zorglub Posted October 16 Posted October 16 Ok, sve je kul, stanje redovno, nek' neko samo i Merz-u javi da se ne brine više čovek. 1
Weenie Pooh Posted October 16 Posted October 16 E neka ste odbranili Maerza od Zorgluba, Lord Beboa, i optužbi za marksistička skretanja. Ajd sad malo Analenu - šta je ovo dole, loš prevod, tviteraške zavere....? 2 1 1
assignment Posted October 16 Posted October 16 Jutros na TV-u pred posao sam cuo tu izjavu, mislim da je korrektno prevedena.... 1
dunja Posted October 16 Posted October 16 Htedoh da napišem skotina licemerna, al posle svega ona je zapravo samo dosledna. Skotina, svakako. 5
Desmond Bojčinski Posted October 16 Posted October 16 Od ekipe koja ruši vetrenjače da bi se kopao ugalj samo da se ne uvozi iz Rusije ne očekujem ništa bolje. zEleNa partija 😂 4
Mel Posted October 16 Posted October 16 4 hours ago, aram said: Baerbock je skroz u pravu. Jashari fazon...
aram Posted October 16 Posted October 16 Za Jašarija ne znam sigurno, ali za Hamasovce znam. Quote Forcing protected persons to serve as human shields is a war crime according to the 1949 Geneva Conventions, the 1977 Additional Protocol I to the Geneva Conventions, and the 1998 Rome Statute. protected persons mu dođu osoblje i pacijenti po bolnicama, nastavno osoblje i učenici po školama i sl. plus Quote Taking of hostages is considered grave breach of the Fourth Geneva Convention and accordingly, is considered war crime. 2
Mel Posted October 16 Posted October 16 13 minutes ago, aram said: Za Jašarija ne znam sigurno, ali za Hamasovce znam. protected persons mu dođu osoblje i pacijenti po bolnicama, nastavno osoblje i učenici po školama i sl. plus Upravo si odgovorio da je Hamas teroristoicka organizacija, a ne da Izrael postuje pravila rata. Izraelci su bukvalno Mladic i Milosevic na sterodima. Ali dosta o tome, kome to nije jasno ili nece da mu bude jasno, onda je to sto je. 1
barba Posted October 16 Posted October 16 (edited) 42 minutes ago, aram said: Za Jašarija ne znam sigurno, ali za Hamasovce znam. protected persons mu dođu osoblje i pacijenti po bolnicama, nastavno osoblje i učenici po školama i sl. plus . Uopste niko ne spori da je Hamas teroristicka organizacija koja krsi sve ove konvencije koje si naveo.. Na stranu to sto oni nemaju objektivno na raspolaganju nijedan moguc nacin borbe osim terorizma, sam Izrael se koristio cisto teroristickim metodama u borbi protiv britanaca.. Ovde se radi o nekakvoj revoluciji u antiteroristickim akcijama. Ona podrzava gubljenje statusa zasticenih objekata ukoliko teroristi tamo drze taoce, ili se skrivaju iza civila. Ovo bukvalno znaci da kad eventualno neki terorista zauzme zgradu u Berlinu sa taocima , Nemacka, i sve zemlje koje ovo podrzavaju, po recima Ane i Lene ce sravniti celu zgradu sa zemljom. Ja to tako kapiram.. Ona bas to govori, sad, da li je toliko glupa, ne znam... . Edited October 16 by barba 4
Mel Posted October 16 Posted October 16 2 minutes ago, barba said: Ovo bukvalno znaci da kad eventualno neki teorista zauzme zgradu u Berlinu sa taocima , Nemacka, i sve zemlje koje ovo podrzavaju, po recima Ane i Lene ce sravniti celu zgradu sa zemljom. . Ne mora terorista ni da zauzme zgradu bolnice, dosta da neko kaze da je radnik vesernice bolnice naime terorista, tako je nacuo, pa da je sravne sa svim pacijentima u njoj. Jer je radnik vesernice prekrsio konvenciju tu i tu. 3
aram Posted October 16 Posted October 16 29 minutes ago, barba said: Ovde se radi o nekakvoj revoluciji u antiteroristickim akcijama. Ona podrzava gubljenje statusa zasticenih objekata ukoliko teroristi tamo drze taoce, ili se skrivaju iza civila. Pa to je tako po Ženevskoj konvenciji, nikakva revolucija. Odgovornost snose oni koji drže taoce i skrivaju se iza civila.
Engineer Posted October 16 Posted October 16 (edited) 41 minutes ago, barba said: po recima Ane i Lene ce sravniti celu zgradu sa zemljom 37 minutes ago, Mel said: pa da je sravne Zašto bi sravnili zgradu, u tom slučaju mogu da je opkole i onda vide šta i kako. Mogu i da ubace uspavljujući gas, onesveste ih i onda uhapse. Ali da, svodi se na isto. Ali Nemački stavi prema Izraelu je više nego jasan, i neće se promeniti, otprilike kao i amerčki. Oni na duši nose 6 miliona ubijenih Jevreja, napravili su fabrike za ubijanje ljudi, i ne žele da ih neko krivi bar za još jednog. Veći problem su ostale države koje prodaju oružje, oštro osuđuju, traže glasanje u UN, sa staovm - znamo da će USA staviti veto, ali bar da se vidi ko se za šta zalaže. Makron nešto lupenda kako su UN stvorile Izrael, pa da li traži zahvalnost ili misli da UN mogu i da ga ukinu, mlaćenje prazne slame. Od svih država, jedino one koje su prekinule diplomatske odnose (poslednja je valjda Nikaragva) mogu da kažu da su zauzele stav. Bilo bi dobro i kad bi se krenulo sa prekidom ekonomske saradnje i nekom novom, pravednijom međunarodnom organizacijom, da se batali UN, ionako ničemu ne služi. Pa ko hoće, hoće, ko neće, nek se igra sam sa sobom Od ostalih nemačkih međunarodnih novosti, Šolc je izjavio da su ruski vojnici žrtve imperijalističkog ludila njihovog predsednika. Kao i da bi razgovarao sa ruskim predsednikom o miru u Ukrajini, naravno uz saglasnost Ukrajine i zapadnih partnera. Edited October 16 by Engineer
Recommended Posts