Jump to content
IGNORED

Deutschland

MancMellow

Recommended Posts

Posted

Samo da ti žohari ostanu ispod crte, jebo im pas mater 

• +1 3
Posted

Politicki Pigmej Solc nije prihvatio nove izbore koje je Lindner navodno trazio, pa ga je otpustio, ali sad vec pise Mercu da saradjuju jer nije vreme da se ceka na nove izbore dok gori Hilandar, odluke se moraju doneti sada :yucky:, Merc ce time da obrise dupe a afd i dalje nevera koliko ih sere.

Nista, uvek postoji opcija pusku pa na Frusku. 

Posted
13 hours ago, ToniAdams said:

nista vazda pun rezervoar i ranac sa najneophodnostima pripravan

Mislila sam da jedino ja zivim u paranoji...

Posted
14 minutes ago, Mel said:

Mislila sam da jedino ja zivim u paranoji...

Brt pa dedovi njihovi...a nema veze

Posted
4 minutes ago, ToniAdams said:

Brt pa dedovi njihovi...a nema veze

Ma sestra me pogledala kao paranoika za neku slicnu konstataciju.

• +1 1
Posted

Wising, koji je u dosadasnjoj vladi bio ministar saobracaja, je jutros napustio svoju partiju FDP, totalni haos, novi izbori najverovatnije Mart 2025

Posted

Pada vlada, FPD izlazi iz koalicije i njihovi ministri odnose ostavke.

Tuzan kraj najneuspesnije vlade BRDa. :(

Posted

Jel moguće da ovo ima nekakve veze sa izborima u USA, makar kao trigger?

Posted
28 minutes ago, Filozof manijak said:

Jel moguće da ovo ima nekakve veze sa izborima u USA, makar kao trigger?

Da, kao impuls/refleksija na lose Kamaline, tzv Liberalne, rezultate. Naravno, ova vlada je bila koalicina 3, sustinski razlicite, partije. Bila jr nestabilna i ovo je samo ubrzalo "neumitno".

Na izborima ce CDU/CSU imati vecinu, ali ce morati da prave koaliciju. Mislim da ce tzv Velika koalicija, CDU/CSU i SPD, ponovo vladati. 

Problem ce biti ako im bide trebao treci partner, onda ce ozbiljan probelem.

Posted
1 hour ago, x500 said:

Da, kao impuls/refleksija na lose Kamaline, tzv Liberalne, rezultate. Naravno, ova vlada je bila koalicina 3, sustinski razlicite, partije. Bila jr nestabilna i ovo je samo ubrzalo "neumitno".

Na izborima ce CDU/CSU imati vecinu, ali ce morati da prave koaliciju. Mislim da ce tzv Velika koalicija, CDU/CSU i SPD, ponovo vladati. 

Problem ce biti ako im bide trebao treci partner, onda ce ozbiljan probelem.

Mislim da ovo ima malo do nikakve veze sa US izborima, a ova vlada je već jedno godinu dana bila toliko klimava i bilo je samo pitanje vremena...

Rezultati na sledećim izborima su pod velikim pitanjem, pogotovo ako tematika bude imala Ukrajinu u sebi. CDU npr. traži veću pomoć, i da sada, nakon pobede Trampa, Nemačka mora da preuzme glavnu ulogu...

Na to uračunati da je preko 60% gradjana izrazito protiv daljeg slanja oružja i novca, jer fali na sve strane, i privreda grča... A jedine dve partije koje su protiv toga su AFD i BSW (u manjoj meri SPD)

• Hvala 1
Posted

Ima malo veze s tim da je Tramp najavio tarife koje ce posebno pogoditi Njemacku kao zemlju okrenutu ka izvozu a najveci dio tog izvoza ide u SAD. Dakle, treba za to dodatna sredstva, kao i za Ukrajinu (bese samo za Ukrajinu dodatnih 3bn?), ovaj ne da pare a vec dugo se ne slazu, pa eto. Osim toga, treba za sve ostalo - modernizaciju, tehnologiju, auto industriju... a para nema, druga godina u recesiji, skupa energija, firme odlaze u SAD, ostaju bez radnih mjesta, VW propada... Ovo im bas nije trebalo ili im bas to treba :fantom:

• +1 2
Posted
19 minutes ago, kipo said:

Ima malo veze s tim da je Tramp najavio tarife koje ce posebno pogoditi Njemacku kao zemlju okrenutu ka izvozu a najveci dio tog izvoza ide u SAD. Dakle, treba za to dodatna sredstva, kao i za Ukrajinu (bese samo za Ukrajinu dodatnih 3bn?), ovaj ne da pare a vec dugo se ne slazu, pa eto. Osim toga, treba za sve ostalo - modernizaciju, tehnologiju, auto industriju... a para nema, druga godina u recesiji, skupa energija, firme odlaze u SAD, ostaju bez radnih mjesta, VW propada... Ovo im bas nije trebalo ili im bas to treba :fantom:

Sad znaci zadnji trenutak ko hoce da bega za neku Argentinu...

Posted

I dalje snazna privreda, autoindustrija... rijesice to Svabe, ne sumnjam.

Posted
2 minutes ago, kipo said:

I dalje snazna privreda, autoindustrija... rijesice to Svabe, ne sumnjam.

Mozda ;)

Autoindustrija je u posebnom problemu.

Prvo, vozila koja nude ne mogu da se porede sa kineskim vozilima. Pogotovo izvoz (i lokalna proizvodnja) u Kinu, najvece auto trziste.

Drugo, proizvodjaci delova/sklopova idu, i tek ce ici, u propadanje. Imace ogromne probleme da nadju delove po normalnim cenama.

Trece, nemaju ideju kako i koliko ljudi da otpuste da bi smanjili troskove.

Ukratko - pukli su :(

• +1 1
Posted
12 minutes ago, x500 said:

Mozda ;)

Autoindustrija je u posebnom problemu.

Prvo, vozila koja nude ne mogu da se porede sa kineskim vozilima. Pogotovo izvoz (i lokalna proizvodnja) u Kinu, najvece auto trziste.

Drugo, proizvodjaci delova/sklopova idu, i tek ce ici, u propadanje. Imace ogromne probleme da nadju delove po normalnim cenama.

Trece, nemaju ideju kako i koliko ljudi da otpuste da bi smanjili troskove.

Ukratko - pukli su :(

Jeste, djeluje bas lose trenutno, bar strucnjaci tvrde. Medjutim, Svabe su to, apsolutno ne vjerujem da ce dozvoliti totalni haos u zemlji, pronaci ce nacin, pripomoci ce EU fondovi, partneri zapadnih vrijednosti, sta vec. Cim se zavrsi ludilo s Ukrajinom, krenuce jeftinija energija...

• +1 1
  • Create New...