Mel Posted Friday at 13:53 Posted Friday at 13:53 2 minutes ago, assignment said: Ko kaze da su AFD fasisti? Mislim imaju dva tri lika koji su dosta desno, ali koliko vidim CDU je za nove izbore skoro pa preuzeo program AFD-a I to bas po pitanju izbeglica i azila, zbog kojih su AFD i napadali da su "fasisti" (taj izras se ovde u Nemackoj ne koristi, vec radikalna desnica) Ako oni nisu fasisti, onda stvarno ne znam... 2 1
Baldrick S. Posted Friday at 14:48 Posted Friday at 14:48 56 minutes ago, assignment said: Ko kaze da su AFD fasisti? Mislim imaju dva tri lika koji su dosta desno, ali koliko vidim CDU je za nove izbore skoro pa preuzeo program AFD-a I to bas po pitanju izbeglica i azila, zbog kojih su AFD i napadali da su "fasisti" (taj izras se ovde u Nemackoj ne koristi, vec radikalna desnica) Skini im program i programska načela pa udari par citata ovde da nas naučiš da su skoro liberali ali woke kultura im učitava.
Baldrick S. Posted Friday at 14:48 Posted Friday at 14:48 (edited) 59 minutes ago, assignment said: Dupli sorry Edited Friday at 14:50 by Baldrick S.
assignment Posted Friday at 15:27 Posted Friday at 15:27 38 minutes ago, Baldrick S. said: Skini im program i programska načela pa udari par citata ovde da nas naučiš da su skoro liberali ali woke kultura im učitava. Skini mi ti, pa pokazi da jesu fasisti....
Engineer Posted Friday at 15:43 Posted Friday at 15:43 The latest controversy comes after the Alternative for Germany (AfD)'s Maximilian Krah told journalists that SS members weren’t automatically "criminals". "It depends. You have to assess blame individually. At the end of the war there were almost a million SS. Günter Grass was also in the Waffen SS," he told La Repubblica and the Financial Times, referring to the German novelist who wrote The Tin Drum. "Before I declare someone a criminal, I want to know what he did."
Venom Posted Friday at 15:58 Posted Friday at 15:58 A šta su brate? Organizuju tajne konferencije gde bistre kako najbolje da oduzmu pasoše Nemcima s pogrešnim prezimenom i da ih onda deportuju. 1
askeladden Posted Friday at 16:01 Posted Friday at 16:01 Citam danas Varoufakisa koji i dalje vrti da je Sahra Wagenknecht xenofob light?
x500 Posted Friday at 16:24 Posted Friday at 16:24 20 minutes ago, Engineer said: The latest controversy comes after the Alternative for Germany (AfD)'s Maximilian Krah told journalists that SS members weren’t automatically "criminals". "It depends. You have to assess blame individually. At the end of the war there were almost a million SS. Günter Grass was also in the Waffen SS," he told La Repubblica and the Financial Times, referring to the German novelist who wrote The Tin Drum. "Before I declare someone a criminal, I want to know what he did." U kanadskom parlamentu su napravili ovacije kad su videli Jaroslava Humku, cuvenog kanadsko-ukrajinskog heroja. Ukrajinski predsednik, uz to ima i jevrejsko poreklo, odusevljeno mase prema gostu na balkonu. Mozda, sto nije opravdanje, demokratski izabrani predstavnici Kanade nemaju pojma ko im je gost, ali bi predsednik Ukrajine to morao da zna. I sada se cudimo, ko puran dreku, kad su Nemci fasisti. U odnosu na ukrajince i kanadjane oni su jos "partizanka Mara".
assignment Posted Friday at 16:28 Posted Friday at 16:28 (edited) 30 minutes ago, Venom said: A šta su brate? Organizuju tajne konferencije gde bistre kako najbolje da oduzmu pasoše Nemcima s pogrešnim prezimenom i da ih onda deportuju. A ti verujes u sve sto ti "woke" ili state media prezentuje? Tajna konferencija ali znaju tacno sta su ovi pricali...ok.... Za tu konferenciju postoje i druge informacije. Uvek je pitanje u sta covek zeli da poveruje. Evo ja cu npr. reci da u CSU i njegovim partnerima ima vise "fasista" nego u AFD-u.... Brate rodjen sam u Nemackoj pre skoro 50 godina, znam kako je bilo mojima, sa radnim dozvolama, boravak i koliko je trebalo dobiti neograniceni boravak a kamoli pasos. Dobro je sto su se neke stvari promenile, ali nekim stvarima Nemci jednostavno nisu zadovoljni, a politicke alternative u njihovim vidjenjima nema. I tu stize AFD u igru (koji je btw bio skoro pa mrtav, dok Merkelova nije otvorila granicu za sve i svasta). Ove stare partije su vec pokusale da ih zabrane (ali samo zbog rezultata i rasta u anketama, da su na 2% ne bi se ni pricalo o njima), i nisu uspele pred vrhovnim sudom.... I sta cemo sa milionima gradjana koji glasaju za AFD? Sve fasisti? Pa nece biti... Ja jos nisam, iako sam vec davno mogao, da uzmem nemacko drzavljanstvo, niti cu ikada. znaci ako nekoga treba da bude strah od AFD, onda sam to ja, ali veruj mi, nema od toga nista Edited Friday at 16:29 by assignment 1
Baldrick S. Posted Friday at 17:11 Posted Friday at 17:11 1 hour ago, assignment said: Skini mi ti, pa pokazi da jesu fasisti.... Cekaj, ti kreces sa tezom da nisu fasisti a ja treba da ti skidam i objasnjavam? To taman ide uz ono tvoje "afd nisu fasisti, samo neki od njih". Afd nisu fasisti je jednako kao kad bi rekao "srbija je demokratska zemlja" Sto bi te bilo strah sto nemas drzavljanstvo? Kapiram da si prave nijanse bele ali da si kojim slucajem nebogougodne nijanse braon i da tezis ka crnoj ne znam da li se primenila Nemacka nemcima, odnosno net zero imigracija iz programa afd-a i preispitivanje viza za sve koji nisu nemci + prave nijanse bele (plus da bi ti imam pevao iskljucivom na nemackom jer nemacka nemackom jeziku) - ovo nije sa konferencije, kratki odlomci iz crtica programa. 1 1
garmonbozia Posted Friday at 17:13 Posted Friday at 17:13 afd su poprilično tolerantni i ne prave razlike ...među migrantima, sve će ih deportovati 1
Budja Posted Friday at 18:10 Posted Friday at 18:10 On 10. 12. 2024. at 17:02, Spooky said: Pri tome, nikada veće keš rezerve nisu imali (94 milijarde evra - za 8 milijardi evra veće nego prošle godine), a fabrike gase zbog najave završetka prodaje SUS u EU od 2035 i povećanih troškova proizvodnje. A nekim čudom se proširila priča da su u krizi - verovatno delo njihovog PRa da bi lakše prodali ova otpuštanja. Prilog - screenshot finansijskog izveštaja Q3 2024 (pun izvestaj - https://www.volkswagen-group.com/en/financial-reports-18134 strana 45) Sad vidim. Pogledaj strukturu cash flow, pogledaj profit, pogledaj odnos investicija i amortizacije, pogledaj promene u obrtnom fondu. Operativni cash flow i profit manji nego prosle godine, investicije manje od amortizacije, rast zaliha (uz smanjenje prodaje), rast potrazivanje (uz smanjenje prodaje, pretpostvaljam da su prihodi u 2024 manji nego u 2023), rast kratkorocnih obaveza. Rast kesa od osam mlrd. je rezultat manjih investicija i veceg zaduzivanja.
Budja Posted Friday at 18:16 Posted Friday at 18:16 2 hours ago, Venom said: A šta su brate? Organizuju tajne konferencije gde bistre kako najbolje da oduzmu pasoše Nemcima s pogrešnim prezimenom i da ih onda deportuju. Razumem sta hoces da kazes, ali nekako se to relativiziuje kada vidis odnos CDU, SPD, Zelenih i FPD prema genodicu u Gazi, i unutrasnji zakoni s tim u vezi. Liberalizam je s Izraelom otisao u cabar. 1
assignment Posted Friday at 19:22 Posted Friday at 19:22 1 hour ago, Baldrick S. said: Cekaj, ti kreces sa tezom da nisu fasisti a ja treba da ti skidam i objasnjavam? To taman ide uz ono tvoje "afd nisu fasisti, samo neki od njih". Afd nisu fasisti je jednako kao kad bi rekao "srbija je demokratska zemlja" Sto bi te bilo strah sto nemas drzavljanstvo? Kapiram da si prave nijanse bele ali da si kojim slucajem nebogougodne nijanse braon i da tezis ka crnoj ne znam da li se primenila Nemacka nemcima, odnosno net zero imigracija iz programa afd-a i preispitivanje viza za sve koji nisu nemci + prave nijanse bele (plus da bi ti imam pevao iskljucivom na nemackom jer nemacka nemackom jeziku) - ovo nije sa konferencije, kratki odlomci iz crtica programa. Ok, ja sam pročitao ceo program , ako te zanima, poglavlje 9 je o tim pitanjima, žele promene i back to the 90`s, ali tu nema ničeg fašističkog ili protivzakonito. Ja da imam pravo glasa, glasao bi za BSW. Smara to levo, desno, sredina, bla bla bla. Sve zavisi od Teme, i šta smatram korektnim, pa vi nazovite to kako hoćete. Krah i Höcke su definitivno nacisti, ali to su dva lika, koji medijima daju super podlogu, ali su još uvek na ivici, jer ne krše zakon, pritom je presuda za "Alles für Deutschland" više nego smešna, i što je najgore, ona je politička.... I na kraju, što je takodjer bitno je da se uopšte stvorila podloga u narodu da imaju i preko 30% glasova.... Kao partija vodena od Alice Weidel, koja definitivno nije naci, prosto imaju teme na koje ostale stranke, vodeće, nemaju odgovore. Nemačka je što se tiče selidbe, počevši od gastarbajtera 60tih godina, uvek "dovodila" kada joj trebala radna snaga, i to prvo shodno obična, za fabrike, proizvodnju. Naravno, ako si visoko školovan super. To je išlo do sredine 80tih, i tu je bio kraj... I to bi oni hteli .. Sada im trebaju samo visoko školovan migrant, u struci gde su tanki. Ok, spadaju tu i manje školovani, tipa Altenpflege... A to što žele da vraćaju azilante, tj izbeglice... U mestu gde sam tada živeo, bile su smeštene izbeglice iz Bosne, tri godine. Deca krenula u školu. Čim su potpisali Dejton, vratili ljude nazad u Bosnu. Jeli je to fašizam ili medjunarodno pravo po konvenciji?
Venom Posted Friday at 19:25 Posted Friday at 19:25 45 minutes ago, Budja said: Razumem sta hoces da kazes, ali nekako se to relativiziuje kada vidis odnos CDU, SPD, Zelenih i FPD prema genodicu u Gazi, i unutrasnji zakoni s tim u vezi. Liberalizam je s Izraelom otisao u cabar. Ja sam mislio da je tvoja omiljena kritika "a šta vi radite crncima u Americi stav". Jedno ne isključuje drugo. To što nemačke stranke imaju jadan odnos prema Izraelu i Palestini ne znači da ovi nisu još gori, uključujući i odnos prema Izraelu i Palestini, gde se razlikuju po tome eventualno što bi pokokali i jedne i druge, ali ne znam koliko je to napredak. Za sve ostalo, proganjali bi i ubijali samo da mogu.
Recommended Posts