Ros Posted September 1 Posted September 1 zabrane se odnose na mesta gde se uveče skuplja više ljudi nego inače. to znaci da će policija tu češće da ulazi i proverava. a verovatno je da ćeš dodatno najebati jer si se oglušio na zabranu nošenja opasnih predmeta. to mi dođe kao ona pitanja za vizu ili razne ESTA formulare: da li planiraš da se baviš teroristickim aktivnostima po ulasku u zemlju? 1
Zaboravan Posted September 1 Posted September 1 Jebo me trenutak kada sam okačio fotku, aj mir mir niko nije kriv. Tabla je, meni, besmislena pre svega zbog vremenskog perioda. Kao da je AI uradio analizu krivičnih dela i ispljunuo rešenje. 1
Venom Posted September 1 Posted September 1 (edited) 43 minutes ago, zorglub said: Još, još neprimenjivih usporedbi Ima jedna često korišćena metafora koja se zove "cargo culting", koja potiče od domorodaca u Pacifiku. Oni su navodno ponavljali sve ono što su videli od američkih trupa stacioniranih tu tokom drugog svetskog rata. Videli su kako trupe nešto signaliziraju i onda se odjednom pojavi brod ili avion koji prevozi teret. I kad se završio rat, onda su i domoroci probali da signaliziraju očekujući da će se nešto desiti. Ali nije se naravno desilo ništa, oni su pobrkali ponašanje trupa s ritualom koji mistično proizvodi neki efekat. Tako i ti izgleda misliš da je oduzimanje noževa, upaljača kad ideš da gledaš Evroligu nekakav ritual koji je neophodan da bi se posmatrala utakmica. U stvari radi se o primećenom povećanom riziku od npr. fizičkih povreda, a da toga nema, mogao bi komotno da unosiš nož kad gledaš derbi. Kad taj rizik primetiš na drugom mestu, možeš da primeniš isti rezon i pokušaš to isto na drugom mestu, što je sve razumno. Može da se desi da to u praksi ne deluje, jer nešto što radi u jednom slučaju ne radi u drugom, ali to možeš da primetiš tek naknadno. Npr. moj sin je imao neki domaći iz matematike danas, pa mu je trebala pomoć. Njemu sam to objasnio koliko sam bio u stanju i uspelo je, nekad ranije nije uspevalo, jer je nešto nedostajalo: moja sposobnost da objasnim, njegova sposobnost da razume, moja sposobnost da razumem šta je on u stanju da razume i da svedem objašnjenje na njegov nivo itd. Ali principijelno je stvar ista, imao je problem i ja sam pokušao da mu objasnim. Tako i ovde: rezon je isti i razumljiv u oba slučaja, ali ne ulazim u to da li će delovati. Može da se desi da u jednom gradu deluje, a u drugom ne, zbog milion raznih varijabli koje postoje u svakom društvu, počevši od toga da su oni koji nešto sprovode na jednom mestu sposobni, a na drugom mestu nesposobni. Itd. Edited September 1 by Venom
zorglub Posted September 1 Posted September 1 35 minutes ago, Ros said: zabrane se odnose na mesta gde se uveče skuplja više ljudi nego inače. Zabrane se odnose na mesta sa učestalim napadima hladnim i vatrenim oružjem.
zorglub Posted September 1 Posted September 1 15 minutes ago, Venom said: Može da se desi da u jednom gradu deluje, a u drugom ne, zbog milion raznih varijabli koje postoje u svakom društvu Kao što rekoh, imamo britanski primer koji vrlo jasno pokazuje kakve su posledice sve restriktivnijih zakona o noževima. Trenutna situacija je da nikakav fiksni nož nije dozvoljeno nositi, dok preklopni može biti isključivo sa oštricom do 7.5cm, bez brave i bez "assisted oppening", što se uglavnom tumači tako da se mora/može otvoriti samo sa dve ruke. Rezultat: Nebrojena privođenja normalnih ljudi, novčane kazne, suđenja i žalbe - jer čak i ako je nož u okviru zakonskih regulativa, na policajcu koji hapsi i pravosuđu koje odlučuje o krivici je kako će tumačiti nameru optuženog za nošenje noža. U međuvremenu, napadi noževima ne posustaju i ne prestaju, poslednje pre par dana u Notting Hill-u. Da li neko zaista misli da će potencijalnog ubicu od namere odvratiti tabla koja u principu znači da će ako bude uhvaćen sa nekim od navedenih predmeta biti kažnjen sa 500€? 1
Venom Posted September 1 Posted September 1 Kao što rekoh, radi se i o tome da policija dobija šira ovlašćenja. To si mogao da pročitaš u prvom postu koji sam napisao. Takođe si postovao wiki link Rosu, gde takođe piše to isto. Nemačka pliva u okviru nemačkog zakonodavstva šta može a šta ne i ponaša se shodno tome.
zorglub Posted September 1 Posted September 1 (edited) Ok, sada me iskreno interesuje, kako zamišljaš da će "šira ovlašćenja" sprečiti napade? Upravo sam naveo primer širih ovlašćenja policije iz GB gde su rezultati spektakularan prdež u čabar. Edited September 1 by zorglub
Venom Posted September 1 Posted September 1 Copy/paste mog prethodnog posta: U svakom slučaju u ovakvoj zoni nije dozvoljeno ništa (makar sam ja to tako razumeo), što je dosta drugačije od "no crime 6-21" interpretacija. Za mene uporedivo sa zabranom unosa bilo kakvih opasnih materijala na sportsku utakmicu, što je i u Srbiji sasvim normalno. U efektivnost ne ulazim, to je u skladu sa ostalim metodama rešavanja problema. Svi imaju svoje navike, nekad su dobre nekad ne.
zorglub Posted September 1 Posted September 1 4 hours ago, zorglub said: Ne zanima te rezultat, ali znaš da je metod ispravan, sjajno.
Zaboravan Posted September 1 Posted September 1 8 minutes ago, Venom said: Copy/paste mog prethodnog posta: U svakom slučaju u ovakvoj zoni nije dozvoljeno ništa (makar sam ja to tako razumeo), što je dosta drugačije od "no crime 6-21" interpretacija. Za mene uporedivo sa zabranom unosa bilo kakvih opasnih materijala na sportsku utakmicu, što je i u Srbiji sasvim normalno. U efektivnost ne ulazim, to je u skladu sa ostalim metodama rešavanja problema. Svi imaju svoje navike, nekad su dobre nekad ne. Izvini, ali stvarno nije uporedivo.
Venom Posted September 1 Posted September 1 Zašto nije? Pošto vratimo opet krug, mogu da ponovim šta sam već rekao: ako nije efikasno videće se u podacima i tome šta kaže policija i okolina, samo sve to nije u Britaniji.
Zaboravan Posted September 1 Posted September 1 Just now, Venom said: Zašto nije? Pošto vratimo opet krug, mogu da ponovim šta sam već rekao: ako nije efikasno videće se u podacima i tome šta kaže policija i okolina, samo sve to nije u Britaniji. Jer je besmisleno upoređivati utakmicu visokog rizika™ i odredbu da od 21-06 nije dozvoljeno nošenje vatrenog i hladnog oružja. Da li ovakvi znaci stoje ispred stadiona u ger i ako ne znači da ja/ti možeš ući na utakmicu s nožem ili palicom?
Ros Posted September 1 Posted September 1 1 hour ago, zorglub said: Zabrane se odnose na mesta sa učestalim napadima hladnim i vatrenim oružjem. mislis sad kad krene Oktoberfest nece biti te zone napravljene? kao sto su proglasili zonu oko glavne stanice u minhenu za vreme trajanja evropskog prvenstva.
Ros Posted September 1 Posted September 1 4 minutes ago, Zaboravan said: Jer je besmisleno upoređivati utakmicu visokog rizika™ i odredbu da od 21-06 nije dozvoljeno nošenje vatrenog i hladnog oružja. Da li ovakvi znaci stoje ispred stadiona u ger i ako ne znači da ja/ti možeš ući na utakmicu s nožem ili palicom? mozes da probas da udjes na utakmicu sa nozem ili palicom. ili na koncert ac/dc sa sklopivim kisobranom. javi kako si prosao 1
Zaboravan Posted September 1 Posted September 1 1 minute ago, Ros said: mozes da probas da udjes na utakmicu sa nozem ili palicom. ili na koncert ac/dc sa sklopivim kisobranom. javi kako si prosao Mogu da zamislim.
Recommended Posts