Jump to content
IGNORED

Deutschland

MancMellow

Recommended Posts

Posted
3 minutes ago, aram said:

bold 1: ja samo citiram ženevsku konvenciju, ništa ja ne opravdavam niti bilo šta slično.

bold 2: hajde ne podmeći, nije lepo

U onom što si citirao piše da je uzimanje talaca ratni zločin.

Tvoj i Analenin zaključak je da Izrael nema odgovornost, jer je neko drugi uradio nešto što je ratni zločin.

Jedno ne sledi iz drugog.

• +1 3
Posted
1 minute ago, Venom said:

U onom što si citirao piše da je uzimanje talaca ratni zločin.

Tvoj i Analenin zaključak je da Izrael nema odgovornost, jer je neko drugi uradio nešto što je ratni zločin.

Jedno ne sledi iz drugog.

1. zar nije?

2. ja uopšte to nisam rekao, a nije ni Analena. i samo da ponovim još jednom da ja nju smatram za izuzetnu budaletinu. 

3. tu se potpuno slažem.

Posted
2 hours ago, aram said:

Pa to je tako po Ženevskoj konvenciji, nikakva revolucija. Odgovornost snose oni koji drže taoce i skrivaju se iza civila.

Ovo jednostavno nije tačno, jedan ratni zločin ne opravdava drugi.

• +1 3
  • Vojvodo,serdare 1
Posted (edited)
5 hours ago, Weenie Pooh said:

Mislim da barba jeste u pravu i da to što je rekao je tačno, a to je da civilni objekat gubi zaštitu i postaje vojni cilj ako se koristi za vojne svrhe. Ako vojska u podrumu sportke hale postavi neki štab, ta hala gubi status civilnog objekta. Što ne znači automatski da treba baciti 20 bombi na nju i pobiti 500 ciliva da bi ubio i 3 vojnika, niti da takva akcija nije ratni ratni zločin. Mislim da je i dat primer radnika u fabrici municije, u tom slučaju oni gube status zaštićenih civila, a ovi vuku zalihe naoružanja gde stignu.

Ali apsolutno se slažem da je bilo kakvo opravdavanje ovih Izraelskih akcija u najmanju ruku jadno i bedno. Kad vidiš šta sve rade, možeš bar javno da kažeš da moraju da misle o zaštiti civila, da pokušaju da nađu mirno rešenje i sve ostalo što se govori u sukobima već decenijama

Edited by Engineer
  • +1 2
Posted
5 hours ago, Weenie Pooh said:

Ma sve je to smuti pa pospi: Kleinbürgertm :D zentuje od mogucih napada teroristatm na ciljeve u zemljama koje podrzavaju Izrael pa je krenuo u ponovno citanje i prilagodbu raznih medjunarodnih prava...

• +1 1
Posted
5 hours ago, aram said:

dobrotm

Po tvojoj interpretaciji ICC nije trebalo da podigne optuznicu protiv Netanjahua, jer odgovornost nije na njemu.

Posted

To valjda zavisi od zakona te zemlje i ingerencija nekoga na toj poziciji?

Posted

Jel može ovo retroaktivno tumačenje odgovornosti za ratne zločine da se primeni retroaktivno? Evo, npr.u slučaju Račak i incidenta Adem Jašari?

Posted

Ratni zločin ne zastareva. Ako postoje dokazi, mogu se osuditi izvršioci i nalogodavci. Mada ne znam je l' ovde važi pravilo da se ne može nekome dvaput suditi za isto delo, ima neko ko to bolje zna. Bilo je suđenja nacistima i pre 2 godine

Posted
9 hours ago, Engineer said:

Ali Nemački stavi prema Izraelu je više nego jasan, i neće se promeniti, otprilike kao i amerčki. Oni na duši nose 6 miliona ubijenih Jevreja, napravili su fabrike za ubijanje ljudi, i ne žele da ih neko krivi bar za još jednog.

Ubili su i 20 miliona Rusa, i pola Srba koji su uopste postojali, pa ih to nije sprecilo da ponovo napadnu Srbiju i tako to.

Bas ih boli guzica sta nose na dusi. Uostalom da ih boli, to bi bio razlog vise da Jevrejima ukazu na to da su usvojili naci pristup prema Palestincima kao nizoj rasi pogodnoj za eksterminaciju.

• +1 3
Posted
9 hours ago, Engineer said:

Oni na duši nose 6 miliona ubijenih Jevreja, napravili su fabrike za ubijanje ljudi, i ne žele da ih neko krivi bar za još jednog.

Дећко, ta matematika/zrtvometrija em ne pije vodu, em smrducka poodavno: na nemackom kontutm je 5.5 - 6 miliona stradalih Ukrajinaca civila i oko 2.5 miliona Ukrajinaca izginulih kao clanovitm PKKA...

Nekoliko puta vise Rusatm i naravno ostalih gradjana CCCP se ne racunaju odavno...

• +1 4
Posted

Lepa je ova kafanska rasprava o međunarodnom pravu (Srbi su eksperti u toj oblasti), ali besmislena je, jer je Izrael više puta, eksplicitno i sa najviših mesta, stavio svima do znanja da se ne obazire na sve to i da oni imaju svoje ciljeve. Međunarodno pravo i sl. pomenu samo u smislu propagande: gde je ICC da osudi što je na Kir Al Šaban pala raketa koja je uništila jednu palmu i dve Tojota Korole? Na terenu je dobro (samo)dokumentovano kakav im je pristup zaštiti civila. I Analena i Kamala i Šolc sve to znaju i okej su s tim, samo što je ova kobila lepo i demokratski parlamentarno sve to izlanula, umesto da podmeće nekog svog Metjua Milera da blagoglagolji. 

• +1 3
  • Vojvodo,serdare 1
Posted

Mensecini da Eu klovnovi samo udaraju u dobose svoje bespomocnosti dok se oko njih zvecka atomski sleva i zvocka atomski zdesna.

Moze jedno prosto "prakticno" pitanje? Zasto Izrael nije u Nato?

Posted (edited)

Verovatno jer mu je to u interesu, baš kao i da ne prizna genocid nad Jermenima npr.

Edited by zorglub
  • Create New...