo ko drugi je onako, i više nego nategnuto. Retweet lidera AfD-a uz komentar: levica je luda, treba nam AfD "U narednim mesecima stupili u kontakt sa AfD-om radi osnivanja akademije za bivše muslimane" "Ja i AfD se borimo protiv istog neprijatelja da bi štitili Nemačku" 1
zorglub Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago Kako se uopšte desi da "osveta će doći uskoro" i "nemački narod će platiti" na javnoj tabli prođe bez ikakve reakcije bezbednosnih agencija?
vememah Posted 8 hours ago Posted 8 hours ago (edited) Pored toga što je lik sam najavljivao da će napraviti sranje, izgleda da je neka žena iz inostranstva takođe pokušavala da upozori policiju na njega i nije joj uspelo. Edited 8 hours ago by vememah 1
Engineer Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Bili su zauzeti konfiskovanjem peroreza starijoj ženi, bilo je u nekom ranijem postu
Recommended Posts