Ayatollah Posted 7 hours ago Posted 7 hours ago Ovaj lik je vrlo ozbiljno oboleo. nema to neke velike veze sa Saudi Arabijom, ateizmom i islamom. Da nisu to bile fiksacije, bile bi neke druge. 5
Venom Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago Jel može više da se ne prenosi Visegrad 24 i ostalo smeće, koje raspiruje mržnju da bi skupljali klikove? Čuj islamski terorista, znali su sve tri minuta nakon događaja. I sad kad nije, nikom ništa dok jednom ne ubodu pa se svi slože "znamo mi kakvi su oni". 1 hour ago, Ayatollah said: Ovaj lik je vrlo ozbiljno oboleo. nema to neke velike veze sa Saudi Arabijom, ateizmom i islamom. Da nisu to bile fiksacije, bile bi neke druge. A kako znaš da je oboleo? Da je bio neki islamista, jel bi se neko bavio njegovim psihičkim stanjem? Ne bi. Kad je neki Muhamed što viče Alahu Akbar onda je zli musliman jer su oni takvi. Kad je neki ateista ili Brejvik onda nije više ateista niti hrišćanski terorista, nego mora da bude ludak, jer mi nismo takvi.
Venom Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 13 hours ago, Venom said: Visegrad 24 ne može da se odluči jel znaju ko je počinilac ili spekulišu. Pas mater. Bitno je da se generišu klikovi. Pazi ovo, obrisali su anketu đubrad smrdljiva bez kičme i obraza. Pitanje se vidi još, ponuđeni odgovori su bili islamista, hrišćanin, ateista i još nešto. I sad kad je bio pogrešan odgovor brišu, čekaju novu priliku da truju. Jebem im mrtvu majku. 2
Ayatollah Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 9 hours ago, Gandalf said: osumnjičeni je navodno nekakav saudijski ateista, anti-islamski nastrojen. sudeći po tviter profilu, prо-AfD jer je tripovao kako nemačka vlada namerava da islamizuje Evropu. Ja sam pročitao veliki pinovan thread od 13. i 14. avgusta na njegovom Twitter profilu, a i preleteo sam druge objave na profilu koliko sam mogao, jer je 80% objava na arapskom. Njegovi računi su uglavnom bili sa nemačkom državom, islamom i Saudijskom Arabijom, uglavnom vezani za tretman različitih izbeglica, pre svega žena. Jeste bio antiislamski nastrojen, ima čestitki ljudima koji su odlučili da napuste islam i slično. Nešto malo ima i o Siriji i Izraelu, deluje mi da je blago i antiizraelski nastrojen, ali ništa posebno. O nemačkoj unutrašnjoj politici ima vrlo malo, a i to što ima je prilično uopšteno i high-level, jer se pre svega bavi nemačkim državnim aparatom i nekom svojom pričom. Reći da je nekakav pro-AfD ili pro-bilo ko drugi je onako, i više nego nategnuto.
Ayatollah Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago 12 minutes ago, Venom said: Jel može više da se ne prenosi Visegrad 24 i ostalo smeće, koje raspiruje mržnju da bi skupljali klikove? Čuj islamski terorista, znali su sve tri minuta nakon događaja. I sad kad nije, nikom ništa dok jednom ne ubodu pa se svi slože "znamo mi kakvi su oni". A kako znaš da je oboleo? Da je bio neki islamista, jel bi se neko bavio njegovim psihičkim stanjem? Ne bi. Kad je neki Muhamed što viče Alahu Akbar onda je zli musliman jer su oni takvi. Kad je neki ateista ili Brejvik onda nije više ateista niti hrišćanski terorista, nego mora da bude ludak, jer mi nismo takvi. Višegrad sam okačio, jer je imao najkompletniju informaciju, a bez snimka gaženja ljudi, nisam ni video da je okačio neku anketu. Da je u principu smeće, to se slažem. Što se tiče ovog drugog, ne znam da li impliciraš da zdrav i normalan čovek može imati neki valjan razlog da se zaleti automobilom u masu pešaka na božićnoj pijaci i ubije 11 nepoznatih ljudi. Svaka osoba koja to uradi je je ili bolesna ili slaboumna, i to bi važilo i za muslimanske fanatike koji bi to uradili, a ovaj definitivno nije bio slabouman. Muslimani imaju tu tapiju da imaju dosta ekstremista koji propovedaju da protiv svih ostalih treba voditi sveti rat, i da je bogougodno ubijati nevernike jer te onda očekuje nagrada u zagrobnom životu, kao i istoriju tako motivisanih napada u raznim delovima sveta, i dok oni to sami ne iskorene iz sopstvenih redova uvek će prva reakcija kada neki musliman napravi ovakvu grozotu biti da je u pitanju neki slaboumni zadojeni ekstremista, a ne bolesnik. 3
dunja Posted 6 hours ago Posted 6 hours ago (edited) 32 minutes ago, Venom said: Jel može više da se ne prenosi Visegrad 24 i ostalo smeće, koje raspiruje mržnju da bi skupljali klikove? Čuj islamski terorista, znali su sve tri minuta nakon događaja. I sad kad nije, nikom ništa dok jednom ne ubodu pa se svi slože "znamo mi kakvi su oni". A kako znaš da je oboleo? Da je bio neki islamista, jel bi se neko bavio njegovim psihičkim stanjem? Ne bi. Kad je neki Muhamed što viče Alahu Akbar onda je zli musliman jer su oni takvi. Kad je neki ateista ili Brejvik onda nije više ateista niti hrišćanski terorista, nego mora da bude ludak, jer mi nismo takvi. Za ovo prvo +1 Za ovo drugo, to da li je on zreo za neku dijagnozu ne treba dovoditi u nužnu vezu sa njegovim ideološkim ili političkim uverenjima. To što se u javnosti, posebno od strane medija, te dve stvari dovode u vezu ne znači da i mi ovde razmišljamo o tome u binarnim kategorijama. Edit: Ayatollah postovao dok ja zveram okolo Edited 6 hours ago by dunja
Venom Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago Visegrad nije imao informaciju nego propagandu. Ne mogu manje od sat nakon događaja da objave da je islamista, ne mogu to da znaju. I to ne treba da se prenosi. Pogotovo ne dok istovremeno postupku ankete, šta mislite koji je počinilac, da im se čitaoci naslađuju dok klikću na "islamista". Za ovo drugo, pa nisu ni Islamisti ekskluzivno ti koji ubijaju za višu stvar. Zapadni svet je odgovoran za smrt miliona ljudi direktno ili indirektno u poslednjih 25 godina, samo poklič nije bila Alahu Akbar nego ljudska prava odnosno nafta. Svako ima svoju ideologiju zbog koje je spreman da žrtvuje druge. Ali mi smo mi, a oni su oni. Dobri VS zli. Pa kad se neko naš zakuca u ljude kolima mora da bude poremećen, njihov mora da bude zao. 1
SNARC Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 47 minutes ago, Venom said: A kako znaš da je oboleo? Mislim da je to zbog roze carapa..jednu je cak nosio naopako, protiv uroka. Jbt. 1
Ayatollah Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 14 minutes ago, Venom said: Visegrad nije imao informaciju nego propagandu. Ne mogu manje od sat nakon događaja da objave da je islamista, ne mogu to da znaju. I to ne treba da se prenosi. Pogotovo ne dok istovremeno postupku ankete, šta mislite koji je počinilac, da im se čitaoci naslađuju dok klikću na "islamista". Za ovo drugo, pa nisu ni Islamisti ekskluzivno ti koji ubijaju za višu stvar. Zapadni svet je odgovoran za smrt miliona ljudi direktno ili indirektno u poslednjih 25 godina, samo poklič nije bila Alahu Akbar nego ljudska prava odnosno nafta. Svako ima svoju ideologiju zbog koje je spreman da žrtvuje druge. Ali mi smo mi, a oni su oni. Dobri VS zli. Pa kad se neko naš zakuca u ljude kolima mora da bude poremećen, njihov mora da bude zao. Nismo mi dobri, a oni zli, nego mi ne propagiramo i podstičemo organizovano ovakve napade kao metod borbe još od IRA-e i Crvenih brigada, a oni još uvek imaju znatan i veoma glasan deo svoje društvene grupe koji to propagira i dosta njih koji to zaista i organizuje i radi. U našim (zapadnim) društvima su ovakvi događaji obično posledica psihičkog stanja pojedinca koji je to uradio, kao što su kod nas primeri Kosta Kecmanović ili Uroš Blažić, a ne nekog prihvaćenog metoda borbe. Kada su IRA i Crvene brigade raznosile ljude i vršile atentate sedamdesetih, niko nije pričao da su njihovi pripadnici oboleli, jer je bilo vrlo jasno da nisu bili oboleli. Kada danas izraelska avijacija sravni ceo blok zgrada u Gazi ili Libanu, niko za Bibija i izraelske generale ne priča da su oboleli, jer je i za njih jasno da nisu oboleli.
Weenie Pooh Posted 5 hours ago Posted 5 hours ago 1 hour ago, Ayatollah said: Nešto malo ima i o Siriji i Izraelu, deluje mi da je blago i antiizraelski nastrojen, ali ništa posebno. Ne znam gde si stekao takav utisak, eno ga kako deli mape Velikog Izraela i slavi njihovu ulogu u borbi protiv islamske pošasti. Elon Musk I AfD isto promiču u pozitivnom kontekstu. 2
x500 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 hour ago, Venom said: Pitanje se vidi još, ponuđeni odgovori su bili islamista, hrišćanin, ateista i još nešto Ispade da je radikalni ateista
Lancia Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago 1 hour ago, Venom said: Jel može više da se ne prenosi Visegrad 24 i ostalo smeće, koje raspiruje mržnju da bi skupljali klikove? Čuj islamski terorista, znali su sve tri minuta nakon događaja. I sad kad nije, nikom ništa dok jednom ne ubodu pa se svi slože "znamo mi kakvi su oni". A kako znaš da je oboleo? Da je bio neki islamista, jel bi se neko bavio njegovim psihičkim stanjem? Ne bi. Kad je neki Muhamed što viče Alahu Akbar onda je zli musliman jer su oni takvi. Kad je neki ateista ili Brejvik onda nije više ateista niti hrišćanski terorista, nego mora da bude ludak, jer mi nismo takvi. Naravno da je oboleo, neke diskusije se ponavljaju vise decenija ovde. Apsolutno je svejedno sta ili ko stoji iza nekih (pokusaja) masovnog ubijanja, rasizam, religija, ekonomija... name it. I mene dovode do ludila neke stvari u zivotu, na koje ne mogu da uticem, pa ne idem da random uzimam zivote okolo, ni sam ni u sprezi sa istomisljenicima. 1
x500 Posted 4 hours ago Posted 4 hours ago Pre par dana je na DW isao prilog o lekarima iz Sirije, i uticaj na zdravstvo ukoliko se vrate u Siriju. https://www.dw.com/en/syrian-doctors-essential-for-german-health-care-system/video-71088062
Recommended Posts